Sarjana Muda dalam Undang-undang Antarabangsa dan Eropah

Umum

Penerangan Program

Semua negara mempunyai undang-undang dan sistem undang-undang mereka sendiri, dan di kebanyakan negara, anda hanya boleh mempelajari undang-undang negara di peringkat universiti.

Program LLB kami dalam Undang-undang Antarabangsa dan Eropah direka khusus untuk pelajar yang ingin mengejar kerjaya profesional dalam persekitaran undang-undang antarabangsa; ia memberikan pelajar satu latihan akademik dalam undang-undang tanpa hanya mengambil sistem undang-undang negara sebagai titik permulaan dengan menawarkan pelajar pemahaman umum tentang apa 'hukum' dan bagaimana ia berfungsi.

Mengapa belajar program ini di Groningen?

 • Tumpuan kepada undang-undang Eropah dan undang-undang antarabangsa awam jauh lebih besar daripada fokus pada konteks undang-undang negara. Tiada sistem undang-undang negara diajar sebagai peraturan umum.
 • Program ini unik di Eropah berkaitan dengan kandungan program. Ia juga memegang semester wajib kursus undang-undang di luar negara.

Program

Tahun 1

Tahun pertama akan memberi anda asas yang kuat dalam undang-undang yang digunakan dalam negeri. Semua kursus mendekati bidang undang-undang secara konseptual dan tiada sistem kebangsaan sedang dibincangkan sedemikian. Satu-satunya pengecualian ialah kursus 'Undang-undang dan kemahiran undang-undang: contoh Belanda', yang menjelaskan undang-undang dan dalam kursus ini, contoh Belanda digunakan sebagai benang merah. Pelajar juga akan diajar kemahiran undang-undang akademik yang diperlukan.

Kursus

 • Undang-undang dan kemahiran undang-undang: contoh Belanda (termasuk IT untuk Peguam) (10 EC)
 • Undang-undang dan Akademik Bahasa Inggeris (5 EC)
 • Undang-undang jenayah (10 EC)
 • Sejarah Undang-undang (5 EC)
 • Undang-undang Kontrak dan Tort (5 EC)
 • Pengenalan kepada Hukum Antarabangsa dan Eropah (10 EC)
 • Pengenalan kepada Undang-undang Awam (10 EC)
 • Pengenalan kepada Undang-undang Teknologi (5 EC)

Tahun 2

Tahun kedua menyediakan pelajar dengan gambaran yang baik undang-undang antara negeri, baik di peringkat antarabangsa seperti dalam Kesatuan Eropah. Seminar penyelidikan akan menggabungkan kemahiran undang-undang tahun pertama dengan kandungan kursus tahun kedua, yang membolehkan pelajar menyampaikan hujah undang-undang yang kukuh.

Kursus

 • Undang-undang Eropah (10 EC)
 • Undang-undang Harta Tanah (5 EC)
 • Undang-undang, Kuasa, dan Politik (5 EC)
 • Undang-undang Antarabangsa Awam (10 EC)
 • Europeanisation of Public Law (10 EC)
 • Seminar Penyelidikan (10 EC)
 • Ekonomi Perhubungan Antarabangsa (5 EC)
 • Undang-undang Perniagaan Persendirian Antarabangsa (5 EC)

Tahun 3

Pada semester pertama tahun ketiga, pelajar belajar semester penuh di luar negara (sekurang-kurangnya 25 kursus ECTS dalam bidang undang-undang; 30 ECTS secara keseluruhan) di salah satu universiti rakan kongsi kami. Pelajar boleh memilih kursus dalam bidang undang-undang yang lebih khusus di mana mereka ingin mengkhususkan diri. Dalam semester kedua, pelajar menggabungkan semua kemahiran dan pengetahuan yang diperoleh dalam menghasilkan tesis Sarjana Muda (Colloquium Penyelidikan) mengenai topik pilihan mereka.

Kursus

 • Semester di luar negara (30 EC)
 • Undang-undang Perniagaan (5 EC)
 • Resolusi Pertikaian Komersial (5 EC)
 • Penyelidikan Colloquium (10 EC)
 • Perlindungan Kehakiman Eropah (5 EC)
 • Nilai Kontemporari Undang-undang Antarabangsa (5 EC)

Belajar di luar negara

 • Kajian di luar negara diperlukan
 • Untuk purata 20 minggu

Syarat kemasukan

Keperluan kemasukan

Keperluan khusus Maklumat lanjut
purata gred Di samping menyediakan Lembaga Kemasukan dengan transkrip dan diploma, pelajar harus mempunyai IPK minimum (Grade Point Average) yang setara dengan 7/10 (skala penggredan Belanda). Bagi pemohon yang mempunyai kelayakan bukan EU / EEA, IPK minimum ini wajib. Purata Nilai Gred adalah purata semua markah pendidikan pra-universiti anda. Untuk diperhatikan, skor 6 adalah gred lulus di Belanda.
ujian bahasa

Ujian berikut diterima:

 • (antarabangsa) TOEFL (dihantar melalui kod institusi 7191 kami): skor sekurang-kurangnya 100, semua bahagian mencukupi (jadi sekurang-kurangnya 21 pada setiap bahagian);
 • (akademik) Akademik IELTS (Ujian Bahasa Inggeris British Council): skor sekurang-kurangnya 7.0, semua bahagian mencukupi (jadi sekurang-kurangnya 6.0 pada setiap bahagian);
 • Cambridge C2 Proficiency (CPE, Cambridge Certificate of Proficiency in English);
 • Cambridge C1 Advanced (CAE, Cambridge Certificate of Advanced English)

Skor ujian tidak boleh lebih tua daripada dua tahun.

Dalam situasi tertentu, pelajar boleh meminta pengecualian daripada mengambil salah satu ujian kemahiran berbahasa Inggeris yang disebutkan di atas.

surat rujukan Pemohon mesti memberikan satu rujukan dari pensyarah dari pendidikan pra-universiti yang mempunyai pengetahuan terperinci mengenai rekod akademik mereka.
permintaan bertulis Pemohon perlu mengemukakan surat motivasi tentang mengapa mereka ingin menyertai program LLB (maksimum 650 perkataan). Surat itu hendaklah ditulis oleh pemohon sendiri; ia tidak dibenarkan menghantar terjemahan (rasmi).
keperluan kemasukan lain

Curriculum vitae.

Untuk pengambilan 2019/2020, akan ada juga kelas web yang sepadan dengan "pemadanan" yang harus dilengkapkan pemohon. Kelas web yang sepadan akan tersedia pada Spring 2019. Melengkapkan kelas web yang sepadan diperlukan untuk mendaftar dalam program apabila dianggap boleh diterima.

Keperluan bahasa

Peperiksaan Skor minimum
C1 Advanced (dahulunya CAE) C1
Band keseluruhan IELTS 6.5
Mendengar IELTS 6
Bacaan IELTS 6
Menulis IELTS 6
IELTS bercakap 6
TOEFL berasaskan internet 92

Tarikh tutup permohonan

Jenis pelajar Tarikh akhir Memulakan kursus
Pelajar Belanda 01 Mei 2020 01 September 2020
Pelajar EU / EEA 01 Mei 2020 01 September 2020
pelajar bukan EU / EEA 01 Mei 2020 01 September 2020

Yuran tuisyen

Kewarganegaraan Tahun Bayaran Borang program
EU / EEA 2019-2020 € 2083 sepenuh masa
bukan EU / EEA 2019-2020 € 8900 sepenuh masa
EU / EEA 2020-2021 € 2143 sepenuh masa

Kerajaan Belanda berhasrat untuk memisahkan yuran tuisyen berkanun untuk kumpulan pelajar bachelor tahun pertama yang bermula dari tahun akademik tahun 2018/19.

Prospek pekerjaan

Graduan program sarjana muda dalam Undang-undang Antarabangsa dan Eropah akan - setelah menyelesaikan program induk tambahan - layak untuk karier diplomasi, sebagai kakitangan awam untuk kementerian negara, EU, PBB atau organisasi antarabangsa lain, dalam organisasi bukan kerajaan ( seperti Amnesty International atau Greenpeace), dalam sektor komersil antarabangsa (seperti Unilever atau Shell), atau dalam pengajaran dan penyelidikan akademik.

Kemasukan ke profesyen undang-undang tradisional (peguam bela, peguam, peguam, hakim, dll) tidak dijamin apabila selesai program itu kerana entri tersebut bergantung kepada keperluan negara dan / atau peperiksaan. Program ini tidak memenuhi syarat untuk profesi undang-undang tradisional di Belanda; kursus tambahan akan diperlukan jika seseorang ingin melayakkan diri. Kursus-kursus tambahan ini memerlukan pengetahuan tentang bahasa Belanda dan akan membawa kepada tambahan 18 bulan dalam kursus. Bagi semua negara lain, pelajar harus memeriksa laman web persatuan bar atau badan kehakiman negara yang berkenaan untuk butiran khusus.

Contoh kerja

 • Kerjaya sebagai penjawat awam untuk kementerian negara
 • Kerjaya di sektor komersil antarabangsa
 • Kerjaya dalam politik antarabangsa
 • Kerjaya dalam diplomasi
 • Kerjaya dalam pengajaran dan penyelidikan akademik
 • Kerjaya di organisasi antarabangsa atau bukan kerajaan

Penyelidikan

Penyelidikan undang-undang antarabangsa dan Eropah

Penyelidikan fakulti dijalankan di bawah payung Pusat Groningen untuk Undang-undang dan Tadbir Urus, di mana semua jabatan fakulti mengambil bahagian. Di mana pun guru-guru yang mungkin akan menggunakan dan melibatkan penyelidikan ini dalam kursus-kursus yang diajar di peringkat Sarjana Muda.

Penyelidik yang digambarkan

 • Prof. Dr. MMTA Brus
 • M. Duchateau, LLM
 • Prof. Dr. HBB Vedder

Testimoni Encik Dr. BCA Toebes (guru dan postdoc)

Penyelidikan saya menumpukan pada antara muka antara perlindungan kesihatan dan undang-undang antarabangsa (hak asasi manusia). Ia melibatkan topik seperti akses kepada penjagaan kesihatan, etika perubatan semasa konflik bersenjata, serta pengguguran dan euthanasia. Saya menggunakan penemuan penyelidikan saya dalam beberapa kursus yang kita ajarkan di jabatan undang-undang antarabangsa. Menggunakan kesihatan sebagai tema keseluruhan membolehkan saya membincangkan fungsi dan kebolehgunaan undang-undang antarabangsa dalam amalan. Sebagai contoh, dalam kursus yang bertajuk 'Undang-undang dan Pertubuhan Antarabangsa, saya mengajar seminar mengenai peranan yang dimainkan oleh pertubuhan-pertubuhan antarabangsa dalam perlindungan kesihatan, dengan menggunakan' kesihatan 'sebagai tema untuk menjelaskan fungsi organisasi antarabangsa dalam masyarakat global kita. Menggunakan tema yang berkaitan dengan kesihatan juga membolehkan saya memaksa pelajar untuk melihat di luar undang-undang dan terlibat dengan penyelidikan interdisipliner. Dalam Program Kehormat, saya mengajar seminar mengenai penswastaan penjagaan kesihatan dan hak asasi manusia, dengan itu membina jambatan antara ekonomi kesihatan, perubatan sosial, dan undang-undang hak asasi manusia.

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Baca lebih lanjut

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Baca Ringkas
Groningen , Leeuwarden + 1 Lagi Kurang