Lawati halaman program LLB di sini .

Semua negara mempunyai undang-undang dan sistem undang-undang mereka sendiri, dan di kebanyakan negara, anda hanya boleh belajar undang-undang negara di peringkat universiti. Program LLB kami dalam Undang-undang Antarabangsa dan Eropah direka khusus untuk pelajar yang ingin mengejar kerjaya profesional dalam persekitaran undang-undang antarabangsa; ia memberikan pelajar latihan akademik dalam undang-undang tanpa hanya mengambil sistem undang-undang negara sebagai titik permulaan dengan menawarkan pelajar pemahaman umum mengenai apa yang 'undang-undang' dan bagaimana ia berfungsi.

Program sarjana muda dan Undang-undang Antarabangsa dan Eropah mengambil masa tiga tahun. Tahun pertama mengajar semua bidang asas undang-undang dan karenanya mempunyai karakter yang luas. Konsep undang-undang persendirian, undang-undang perlembagaan, dan undang-undang jenayah akan dibincangkan. Pada tahun kedua, bidang undang-undang ini akan diperluaskan lagi dan akan ditangani dengan lebih mendalam.

Di samping itu, undang-undang Kesatuan Eropah dan undang-undang antarabangsa awam akan dibincangkan secara lebih besar. Kaedah dan latihan penyelidikan juga termasuk dalam tahun kedua. Tahun ketiga menamatkan program sarjana muda anda dengan menulis tesis mengenai subjek yang berkaitan dengan hukum pilihan anda, yang akan dipertahankan di depan penyelia dan sesama pelajar.

Tahun ketiga ini juga memerlukan pelajar untuk belajar satu semester di universiti di luar negara. Terdapat komponen interdisipliner dalam setiap tahun program ini.

Perspektif pekerjaan

Lulusan program sarjana muda dalam Undang-Undang Antarabangsa dan Eropah akan - setelah menyelesaikan program induk tambahan - layak untuk karier diplomasi, sebagai kakitangan awam untuk kementerian negara, EU, PBB atau organisasi antarabangsa lain, di organisasi bukan kerajaan seperti Amnesty International atau Greenpeace), dalam sektor komersil antarabangsa (seperti Unilever atau Shell), atau dalam pengajaran dan penyelidikan akademik. Kemasukan ke profesyen perundangan tradisional (peguam bela, peguam, peguam, hakim, dll) tidak dijamin setelah selesai program kerana kemasukan tersebut bergantung pada keperluan nasional.

Keperluan kemasukan (Umum)

  • Diploma pra-universiti, termasuk transkrip pengajian;
  • Transkrip pengajian harus mencerminkan GPA (Purata Nilai Gred) bersamaan dengan 7/10 (skala grading Belanda);
  • Bukti penguasaan bahasa Inggeris;
  • Surat motivasi;
  • Curriculum vitae;
  • Satu rujukan akademik

Keperluan khusus boleh didapati di sini .

Yuran pengajian dan tarikh tamat permohonan

Yuran pengajian EU: € 2,083 setahun

Yuran pengajian bukan EU: € 8,900 setahun

Tarikh akhir permohonan: 1 Mei 2019 (kursus bermula 1 September 2019)

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 7 lagi program yang ditawarkan oleh University of Groningen »

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 21, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
2,083 EUR
- EU, 8.900 EUR. - bukan EU setahun
Ikut lokasi
Ikut tarikh