Sarjana Muda Undang-Undang Perniagaan dan Pelaburan

Lithuania Business University of Applied Sciences

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Muda Undang-Undang Perniagaan dan Pelaburan

Lithuania Business University of Applied Sciences

Semasa tempoh pengajian pelajar akan memperoleh pengetahuan mengenai konsep asas subjek yang dikaji, pengetahuan tentang kajian undang-undang; mengetahui bidang kebangsaan, serantau (Kesatuan Eropah) dan perniagaan antarabangsa dan bidang pelaburan undang-undang konteks kawal selia EU; memahami persekitaran perniagaan dan pelaburan bentuk organisasi perniagaan, peraturan dan prosedur undang-undang, kekhususan pengetahuan perniagaan kontrak; mampu untuk norma-norma undang-undang dari segi penilaian tingkah laku manusia dan entiti perniagaan; mampu menganalisis, menafsirkan, menjelaskan dan membandingkan hubungan perniagaan dan pelaburan secara kritis antara peraturan undang-undang; keupayaan untuk menganalisis dan menganjurkan pelbagai dokumen prosedural dalam kes sivil; dapat mengatur dan melaksanakan pemerolehan barang dan jasa publik; memperoleh arah yang betul untuk menerapkan pengetahuan dalam amalan, dan mewujudkan pekerjaan untuk diri mereka sendiri dalam sektor swasta atau awam; menunjukkan keupayaan untuk menyediakan projek pelaburan untuk pembangunan dan pelaksanaan, untuk mewakili orang awam dan entiti swasta dalam menyediakan dan melaksanakan program pembangunan pelaburan; menunjukkan keupayaan undang-undang dari segi penilaian tingkah laku perniagaan, menganalisis sebab-sebab mereka dan mencadangkan alasan dan logik berdasarkan penyelesaian ini.

Kandungan program

Undang-undang Sivil Rom, Teori Negeri dan Undang-Undang, Undang-undang Pelaburan, Perniagaan Undang-Undang, Kewangan Undang-undang, Undang-undang Pentadbiran dan Pentadbiran, Undang-Undang Jenayah. Undang-undang jenayah, undang-undang sivil, undang-undang jenayah, undang-undang buruh dan keselamatan sosial, undang-undang perlembagaan Republik Lithuania, undang-undang kesatuan Eropah, undang-undang antarabangsa dan lain-lain.

Keperluan kemasukan

Pemohon yang telah lulus peperiksaan akhir dan memperolehi sijil kematangan boleh memohon tempat tidak dibiayai negeri (VNF). Kemasukan ke kajian yang tidak dibiayai negeri berlaku secara langsung di University of Applied Sciences.

Mereka yang ingin belajar di Lithuania Business University of Applied Sciences mengikut negeri yang tidak dibiayai dan mendapatkan biasiswa (VNF / st) , mesti mengambil bahagian dalam kemasukan am dari 1 Jun hingga 21 Julai semasa kemasukan umum ke semua institusi Lithuania pendidikan tinggi di www.lamabpo.lt Pemohon berhubung dengan laman web LAMA BPO dan menyatakan: Lithuania Business University of Applied Sciences ; program pengajian; VNF / biasiswa belajar *

* Beasiswa belajar diberikan kepada pelajar di semua peringkat, yang memohon tempat kajian non-membiayai negeri dengan markah tertinggi. Biasiswa belajar diberikan untuk keseluruhan tempoh pengajian. Pada akhir setiap tahun akademik, seorang pelajar boleh memilih untuk belajar program pengajian yang sama di institusi pendidikan tinggi yang berbeza tanpa kehilangan biasiswa.

Subjek skor persaingan dan pekali berwajaran untuk memohon tempat tidak dibiayai negeri dengan beasiswa kajian (VNF / st) dan memperoleh sijil kematangan pada tahun 2017:

  1. Matematik 0.4 (menyatakan meninggalkan peperiksaan)
  2. Bahasa Lithuania dan kesusasteraan 0.2 (negeri atau sekolah meninggalkan ujian)
  3. Bahasa asing (Bahasa Inggeris, Jerman atau Perancis) (peperiksaan meninggalkan negeri)
  4. Teknologi Maklumat atau Fizik 0.2 (negeri yang meninggalkan peperiksaan atau tanda tahunan akhir)
  5. Bahasa Asing / Fizik / Teknologi maklumat / Biologi / Geografi / Sejarah / Kimia 0.2 (menyatakan meninggalkan peperiksaan atau tanda tahunan akhir)

Kerjaya

Lulusan program pengajian Undang-undang Perniagaan dan Pelaburan akan dapat bekerja sebagai perusahaan perniagaan Peguam dan organisasi bukan kerajaan; Jurisconsultant sektor perbankan; Promosi korporat dan pelaburan peguam; Peguam, pejabat bailif, pejabat notari; Projek jurisconsultant berfungsi untuk menarik dana sokongan negara dan Kesatuan Eropah untuk pembiayaan; Peguam M

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 19, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Lithuania - Klaipėda, Klaipėda County
Tarikh mula : Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Lithuania - Klaipėda, Klaipėda County
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat