Sarjana Penggabungan & Pengambilalihan LL.M.

Umum

Penerangan Program

Dengan kursus separuh masa "Master of Mergers & Acquisitions", yang berakhir dengan ijazah akademik "Master of Law (LL.M.)", anda menjadi pakar di antara muka undang-undang dan ekonomi. Anda menyediakan secara khusus untuk kedudukan utama dalam perniagaan M & A dan kewangan korporat dan boleh mengambil tanggungjawab dengan segera selepas menamatkan pengajian anda: dalam firma undang-undang, syarikat audit, bank atau firma perundingan. Memperoleh manfaat daripada sekumpulan pensyarah yang terdiri daripada ahli Fakulti Frankfurt School dan juga pengamal cemerlang dari firma undang-undang antarabangsa terkemuka, bank pelaburan, butik M & A, pelabur, dan syarikat perundingan perniagaan dan cukai.

prasyarat

  • ijazah universiti pertama, lebih baik dalam undang-undang atau ekonomi,
  • sekurang-kurangnya satu tahun pengalaman profesional yang berkaitan dengan penggabungan & pengambilalihan juga
  • berjaya menyelesaikan proses kemasukan ke Frankfurt School Kewangan & Pengurusan Frankfurt School .

kumpulan sasaran

Profesional muda dalam persekitaran M & A dengan ijazah universiti yang pertama, lebih baik dalam undang-undang atau ekonomi.

tuisyen

  • Yuran pendaftaran: 100.00 euro
  • Yuran semester: 6,750.00 euro
  • Jumlah harga: 27,100.00 euro

www.frankfurt-school.de/mma

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Frankfurt School of Finance & Management is an AACSB, EQUIS and AMBA accredited, research-led business school, covering every aspect of a business, management, banking, and finance.

Frankfurt School of Finance & Management is an AACSB, EQUIS and AMBA accredited, research-led business school, covering every aspect of a business, management, banking, and finance. Baca Ringkas
Frankfurt , Munich , Stuttgart , Hamburg + 3 Lagi Kurang