Read the Official Description

Program Sarjana Muda Undang-Undang (LLB), bersama-sama dengan Sarjana Undang-Undang, Sarjana Undang-undang Alam Sekitar, dan PhD, yang ditawarkan oleh Sekolah USP Undang-undang. Program-program ini secara khusus memberi tumpuan kepada sistem undang-undang di rantau Pasifik Selatan, khususnya yang 12 Ahli Negara USP: Kepulauan Cook, Kepulauan Fiji, Kiribati, Kepulauan Marshall, Nauru, Niue, Samoa, Kepulauan Solomon, Tonga, Tokelau, Tuvalu dan Vanuatu. Turut termasuk dalam program ini adalah pemahaman undang-undang bekas kuasa-kuasa imperialis di rantau ini seperti Australia, New Zealand, United Kingdom dan Perancis. Sekolah mempunyai profil penyelidikan yang kukuh dalam beberapa bidang termasuk undang-undang alam sekitar dan dasar, undang-undang adat dan undang-undang tanah.

logo Fiji

Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang (LLB) The University of the South Pacific diiktiraf melalui Fiji Lembaga Undang-undang Pendidikan, Yang beroperasi di bawah kuasa yang Pengamal undang-undang Dekri 2009. tahap diiktiraf oleh Lembaga sebagai memenuhi keperluan akademik untuk diterima masuk sebagai seorang pengamal undang-undang di Fiji. Fiji akreditasi juga diterima sebagai satu perkara konvensyen dalam bidang kuasa lain di rantau USP bagi tujuan kemasukan ke amalan undang-undang dalam bidang kuasa tersebut.

logo LCA

Di samping itu, kursus LLB juga diiktiraf oleh Kemasukan undang-undang Jawatankuasa Perundingan Majlis Undang-undang Australia.

Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang yang ditawarkan adalah merupakan program empat tahun muka-ke-muka di Kampus Emalus, tetapi juga ditawarkan dalam talian dalam mod pembelajaran fleksibel jarak dan.

lady-keadilan-2388500_960_720

Syarat Kemasukan khas:

Untuk diterima masuk ke Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang seseorang hendaklah mempunyai: a) lulus Borang 7 atau peperiksaan setaraf dengannya Senat yang diiktiraf dengan 60% (atau setara) dalam Bahasa Inggeris; atau b) memenuhi kriteria kemasukan pelajar matang; atau c) Ijazah sarjana muda dari USP, atau ijazah atau yang setaraf kelayakan sarjana muda yang melibatkan pengajian sepenuh masa sekurang-kurangnya tiga tahun daripada institusi pengajian tinggi yang diiktiraf. (Pelajar diterima masuk di bawah fasal ini dikenali sebagai Peserta Siswazah).

Keperluan Program:

Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang terdiri daripada 32 kursus, yang mana 8 adalah pada 100 peringkat, 8 adalah pada 200 peringkat dan 16 adalah pada 300 peringkat.

Program taught in:
English
This course is Campus based
Start Date
Feb. 2019
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Feb. 2019, Sept. 2019
Application deadline

Feb. 2019, Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date