Sarjana Sains dalam Undang-undang Perdagangan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

UNIVERSITI SALFORD

Gambaran keseluruhan

Kursus ini menyediakan graduan undang-undang dengan peluang untuk belajar maju dalam bidang utama undang-undang komersial antarabangsa, termasuk Penjualan Barangan Antarabangsa, Undang-Undang Harta Intelek Antarabangsa, Undang-undang Korporat dan Tadbir Urus Antarabangsa, dan Undang-undang dan Rundingan Kontrak Terperinci.

Program ini sangat tertumpu kepada industri dan memuncak dalam Projek Kerjasama Industri. Anda akan memilih satu daripada empat pilihan untuk menyelidik masalah industri yang sebenar dan menyediakan penyelesaian yang dikaji, membantu anda mempraktikkan pembelajaran anda. Anda akan dapat memilih sama ada untuk meneruskan disertasi penyelidikan tradisional berdasarkan masalah perniagaan dunia sebenar atau laporan projek berdasarkan kerja berdasarkan pengalaman pekerjaan atau penempatan.

Pengajaran program menumpukan kepada kecenderungan perniagaan kontekstual dan anda akan mendapat manfaat daripada prospek jaringan dan pekerjaan yang ditawarkan oleh Sekolah Perniagaan yang besar dan dinamik.

Pelajar antarabangsa harus memohon laluan LLM.

Kursus ini juga menawarkan pilihan pembelajaran jarak jauh melalui rakan kongsi rasmi kami Robert Kennedy College, Zurich, Switzerland.

Anda akan:
 • Terokai bidang utama undang-undang komersial antarabangsa
 • Kritikal menganalisis undang-undang dan tadbir urus korporat
 • Memohon pengetahuan melalui Projek Kerjasama Industri

Ini adalah untuk anda jika


 1. Anda menyasarkan kerjaya dalam perniagaan antarabangsa
 2. Anda bercita-cita ke arah kerjaya dalam profesion undang-undang

 3. Anda ingin meningkatkan pengetahuan anda mengenai undang-undang korporat dan tadbir urus

 4. Anda seorang pemikir kritis

 5. Anda ingin mengembangkan pengetahuan praktikal tentang perdagangan antarabangsa

 6. Anda berpikiran secara komersil

Butiran kursus

Program ini disekat dan terdapat beberapa pintu masuk sepanjang tahun. Pelajar akan mengambil modul di bawah dalam urutan yang bergantung pada tarikh mula mereka.

Kursus ini disampaikan dalam empat blok tempoh kajian intensif. Untuk setiap blok, anda mengkaji modul tunggal untuk tempoh enam minggu. Pengajian tatap muka disampaikan di kampus selama enam jam setiap minggu. Di samping itu, anda akan menghadiri elemen pengajaran Projek Kerjasama Industri setiap petang Rabu semasa blok enam minggu. Dalam tempoh ini, anda juga akan menjalankan kajian bebas dalam masa anda sendiri dengan sokongan dalam talian melalui persekitaran pembelajaran maya Universiti, Blackboard.

Modul Projek Kerjasama Industri (ICP) menyumbang 60 kredit terakhir ijazah anda. Anda akan berpeluang untuk memilih antara penempatan, latihan atau disertasi, yang semuanya direka untuk memenuhi aspirasi kerjaya anda dan meningkatkan pengalaman profesional anda.

Anda akan diperuntukkan penyelia yang akan mentor anda melalui ICP. Anda juga akan berpeluang untuk melibatkan diri dengan Hab Student dan askUS. askUS boleh membantu dengan sokongan pra-projek / penempatan untuk pelajar dan peluang bagi mereka yang pergi ke penempatan untuk menyertai bengkel latihan untuk memastikan amalan terbaik. Hab Pelajar boleh membantu anda untuk mencari latihan, penempatan dan projek langsung untuk Projek Kerjasama Industri anda.

Separuh masa pelajar mengkaji modul alternatif (satu modul pada, satu modul off) untuk menyelesaikan ijazah mereka dalam tempoh dua tahun.

Apa yang akan saya lakukan?

Pembentangan tatap muka dihantar di kampus selama dua setengah hari setiap minggu. Selain itu, anda akan menghadiri elemen yang diajar oleh Projek Kerjasama Industri setiap petang Rabu semasa blok enam minggu, dengan kajian bebas yang disiapkan dalam masa anda sendiri melalui persekitaran pembelajaran maya Universiti, Blackboard. Jadual waktu pelajar individu akan disediakan semasa minggu induksi.

Pengajaran disampaikan melalui gabungan kuliah, seminar dan tutorial, menggunakan pelbagai aktiviti pembelajaran.

PENILAIAN

Setiap modul diajar dinilai oleh dua helaian kerja, masing-masing bernilai 50% daripada keseluruhan penilaian kursus.

Walaupun setiap modul diajar mempunyai gaya penilaian sendiri, semua penilaian akan direka untuk membolehkan pelajar menunjukkan pengetahuan dan kemahiran mereka yang maju dan mungkin termasuk:

 • Kerja individu atau kumpulan
 • Tugasan berasaskan penyelidikan
 • Persembahan
 • Pemeriksaan yang dilihat atau tidak dilihat
 • Peperiksaan tertutup atau buku terbuka

Salford Business School

Sekolah Perniagaan Salford bertujuan untuk menjadi sekolah perniagaan yang paling berkaitan dengan perniagaan, yang berkaitan dengan industri di UK. Industri membentuk semua yang kita lakukan, dari memberitahu pelajar kita untuk menyediakan penempatan kerja, memandu penyelidikan dan mempengaruhi kakitangan akademik kita.

Kami mahu anda mendapat pengalaman akademik dan peribadi yang terbaik. Sebagai pelajar di sini, anda akan mempunyai akses kepada pelbagai pengalaman dan peluang, termasuk penempatan magang dan penempatan kerja di UK atau di peringkat antarabangsa supaya anda lulus dengan lebih dari satu darjah.

Bagaimana pula dengan uni?

Kedua-dua di UK dan di luar negara yang difokuskan di peringkat antarabangsa LLM adalah kelayakan 'standard emas' untuk masuk ke profesion undang-undang, memandangkan fokus pengkhususan semakin beralih kepada amalan undang-undang antarabangsa.

Dalam dunia perniagaan korporat, LLM membawa identiti serupa kepada MBA Eksekutif, sambil menawarkan kepakaran yang lebih tinggi dalam kandungannya.

Dalam banyak bidang kuasa Eropah, LLM adalah prasyarat wajib untuk masuk ke dalam profesion undang-undang.

Pautan Kerjaya

University of Salford berkembang dari institut abad ke-19 yang menyediakan tenaga kerja yang mahir, mahir dan profesional untuk menyokong industri pesat berkembang di UK. Pada abad ke-21, ini masih kukuh. Walaupun industri telah berubah dengan ketara, keperluan untuk pendidikan yang fokus pada industri adalah sama penting hari ini.

Kami mengajar kemahiran yang diperlukan oleh majikan dan hasilnya, para graduan kami menikmati prospek kerjaya antarabangsa yang cemerlang.

Kurikulum di seluruh kursus pascasiswazah kami mengimbangi pengajaran akademik dan pengalaman profesional. Rakan kongsi industri kami memberi kami input mereka ke dalam kurikulum supaya pengajaran mencerminkan keperluan semasa dan masa depan industri dan anda mengembangkan kemahiran yang dikehendaki oleh majikan. Projek Kerjasama Industri, yang membentuk ketiga terakhir dari kajian anda, dirancang untuk memberikan pengalaman dunia nyata sehingga Anda dapat menerapkan teori yang telah Anda pelajari.

Apa yang anda perlu ketahui

Kursus ini sesuai untuk rumah graduan undang-undang di luar negara, EU dan luar negara yang ingin membina pengetahuan dan kepakaran graduan mereka, serta penuntut graduan pendidikan yang ingin menyegarkan atau meluaskan pengetahuan dan kemahiran mereka.

Kursus ini direka untuk mereka yang ingin meneruskan kerjaya dalam perniagaan antarabangsa atau amalan undang-undang. Mekanisme penghantaran blok bermakna bahawa kursus ini dapat diakses oleh pelajar yang tidak ingin meninggalkan pekerjaan semasa belajar. Pelajar boleh melengkapkan satu atau lebih modul setiap semester.

LLM adalah satu-satunya laluan yang tersedia untuk pelajar antarabangsa.

Keperluan Bahasa Inggeris

Biasanya IELTS 6.5 tanpa elemen individu di bawah 5.5, atau Ujian Bahasa Inggeris Selamat yang diiktiraf, (SELT).

Sekiranya kelayakan bahasa Inggeris sedikit di bawah tahap ini calon mungkin dapat mengambil salah satu daripada banyak kursus Bahasa Inggeris yang terdapat di Universiti.

Tarikh Akhir Kemaskini Disember 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

EduPlanet was founded in July 2012 in England, United Kingdom. Is a service provider of educational consultancy, one of the best options in the market for students who want to develop their careers an ... Baca lebih lanjut

EduPlanet was founded in July 2012 in England, United Kingdom. Is a service provider of educational consultancy, one of the best options in the market for students who want to develop their careers and pursue further education abroad. Baca Ringkas
Hatfield , Bandar Mexico , Bogotá , Salford , Bath , Cambridge , London , Northampton + 7 Lagi Kurang