Sarjana Muda Undang-Undang - LLB

Gambaran keseluruhan

Ijazah LLB yang telah lama ditubuhkan kami adalah satu program yang sangat dihormati, sebagai satu-satunya LLB yang layak dianugerahkan dan sebenarnya diajar, bersempena dengan Universiti Liverpool, di rantau Caribbean. Keuntungan dari Truman Bodden Law School (TBLS) dari program sarjana sarjana Kepulauan Cayman melibatkan pengalaman belajar untuk mendapatkan ijazah di surga pulau dengan cara hidup yang santai.

Ia juga memberi peluang kepada pelajar untuk mendapatkan kelulusan yang ketat dan diselia oleh Universiti UK yang sangat dihormati, dengan bonus tambahan pengajaran kumpulan kecil, perhatian individu dan dasar terbuka yang tulen. Ini benar-benar persekitaran yang ideal untuk seorang peguam muda untuk belajar dan berkembang di bawah pengawasan pasukan akademik kami yang berdedikasi. Sekolah Undang-undang ini memberi maklum balas yang sangat baik dari para pelajar semasa yang mengekalkan sentuhan peribadi dan kualiti pengajaran yang diterima adalah "luar biasa".

Program ini memberi tumpuan kepada kajian undang-undang sebagai disiplin intelektual, dan boleh membentuk langkah pertama ke arah kelayakan sebagai peguam atau barrister atau sebagai latihan awal untuk pelbagai kerjaya lain.

Kemasukan

TBLS berusaha untuk mengakui pemohon yang berkelayakan setiap tahun dari pelbagai latar belakang pendidikan yang dapat menunjukkan kebolehan, kesesuaian dan kesediaan mereka untuk mengikuti ijazah dalam undang-undang. TBLS mengalu-alukan permohonan daripada calon matang dan bertujuan untuk memberi setiap pemohon tersebut penuh pertimbangan dan individu.

Penduduk sarjana muda: Kira-kira 80; mewakili nisbah kakitangan-pelajar 10: 1

Keperluan kemasukan: Sebagai ijazah pertama tidak diperlukan untuk belajar untuk Ijazah LL.B Bahasa Inggeris, tidak perlu memiliki ijazah bukan undang-undang yang pertama. Pemohon yang mempunyai kelayakan yang meninggalkan sekolah yang baik (sehingga Gred 12/13) seperti Tahap Lanjutan, kelayakan Baccalaureate Antarabangsa, Ijazah Bersekutu, atau kelayakan yang setara adalah semua layak memohon kepada program TBLS.

Kelayakan

  • Dua Tahap Lanjutan GCE melepasi sebagai tambahan,
  • Tiga pasca GCSE Gred C atau standard yang lebih tinggi.
  • Subjek GCSE mesti termasuk Bahasa Inggeris dan salah satu mata pelajaran Matematik atau Sains Asli atau Geografi atau Ekonomi.
  • Lain-lain gabungan pas yang ditetapkan boleh diterima - sila hubungi Pejabat Kemasukan untuk maklumat lanjut.
  • Salinan cetak Permohonan yang lengkap hendaklah dikemukakan kepada alamat Law School seperti yang dinyatakan di bawah sebelum 31 Julai pada tahun kemasukan.

Maklumat Kemasukan Pelajar Antarabangsa

TBLS mengalu-alukan pemohon antarabangsa untuk datang dan belajar dengan kami. Badan pelajar kami terdiri daripada pelbagai pelajar antarabangsa dari Caribbean, Eropah, Amerika Selatan, Amerika Syarikat, Kanada, Afrika dan Timur Jauh. Klik pautan di bawah untuk mendapatkan maklumat lanjut untuk pemohon antarabangsa.

Kaedah Pengajaran

Setiap modul terdiri daripada sesi kuliah kumpulan yang lebih besar dan sesi tutorial kelompok kecil dua minggu. Kelas akan membimbing pelajar dalam kajian undang-undang tetapi juga membolehkan pembangunan kemahiran utama. Refleksi dan maklum balas akan membolehkan pelajar untuk maju dan bertambah baik sepanjang kursus mereka.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Truman Bodden Law School »

Tarikh Akhir Kemaskini Januari 4, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
18,500 USD
(lebih kurang) setiap tahun akademik (termasuk yuran pendaftaran tahunan Universiti Liverpool).
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
End Date
Jun 30, 2022
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Jun 30, 2022