Sarjana Muda Undang-Undang (Kepujian) (LLBHons)

Umum

Penerangan Program

Penerangan program

The ANU Sarjana Muda Undang-Undang (Kepujian) adalah ijazah undang-undang sarjana kelas dunia yang disegani di peringkat antarabangsa.

ANU berada dalam kedudukan 20 teratas di dunia untuk kajian undang-undang (QS World Rankings by Subject 2019/20).

ANU menyediakan pelajarnya dengan pemahaman yang unik mengenai undang-undang dan amalan semasa. Pendekatan pengajaran kami menggabungkan ketelitian akademik dengan kepakaran praktikal. Anda akan memperoleh pengetahuan mendalam tentang peranan dan fungsi undang-undang, dan mengembangkan pemahaman lanjutan tentang bagaimana undang-undang mempengaruhi dan mempengaruhi hampir setiap aspek di dunia kita.

Sebagai pelajar undang-undang ANU, anda akan belajar dari akademik kelas dunia dan pensyarah tetamu dengan pengalaman profesional dunia sebenar. Saiz kelas kecil menyediakan peluang yang lebih tinggi untuk pelajar berinteraksi dan melibatkan kakitangan akademik, melawat penceramah tetamu dan pelajar lain.

Komponen kehormatan program ini tertanam dalam struktur gelar untuk meningkatkan prospek kerjaya anda dan memberi anda asas yang kukuh untuk kajian pascasiswazah.

Semasa ijazah undang-undang ANU anda, anda akan dibentangkan dengan pelbagai peluang untuk meletakkan pengetahuan undang-undang anda ke dalam tindakan dan mendapat pengalaman praktikal melalui pelbagai latihan, penempatan klinikal, pertandingan pelajar dan pertukaran di Australia, Asia, United Kingdom, Eropah dan United Negeri.

Sama ada anda belajar undang-undang sendiri atau menggabungkannya dengan disiplin lain sebagai sebahagian daripada ANU Flexible Double Degree, ANU Sarjana Muda Undang-Undang (Kepujian) akan melengkapkan anda dengan pengetahuan undang-undang dan kemahiran praktikal yang diperlukan untuk berjaya dalam pelbagai bidang.

Sebagai pelajar sarjana di sekolah undang-undang negara Australia, anda akan mendapat manfaat daripada peluang yang unik untuk mengkaji undang-undang di ibu negara, bandar di mana undang-undang dan dasar persekutuan dibuat.

Kedekatan kami dengan Mahkamah Tinggi Australia, mahkamah Komanwel dan agensi persekutuan menawarkan akses yang tiada tandingan kepada pengamal undang-undang, komuniti diplomatik, anggota badan kehakiman dan pembuat dasar kerajaan, yang kebanyakannya adalah alumni Undang-Undang ANU.


Hasil kerjaya

ANU mempunyai tahap pekerjaan yang paling tinggi di universiti Australia.

Apabila anda lulus dengan ijazah undang-undang ANU, anda menjadi sebahagian daripada rangkaian yang sangat berkaitan dengan lebih daripada 20,000 alumni undang-undang global yang termasuk Hakim Mahkamah Tinggi, QC, SC, Ahli Parlimen, diplomat, cendekiawan, pengarang dan pemimpin firma global .


Darjah Double Fleksibel di ANU

Anda boleh menjalankan ANU LLB (Hons) sebagai ijazah tunggal, atau menggabungkan undang-undang dengan salah satu daripada lebih 30 disiplin lain sebagai sebahagian daripada Ijazah Double Fleksibel. A Flexible Double Degree akan membolehkan anda untuk memperluas dan memperdalam pengetahuan anda di dua bidang, contohnya, undang-undang dan hubungan antarabangsa, atau undang-undang dan perdagangan.

Mempelajari Ijazah Double Fleksibel tidak bermakna menggandakan beban kerja atau masa ijazah tunggal. Struktur program yang dipeluwap dari Ijazah Double Fleksibel membolehkan anda melengkapkan dua gelaran Sarjana Muda dan hanya mengambil masa satu tahun lebih panjang daripada ijazah tunggal.


Struktur darjah

Semasa ijazah undang-undang anda, anda akan mengkaji pelbagai kursus wajib di bidang asas undang-undang seperti undang-undang antarabangsa, undang-undang pentadbiran, undang-undang perbadanan, undang-undang jenayah, kontrak, keterangan dan litigasi.

Anda juga boleh menyesuaikan ijazah anda untuk memenuhi minat dan matlamat kerjaya anda dengan memilih pilihan dari pelbagai topik kontemporari dalam undang-undang, termasuk undang-undang alam sekitar dan iklim, undang-undang perdagangan antarabangsa, pasaran kewangan dan pengambilalihan, undang-undang teknologi maklumat, undang-undang keselamatan antarabangsa dan hak asasi manusia undang-undang.

Kemasukan ke amalan

Melengkapkan ANU LLB (Kepujian) dan latihan undang-undang praktikal yang diperlukan, memenuhi syarat untuk mengamalkan undang-undang di mana-mana di Australia dan di beberapa bidang kuasa lain, termasuk New Zealand, India, Singapura, Vietnam, Malaysia dan Hong Kong.

Kakitangan pengajar pakar

Memiliki kepakaran tertentu dalam undang-undang perlembagaan dan pentadbiran, undang-undang antarabangsa, undang-undang alam sekitar, tadbir urus dan keselamatan negara, pakar akademik kami menyediakan kepemimpinan penyelidikan nasional mengenai cabaran undang-undang, peraturan dan tadbir urus yang paling penting yang dihadapi Australia, rantau Asia Pasifik dan dunia.

Ramai staf penyelidikan pakar kami juga merupakan guru yang memenangi anugerah yang boleh diakses dan bekerja rapat dengan pelajar kami untuk menyokong mereka melalui pengajian mereka.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

ANU is Australia’s national university with a global reputation in international, constitutional, public and private law. ANU is ranked 12th in the world for the study of law (QS World Rankings by Sub ... Baca lebih lanjut

ANU is Australia’s national university with a global reputation in international, constitutional, public and private law. ANU is ranked 12th in the world for the study of law (QS World Rankings by Subject, 2018). Baca Ringkas