Read the Official Description

Ijazah Sarjana Muda Undang-undang perintis dengan inovasi berguna, menawarkan pengajian perundangan yang komprehensif di Cyprus dan Yunani Law sentiasa berhubung dengan kehakiman dan amalan peguam.

Ijazah Sarjana Muda Undang-undang (LLB) dari Sekolah Undang-undang Universiti Neapolis di Cyprus menyediakan pendidikan yang diperlukan dan latihan praktikal kepada pelajar supaya mereka boleh membuat kerjaya dalam profesion undang-undang (peguam, hakim, notari, peguam undang-undang dan lain-lain). Ijazah Sarjana Muda Undang-undang ini disusun dalam satu cara untuk menyediakan graduan dengan kemahiran yang diperlukan untuk kerjaya yang berjaya dalam Organisasi Awam dan Antarabangsa. Pengajaran disediakan dalam kumpulan kecil dengan University Profesor dan Ulama dibezakan dalam amalan dan sains undang-undang.

Sekolah Undang-undang Universiti Neapolis dalam perintis Cyprus dengan menganjurkan dua jabatan berasingan pengajian undang-undang: Undang-undang Yunani dan Cyprus. Selaras dengan trend global pengantarabangsaan undang-undang dan kemasukan bersemangat undang-undang Eropah ke dalam undang-undang negara, pelajar menjadi biasa dengan pendekatan perbandingan kedua-dua keluarga utama undang-undang, Continental (atau sistem undang-undang sivil) dan Anglo-Saxon Undang-undang. Atas sebab ini, pelajar digalakkan untuk memilih sebilangan kursus ke arah yang lain daripada yang dia melayan.

Tambahan pula, tumpuan khusus diberikan kepada mengajar Undang-undang Antarabangsa dan Eropah. Sekolah Undang-undang menyediakan dua lepasan ijazah berkaitan Ijazah Sarjana Muda Undang-undang dalam 'Antarabangsa dan Perniagaan Eropah Undang-undang' dan dalam 'Tadbir Urus Eropah. Τhe Ijazah Sarjana Muda Undang-undang mengajar Profesor berprestij dari Greece dan di luar negara. Untuk tujuan pengajaran segala cara pengajaran moden dieksploitasi (PowerPoint, Moodle, e-persidangan, dan sebagainya). Sebaliknya pengajaran, dalam Ijazah Sarjana Muda Undang-undang tidak berdasarkan penghantaran mekanikal pengetahuan undang-undang tetapi pada masa yang sama menjalankan pelajar melalui latihan pasukan praktikal dan penilaian berterusan pemahaman pelajar. Pada masa yang sama, Ijazah Sarjana Muda Undang-undang bertujuan pada memajukan keupayaan pelajar untuk membangunkan hujah undang-undang dan belajar bagaimana untuk betul mentafsir undang-undang.

Ijazah Sarjana Muda Undang-undang dari Sekolah Undang-undang Universiti Neapolis di Cyprus diiktiraf oleh semua pertubuhan yang berkaitan dan berkelayakan Cyprus dan Yunani dan sama Universiti yang diiktiraf. Ijazah Sarjana Muda Undang-undang benar-benar meliputi pengetahuan yang diperlukan pelajar mestilah mempunyai, untuk menjadi diterima daripada persatuan Bar di Greece dan mengambil bahagian dalam peperiksaan persatuan Cyprus Bar.

Semasa Dekan Neapolis University di Cyprus Law School ialah Profesor Antonis Manitakis, bekas Dekan Undang-undang, University of Thessaloniki dan bekas Menteri Pembaharuan Pentadbiran Greece.

Ijazah Sarjana Muda Undang-undang (LLB) - Description

Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang ini bertujuan untuk membiasakan pelajar dengan konsep dan prinsip berkenaan dengan Greek dan sistem undang-undang Cyprus paling penting, kerana ini berinteraksi dengan, dan dipengaruhi oleh, antarabangsa dan undang-undang Eropah. Penekanan khusus diberikan kepada undang-undang komersial dan undang-undang Kesatuan Eropah, sedangkan pengetahuan akademik digabungkan dengan pengalaman praktikal yang sesuai. Ijazah Sarjana Muda Undang-undang benar-benar meliputi pengetahuan yang diperlukan pelajar mestilah mempunyai, untuk menjadi diterima daripada persatuan Bar di Greece dan mengambil bahagian dalam peperiksaan persatuan Cyprus Bar.

Pada akhir Ijazah Sarjana Muda Undang-undang pelajar akan dapat:

  • Mengenalpasti konsep asas dan prinsip-prinsip yang mengawal sistem undang-undang Greece dan Cyprus, serta pengaruh sistem undang-undang antarabangsa dan undang-undang Kesatuan Eropah ke atas mereka
  • Memahami parameter politik dan sosial yang mempengaruhi proses membuat undang-undang dan aplikasinya
  • Menjalankan penyelidikan undang-undang dengan cara yang teratur dan berkesan, untuk hujahan
  • Dapat menjalankan analisis kritikal dan hujah undang-undang dan menggunakan kemahiran ini dalam usaha untuk menangani isu-isu undang-undang tertentu
  • Struktur hujah-hujah undang-undang yang komprehensif dan konsisten dan menyatakan dirinya / sendiri secara lisan dan bertulis dengan kejelasan dan ketepatan
  • Menilai pelbagai hujah-hujah undang-undang dan memilih satu yang paling sesuai, mengikut mana-mana yang di tangan
  • Mengenalpasti isu-isu undang-undang yang paling penting yang timbul daripada kes-kes rumit dan berurusan dengan mereka berjaya
  • Menjadi seorang saintis dengan pendidikan undang-undang yang komprehensif, bersedia untuk berkhidmat kepada sistem undang-undang dari mana-mana lokasi dan tugas dipilih untuk kerjaya yang cerah.
Program taught in:
Greek
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date