Read the Official Description

Sama ada anda mempertahankan pelanggan di mahkamah, mencabar keputusan dalam tribunal sukan, membina kes untuk melindungi alam sekitar, atau ingin memulakan kerjaya korporat, ijazah undang-undang adalah kelayakan yang sangat berguna untuk dimiliki.

Kemasukan graduan Sarjana Muda Undang-Undang di Southern Cross University adalah ijazah tiga tahun yang memenuhi syarat untuk kemasukan sebagai seorang peguam di seluruh Australia. Sesetengah pelajar kemasukan siswazah boleh memilih untuk menjadi pakar dalam bidang undang-undang yang berkaitan dengan ijazah sebelumnya.

Oleh kerana undang-undang mempunyai kesan terhadap banyak aspek kehidupan kita, ijazah undang-undang direka untuk melengkapi anda dengan asas amalan undang-undang yang baik. Di samping itu, di Southern Cross, komitmen kami terhadap etika, keadilan sosial dan pembelajaran berasaskan pengalaman bermakna pelajar undang-undang kami terdedah kepada pelbagai peluang pembelajaran yang tidak terdapat di banyak universiti lain.

Kursus ini akan melengkapkan anda dengan kemahiran untuk memulakan kerjaya dan amalan undang-undang sebagai seorang peguam, dan juga akan menyediakan anda untuk pelbagai kerjaya dalam pengurusan korporat, organisasi dermawan atau sektor swasta.

Sebilangan kecil unit termasuk bengkel di kampus wajib untuk semua pelajar.

Peluang kerjaya

Sebagai barristers atau solicitors; atau di kawasan yang berkaitan dengan undang-undang di organisasi swasta, korporat atau kerajaan. Semasa kerjaya mereka, mereka dapat mengembangkan lagi pengkhususan dalam pelbagai bidang undang-undang seperti undang-undang keluarga, kehendak dan perancangan harta tanah, undang-undang jenayah, undang-undang korporat, undang-undang harta dan pengangkut, perancangan bandar dan undang-undang alam sekitar, undang-undang pampasan, undang-undang hiburan dan undang-undang sukan.

Pengiktirafan Profesional

Kemasukan siswazah Sarjana Muda Undang-Undang memenuhi syarat akademik untuk kemasukan ke profesion undang-undang. Pihak berkuasa kemasukan profesional juga memerlukan siswazah undang-undang dari semua universiti untuk melengkapkan latihan undang-undang praktikal atau serupa dengan amalan sebagai peguam.

Pelajar yang berhasrat untuk mengamalkan undang-undang di luar Australia perlu menyemak dengan badan kemasukan negara yang berkenaan untuk mengesahkan keperluan kemasukan mereka.

Penempatan Profesional

Pelajar undang-undang boleh menjalankan pengalaman undang-undang sukarela dan penempatan profesional dengan firma atau pejabat undang-undang untuk membina kemahiran undang-undang praktikal mereka dan mengembangkan rangkaian profesional mereka.

Bidang Pengajian Utama

Pelajar mempelajari unit teras, ditambah unit elektif untuk memenuhi aspirasi kerjaya mereka. Unit teras termasuk bidang seperti Litigasi Sivil dan Prosedur; Falsafah Undang-undang; Undang-undang Alam Sekitar; Kelakuan Profesional; Bukti; dan Undang-Undang Jenayah Australia. Unit elektif mungkin termasuk kawasan yang berbeza seperti Cyberlaw; Undang-undang Hiburan; Victimology; Hak manusia; Advokasi Faedah Awam; Perlumbaan dan Undang-undang; Undang-undang Haiwan; dan fikih ekologi. Terdapat senarai penuh unit pada tab struktur kursus.

Kepujian tertib dalam Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang dan memerlukan penyiapan dua unit Undang-undang tertentu sebagai tambahan kepada pencapaian akademik yang tinggi secara keseluruhan.

Kaedah penilaian

Kaedah penilaian yang digunakan dalam kursus ini berbeza dari unit ke unit. Mereka mungkin termasuk cadangan penyelidikan, esei penyelidikan, laporan, persembahan lisan dan bertulis, kajian kes, penyertaan dalam talian dan kelas, dan peperiksaan. Peningkatan markah penilaian di antara tugasan dan peperiksaan juga berbeza-beza.

Kaedah pengajaran

Pelajar di kampus mengalami pelbagai pendekatan pengajaran termasuk kuliah dan tutorial bersemuka. Sesetengah unit menawarkan aktiviti dalam talian, kelas, pra-rakaman dan / atau kuliah langsung. Kaedah pengajaran boleh berbeza dari unit ke unit.

Pilihan kajian dalam talian sangat interaktif dan berusaha untuk mempromosikan kerjasama dan rasa masyarakat. Pelajar boleh menerima kuliah terdahulu dan / atau hidup dalam talian, bahan pembelajaran elektronik, bengkel, forum perbincangan dalam talian dan kelas maya. Kaedah pengajaran boleh berbeza dari unit ke unit.

Kehadiran di bengkel di kampus untuk Unit Perilaku Profesional adalah keperluan Sarjana Muda Undang-Undang untuk kedua-dua pelajar kampus dan dalam talian. Semasa bengkel tersebut, pelajar bertemu wakil utama profesion undang-undang yang menangani isu-isu amalan undang-undang kontemporari dan kelakuan profesional. Untuk maklumat lanjut, pergi ke bengkel undang-undang.

Program taught in:
English

See 2 more programs offered by Southern Cross University »

Last updated March 2, 2018
This course is Online, Campus based
Start Date
Mac. 4, 2019
Duration
3 - 6 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
26,000 AUD
By locations
By date
Start Date
Mac. 4, 2019
End Date
Mac. 4, 2022
Application deadline
Start Date
Mac. 4, 2019
End Date
Mac. 4, 2022
Application deadline

Mac. 4, 2019

Location
Application deadline
End Date
Mac. 4, 2022
Location
Application deadline
End Date
Mac. 4, 2022