Sarjana Muda Undang-Undang dan Pihak Berkuasa Penguatkuasaan Undang-undang

Lithuania Business University of Applied Sciences

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Muda Undang-Undang dan Pihak Berkuasa Penguatkuasaan Undang-undang

Lithuania Business University of Applied Sciences

Hasil pembelajaran program pembelajaran: pelajar mengetahui konsep asas subjek kajian, dapat menerapkan sumber-sumber teori hukum, tindakan undang-undang normatif; dapat menggunakan pengetahuan hubungan eksekutif dan kehakiman perundangan swasta dan untuk menerapkan norma-norma undang-undang yang sesuai yang mengawal selia amalan pentadbiran awam, adalah untuk melaksanakan penyelidikan penyiasatan pra-percubaan; memberikan bantuan undang-undang kepada orang asli dan undang-undang; adalah wajar untuk mengenal pasti norma-norma undang-undang tertentu yang mengawal selia aktiviti orang persendirian dan undang-undang; adalah wajar untuk menganalisis pelbagai alasan yang ditunjukkan dalam proses analisis masalah dan membuat keputusan; secara efektif dan bertanggungjawab dapat menerapkan teknik dan alat profesional di agensi penguatkuasaan undang-undang negara, perniagaan dan organisasi; telah membangunkan keperluan peningkatan kemahiran pembelajaran yang berterusan, untuk meningkatkan tahap kemahiran, memahami pentingnya pembelajaran sepanjang hayat, merancang kerjaya dalam profesion undang-undang.

Kandungan program

Undang-undang Sivil Rom, Teori Negeri dan Undang-undang, Pihak Berkuasa Penguatkuasaan Undang-undang, Undang-undang Pentadbiran dan Pentadbiran, Undang-Undang Jenayah. Undang-undang sivil, undang-undang sivil, undang-undang buruh dan keselamatan sosial, undang-undang perlembagaan Republik Lithuania, undang-undang kesatuan Eropah, undang-undang antarabangsa dan lain-lain psikologi dan etika undang-undang, organisasi mesyuarat mahkamah, Undang-undang Perlindungan Hak Asasi Manusia.

Keperluan kemasukan

Pemohon yang telah lulus peperiksaan akhir dan memperolehi sijil kematangan boleh memohon tempat tidak dibiayai negeri (VNF). Kemasukan ke kajian yang tidak dibiayai negeri berlaku secara langsung di University of Applied Sciences.

Mereka yang ingin belajar di Lithuania Business University of Applied Sciences mengikut negeri yang tidak dibiayai dan mendapatkan biasiswa (VNF / st) , mesti mengambil bahagian dalam kemasukan am dari 1 Jun hingga 21 Julai semasa kemasukan umum ke semua institusi Lithuania pendidikan tinggi di www.lamabpo.lt Pemohon berhubung dengan laman web LAMA BPO dan menyatakan: Lithuania Business University of Applied Sciences ; program pengajian; VNF / biasiswa belajar *

* Beasiswa belajar diberikan kepada pelajar di semua peringkat, yang memohon tempat kajian non-membiayai negeri dengan markah tertinggi. Biasiswa belajar diberikan untuk keseluruhan tempoh pengajian. Pada akhir setiap tahun akademik, seorang pelajar boleh memilih untuk belajar program pengajian yang sama di institusi pendidikan tinggi yang berbeza tanpa kehilangan biasiswa.

Subjek skor persaingan dan pekali berwajaran untuk memohon tempat tidak dibiayai negeri dengan beasiswa kajian (VNF / st) dan memperoleh sijil kematangan pada tahun 2017:

  1. Matematik 0.4 (menyatakan meninggalkan peperiksaan)
  2. Bahasa Lithuania dan kesusasteraan 0.2 (negeri atau sekolah meninggalkan ujian)
  3. Bahasa asing (Bahasa Inggeris, Jerman atau Perancis) (peperiksaan meninggalkan negeri)
  4. Teknologi Maklumat atau Fizik 0.2 (negeri yang meninggalkan peperiksaan atau tanda tahunan akhir)
  5. Bahasa Asing / Fizik / Teknologi maklumat / Biologi / Geografi / Sejarah / Kimia 0.2 (menyatakan meninggalkan peperiksaan atau tanda tahunan akhir)

Kerjaya

Undang-undang dan pihak berkuasa penguatkuasaan undang-undang yang belajar lulusan program akan dapat bekerja sebagai peguam di pihak berkuasa penguatkuasaan oleh hamba negeri: polis, penjaga sempadan dan kru lulusan sekolah boleh meneruskan pengajian mereka dalam program ini juga.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 19, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Lithuania - Klaipėda, Klaipėda County
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Lithuania - Klaipėda, Klaipėda County
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat