Baca keterangan rasmi

Sarjana Muda Undang-Undang Antarabangsa

Fakulti Undang-Undang telah ditubuhkan pada tahun 1994. Sejak itu, ia telah menamatkan lebih daripada 2,500 pakar yang kini bekerja di organisasi kerajaan dan swasta sebagai peguam, peguam dan notari, menyampaikan kuliah di institusi pengajian tinggi, dan bekerja sebagai pegawai di negara badan pendakwa raya dan agensi penguatkuasaan undang-undang. Pada masa ini, terdapat seramai 1,673 pelajar yang mendaftar dalam program kursus sepenuh masa dan surat-menyurat di Fakulti.

Fakulti Undang-undang mempunyai empat jabatan:

  • Jabatan Undang-Undang Swasta
  • Jabatan Undang-undang Awam
  • Jabatan Sejarah Undang-undang dan Kemanusiaan
  • Jabatan Undang-undang Antarabangsa

Major

Undang-undang antarabangsa

Pengkhususan

Undang-undang komersial antarabangsa

Kelayakan

Peguam antarabangsa dengan pengetahuan bahasa asing

Proses pengajaran di Fakulti dijalankan oleh guru-guru dan pakar yang berkualifikasi tinggi dalam bidang perundangan dan undang-undang antarabangsa, yang majoritinya mempunyai ijazah akademik PhD dan gelar akademik profesor dan profesor bersekutu. Kebanyakan dari mereka mempunyai pengalaman antarabangsa yang luas dan telah menjalankan latihan dalam organisasi antarabangsa dan agensi-agensi kerajaan di luar negara.

Pada bulan September 2009, Pusat Sumber Undang-Undang Kemanusiaan Antarabangsa dibuka di Universiti. Pusat ini disokong oleh PBB, Jawatankuasa Palang Merah Antarabangsa dan organisasi antarabangsa yang berwibawa.

Fakulti Undang-undang adalah satu-satunya fakulti di Republik Belarus dengan pengkhususan undang-undang yang menawarkan kursus wajib pelajar dalam dua bahasa asing dan kursus pilihan dalam dua bahasa lain. Bahasa asing adalah bahasa Inggeris, Jerman, Perancis, Sepanyol dan Itali.

Fakulti mengekalkan hubungan erat dengan institusi pendidikan Eropah yang paling cemerlang dan pusat penyelidikan dalam bidang perundangan dan undang-undang antarabangsa. Ia menyediakan pelajar-pelajar Fakulti Undang-Undang dengan peluang yang baik untuk mengembangkan pengetahuan profesional mereka, menguasai kemahiran praktikal yang penting, meningkatkan kemahiran bahasa dan menyertai persidangan antarabangsa, seminar, dan acara akademik lain, serta mengambil magang di luar negara.

Ramai pelajar Fakulti juga merupakan ahli kelab penyelidikan pelajar antarabangsa "PRIMUM" yang ditadbir dan diselaraskan oleh Jabatan Hal Ehwal Antarabangsa Universiti. Pertandingan kelab PRIMUM mewakili institut ini di pertandingan dan pertandingan kebangsaan dan antarabangsa yang terkenal, seperti Pertandingan Moot Court Law Philip C. Jessup Antarabangsa (Amerika Syarikat), Pertandingan Undang-undang Moot Court Undang-undang Antarabangsa (Belanda), Pertandingan Jean-Pictet ( Switzerland), Pertandingan Undang-undang Kemanusiaan Antarabangsa FF Martens (Rusia), dll.

Fakulti ini juga terkenal sebagai pemula dan penganjur Pertandingan Undang-undang Antarabangsa "Belia untuk Keamanan" - persaingan pelajar tahunan yang paling utama dalam undang-undang kemanusiaan antarabangsa di Eropah Timur yang menarik dan menyatukan pasukan pelajar dari seluruh dunia. Dalam lima tahun yang lalu, Pertandingan telah menyaksikan pasukan pelajar dari lebih daripada 30 buah negara di seluruh dunia.

Fakulti Undang-undang telah mengambil bahagian dalam kempen PBB "Menentang kemiskinan" (Stand-Up), yang diadakan sebagai acara di seluruh dunia untuk tempoh 24 jam. Sebagai hasil kempen, fakulti disenaraikan dalam Buku Rekod Guinness. Pelajar Fakulti Undang-undang menjalankan latihan magang pra-lulus wajib di agensi awam, perusahaan, agensi sah dan pihak penyiasat.

Aktiviti penyelidikan pelajar disokong oleh banyak masyarakat saintifik dan kumpulan belajar yang menyatukan pelajar mengikut kepentingan profesional mereka: sejarah dan teori undang-undang; undang-undang awam antarabangsa; dan lain-lain.

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh International University »

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date