Sarjana Muda Undang-undang (LLB)

University of the South Pacific USP

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Muda Undang-undang (LLB)

University of the South Pacific USP

Program Sarjana Muda Undang-Undang (LLB), bersama-sama dengan Sarjana Undang-Undang, Sarjana Undang-undang Alam Sekitar, dan PhD, yang ditawarkan oleh Sekolah USP Undang-undang. Program-program ini secara khusus memberi tumpuan kepada sistem undang-undang di rantau Pasifik Selatan, khususnya yang 12 Ahli Negara USP: Kepulauan Cook, Kepulauan Fiji, Kiribati, Kepulauan Marshall, Nauru, Niue, Samoa, Kepulauan Solomon, Tonga, Tokelau, Tuvalu dan Vanuatu. Turut termasuk dalam program ini adalah pemahaman undang-undang bekas kuasa-kuasa imperialis di rantau ini seperti Australia, New Zealand, United Kingdom dan Perancis. Sekolah mempunyai profil penyelidikan yang kukuh dalam beberapa bidang termasuk undang-undang alam sekitar dan dasar, undang-undang adat dan undang-undang tanah.

logo Fiji

Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang (LLB) The University of the South Pacific diiktiraf melalui Fiji Lembaga Undang-undang Pendidikan, Yang beroperasi di bawah kuasa yang Pengamal undang-undang Dekri 2009. tahap diiktiraf oleh Lembaga sebagai memenuhi keperluan akademik untuk diterima masuk sebagai seorang pengamal undang-undang di Fiji. Fiji akreditasi juga diterima sebagai satu perkara konvensyen dalam bidang kuasa lain di rantau USP bagi tujuan kemasukan ke amalan undang-undang dalam bidang kuasa tersebut.

logo LCA

Di samping itu, kursus LLB juga diiktiraf oleh Kemasukan undang-undang Jawatankuasa Perundingan Majlis Undang-undang Australia.

Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang yang ditawarkan adalah merupakan program empat tahun muka-ke-muka di Kampus Emalus, tetapi juga ditawarkan dalam talian dalam mod pembelajaran fleksibel jarak dan.

lady-keadilan-2388500_960_720

Syarat Kemasukan khas:

Untuk diterima masuk ke Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang seseorang hendaklah mempunyai: a) lulus Borang 7 atau peperiksaan setaraf dengannya Senat yang diiktiraf dengan 60% (atau setara) dalam Bahasa Inggeris; atau b) memenuhi kriteria kemasukan pelajar matang; atau c) Ijazah sarjana muda dari USP, atau ijazah atau yang setaraf kelayakan sarjana muda yang melibatkan pengajian sepenuh masa sekurang-kurangnya tiga tahun daripada institusi pengajian tinggi yang diiktiraf. (Pelajar diterima masuk di bawah fasal ini dikenali sebagai Peserta Siswazah).

Keperluan Program:

Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang terdiri daripada 32 kursus, yang mana 8 adalah pada 100 peringkat, 8 adalah pada 200 peringkat dan 16 adalah pada 300 peringkat.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Feb. 2019
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Fiji - Suva, Central Division
Tarikh mula : Feb. 2019, Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Feb. 2019, Sept. 2019
Fiji - Suva, Central Division
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat