Sarjana Muda Undang-undang (LLB)

University of Nicosia

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Muda Undang-undang (LLB)

University of Nicosia

 • Tempoh (tahun): 4 tahun
 • Kelayakan Dianugerahkan: Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang (LLB)
 • Tahap Kelayakan: Ijazah Sarjana Muda (Kitaran 1)
 • Bahasa Pengantar: Bahasa Inggeris dan Yunani
 • Cara Pengajian: Penuh waktu atau Paruh waktu
 • ECTS Minimum Kredit: 240

Profil Program

Matlamat

Matlamat program ini adalah untuk membolehkan pelajar memperoleh ijazah pertama dalam undang-undang yang membolehkan mereka dimasukkan ke profesion undang-undang atau bekerja sebagai perunding undang-undang dengan membangunkan kemahiran dan kebolehan yang berkaitan dengan seorang peguam, seperti penyelesaian masalah, kritikal berfikir, motivasi diri dan pengetahuan khusus terhadap undang-undang. Program ini telah diiktiraf oleh Majlis Perundangan Cyprus untuk tujuan pengiktirafan profesional ijazah dan DOATAP di Greece dan organisasi lain. Ia bekerjasama dengan University of Program Luar London dan menawarkan LLM bersama bersama-sama dengan EAP di Greece dan Loyola di Amerika Syarikat.

Objektif

 1. Untuk menyediakan pelajar dengan pemahaman yang baik tentang asas-asas dan persekitaran undang-undang sosio-undang-undang dan untuk membolehkan mereka mengembangkan kemahiran analisis dan penyelidikan mereka
 2. Untuk menyediakan pelajar dengan pemahaman kritikal dan pengetahuan khusus mengenai pelbagai kursus teras dalam undang-undang, serta peluang untuk belajar undang-undang dari katalog yang luas subjek pilihan, yang meliputi seluruh pengetahuan hukum
 3. Untuk mendedahkan pelajar kepada pelbagai pendekatan disiplin untuk kajian undang-undang, menggalakkan mereka untuk merenungkan kerumitan amalan undang-undang dan pelbagai cara memahami peranan undang-undang dalam masyarakat kontemporari.

Prospek kerjaya

Apabila berjaya menyiapkan program, graduan akan dapat bekerja di bidang yang berkaitan dengan profesion hukum seperti advokat, hakim, notari, perunding hukum, organisasi swasta dan publik, organisasi non-pemerintah, perusahaan swasta dll.

Akses kepada Pengajian Lanjut

Setelah tamat pengajian, pelajar mungkin mempunyai akses langsung kepada pengajian siswazah lagi (LLM atau Sarjana dalam Undang-undang dan Politik) atau mana-mana lepasan ijazah lain

Penilaian

Penilaian kursus biasanya terdiri daripada peperiksaan akhir komprehensif dan penilaian berterusan. Penilaian berterusan boleh merangkumi antara lain, pertengahan projek, projek, dan penyertaan kelas.

Gred surat dikira berdasarkan berat peperiksaan akhir dan penilaian berterusan dan tanda berangka sebenar yang diperolehi dalam dua komponen penilaian ini. Berdasarkan pada gred kursus purata titik gred semester (IPK) pelajar dan purata titik kumulatif (CPA) dikira.

Keperluan Pengijazahan

Pelajar perlu melengkapkan 240 ECTS dan semua keperluan program.

Purata titik gred kumulatif minimum (CPA) 2.0 diperlukan. Oleh itu, walaupun 'D-' adalah gred PASS, untuk mencapai CPA 2.0 gred purata 'C' diperlukan.

Hasil pembelajaran

Pada akhir program graduan akan dapat:

 1. Menguasai pengetahuan tentang Ciri-ciri utama sistem undang-undang termasuk kebiasaan umum dengan institusi dan prosedurnya.
 2. Menguasai pengetahuan tentang prinsip dan nilai undang-undang dalam pelbagai topik yang melangkaui kurikulum teras.
 3. Menunjukkan pengetahuan yang mendalam tentang bidang kepakaran.
 4. Menunjukkan kesedaran kritikal dalam analisis rangka undang-undang.
 5. Menunjukkan keupayaan untuk mengenal pasti dan memahami isu-isu undang-undang.
 6. Menunjukkan keupayaan untuk memutuskan sama ada keadaan fakta secukupnya dijelaskan untuk keputusan undang-undang.
 7. Menunjukkan keupayaan untuk mengenal pasti perbahasan dan melibatkan diri dengan selama ini tepat laporan undang-undang yang terpakai.
 8. Menunjukkan keupayaan untuk bertindak secara bebas dalam merancang dan menjalankan tugas-tugas undang-undang yang kompleks.
 9. Menunjukkan keupayaan untuk membaca pelbagai kerja-kerja yang kompleks dalam dan kira-kira undang-undang dan untuk meringkaskan hujah-hujah mereka dengan tepat.
 10. Menunjukkan keupayaan untuk menjalankan penyelidikan undang-undang untuk memberi nasihat undang-undang.
 11. Menunjukkan keupayaan untuk memikirkan tentang pembelajaran sendiri.

Beasiswa - Bantuan Kewangan

Universiti menawarkan biasiswa dan bantuan kewangan kepada pelajar sepenuh masa, dalam bentuk biasiswa merit akademik, bantuan kewangan, biasiswa olahraga, dan program pembelajaran kerja di kampus.

This school offers programs in:
 • English
 • Greek
University of Nicosia

Tarikh Akhir Kemaskini November 25, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
8,940 EUR
Pelajar tempatan / EU tuisyen tahunan; € 9,120 Pelajar antarabangsa tuisyen tahunan
Information
Deadline
Contact school
Locations
Cyprus - Nicosia, Nicosia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Contact school
Tarikh akhir Contact school
Dates
Sept. 2019
Cyprus - Nicosia, Nicosia
Tarikh tutup permohonan Contact school
Tarikh akhir Contact school