Sarjana Undang-Undang (LLM)

Umum

Penerangan Program

Sarjana Undang-Undang (LLM)

The LL.M. program ini direka untuk pelajar antarabangsa dengan ijazah pertama dalam undang-undang. Program ini memerlukan sekurang-kurangnya dua semester pengajian sepenuh masa di kediaman. Sebagai tambahan kepada LLM tradisional, pilihan ijazah termasuk LLM dengan Tesis, untuk pelajar yang berminat dalam penulisan undang-undang akademik, dan beberapa Pengkhususan LLM, untuk pelajar yang berminat dalam bidang undang-undang tertentu.

LLM Tradisional

Pelajar siswazah dimasukkan selama sekurang-kurangnya dua semester di kediaman, yang membawa kepada ijazah Sarjana Undang-Undang (LLM). Untuk memenuhi syarat untuk gelar LLM, pelajar mesti:

 • Lengkapkan sekurang-kurangnya 24 jam kredit kursus;
 • Lengkap satu tahun akademik di kediaman di Sekolah Undang-undang;
 • Lengkap B504 Pengenalan kepada Undang-undang Amerika untuk 2 kredit dan B530 Wacana Hukum dan Penulisan untuk 2 kredit;
 • Menjalankan tidak kurang daripada 8 jam kredit kursus semester;
 • Mengekalkan purata titik gred kumulatif sekurang-kurangnya 3.0; dan
 • Lengkapkan syarat ijazah dalam masa tiga semester berturut-turut.

Pemohon yang akan menerima ijazah JD dari sekolah undang-undang Amerika sebelum matrikulasi dalam program LLM di Indiana University tidak boleh mendapatkan ijazah LLM tanpa tesis dan mungkin tertakluk kepada keperluan alternatif.

LLM dengan Ijazah Tesis

Pelajar LLM yang mahukan pengalaman dalam penulisan undang-undang akademik dan merancang untuk meneruskan ke SJD atau Ph.D. program mungkin berminat dengan LLM dengan ijazah Tesis. LLM dengan pelajar Tesis mesti melengkapkan keperluan berikut:

 • Lengkapkan sekurang-kurangnya 24 jam kredit tentu saja;
 • Lengkap 6 jam kredit B706 Penyelidikan Bebas untuk tesis;
 • Lengkap satu tahun akademik di kediaman di Sekolah Undang-undang
 • Lengkap B504 Pengenalan kepada Undang-undang Amerika untuk 2 kredit, B530 Wacana Hukum dan Penulisan untuk 2 kredit, dan B560 Akademik Penulisan Undang-undang untuk 1 kredit;
 • Menjalankan tidak kurang daripada 8 jam kredit semester setiap semester, kecuali dalam semester terakhir;
 • Mengekalkan purata titik gred kumulatif sekurang-kurangnya 3.0; dan
 • Selesaikan syarat ijazah dalam semester empat berturut-turut.

Pilihan LLM lain

Program Musim Panas untuk Pelajar Siswazah

Pemohon LLM yang perlu meningkatkan kemahiran Bahasa Inggeris dan Bahasa Inggeris mereka sebelum memulakan program siswazah boleh diterima masuk ke Program Permulaan Summer kami, yang bermula pada bulan Jun setiap tahun.

LLM ke pilihan pemindahan kredit JD

Sekolah Undang-undang ini mempunyai proses yang membolehkan pelajar LLM kami memohon untuk dipindahkan ke program JD. Pelajar boleh mencalonkan diri untuk mengambil bahagian dalam proses pemilihan, atau ahli fakulti boleh juga mencalonkan pelajar dengan prestasi cemerlang dalam kelas mereka. Pelajar yang memohon kepada program ijazah JD mungkin boleh mengira beberapa kredit LLM ke arah gelaran JD, yang membolehkan mereka memasuki program JD dengan kedudukan yang lebih tinggi.

Kemasukan Awal LLM Spring

Sebagai tambahan kepada program LLM dua semester tradisional bermula pada musim gugur, pelajar boleh memilih untuk memulakan program pada semester musim bunga (Januari). Permulaan Spring pelajar LLM boleh menyelesaikan ijazah mereka dalam dua semester, atau mereka boleh memilih untuk melengkapkan keperluan gelar pada kadar yang lebih perlahan, mengambil tiga semester. Permulaan permulaan LLM mungkin diperlukan untuk pelajar mengambil kelas dalam Program Bahasa Inggeris Intensif pada semester kejatuhan.

Kemasukan

Tarikh keutamaan permohonan

Jatuh

 • Tarikh Keutamaan: 1 Februari
 • Tarikh akhir: 1 April, kemudian melancarkan kemasukan

Spring

 • Tarikh Keutamaan: 1 September
 • Tarikh akhir: 1 November, kemudian melancarkan kemasukan

Walaupun aplikasi akan dipertimbangkan sehingga kelas penuh, disarankan agar anda memohon tidak lewat daripada tarikh akhir yang disenaraikan. Semua permohonan yang diterima oleh tarikh keutamaan yang disenaraikan akan dipertimbangkan secara automatik untuk biasiswa. Permohonan yang diterima selepas tarikh keutamaan akan dipertimbangkan untuk mendapatkan biasiswa sekiranya dana masih ada.

Bagi setiap semester kejatuhan masa depan, kami mula menerima permohonan baru untuk semua program siswazah pada 1 Oktober.

Tarikh mula

Untuk memenuhi jadual sibuk anda atau keperluan khusus, Indiana Law menawarkan beberapa tarikh permulaan untuk program LLM kami:

 • Kejatuhan Tradisional Bermula: Istilah kejatuhan tradisional, tarikh permulaan utama, bermula dari awal hingga pertengahan Ogos setiap tahun.
 • Bermula Spring: Sebagai tambahan kepada semester kejatuhan tradisional kami, Indiana Law menawarkan program musim bunga yang bermula pada bulan Januari. Permohonan untuk permulaan musim bunga akan diterima Julai hingga November.
 • Permulaan musim panas: Program permulaan musim panas adalah program Bahasa Inggeris Intensif Musim Panas tujuh minggu yang direka khas untuk pelajar LLM yang bermula pada bulan Jun dan diikuti oleh Pengenalan intensif kepada kursus Undang-undang Amerika.
 • Pengenalan Intensif kepada Undang-undang Amerika: Dengan mendaftarkan diri dalam dua minggu intensif Pengenalan kepada kursus Undang-undang Amerika (dua jam kredit), yang bermula pada akhir bulan Julai, anda boleh menyelesaikan salah satu kursus undang-undang yang anda perlukan awal. Tiba menjelang akhir bulan Julai juga memberi anda masa untuk membiasakan diri dengan sekolah undang-undang, universiti, dan komuniti Bloomington sebelum memulakan jadual kursus penuh anda pada bulan Ogos.

Keperluan kemasukan

 • Pendidikan: Pemohon LLM yang menerima pendidikan siswazah mereka di luar Amerika Syarikat pada umumnya dikehendaki menyelesaikan gelar sarjana dalam bidang undang-undang atau kepekatan siswazah yang kuat dalam kursus undang-undang.
 • Penguasaan Bahasa Inggeris: Calon LLM yang bahasa Inggeris bukan bahasa pertama mereka mesti menunjukkan kefasihan berbahasa Inggeris melalui skor TOEFL 94 IBT, skor IELTS sekurang-kurangnya 7.0, atau skor TOEFL, IELTS, atau TOEIC setara dalam format lain. Skor kemahiran bahasa Inggeris yang sedikit lebih rendah daripada keperluan minimum kami tidak ditolak secara terang-terangan, terutamanya apabila faktor lain, seperti latar belakang pendidikan dan pengalaman kerja, cemerlang. Kami tidak menawarkan kemasukan bersyarat sebagai ganti keperluan ujian ujian yang disebut di atas, tetapi kami mempunyai program musim panas LLM khas untuk penambahbaikan bahasa Inggeris dan undang-undang bahasa Inggeris.

Cara memohon

Calon pelajar LLM harus menyerahkan aplikasi dengan menggunakan Aplikasi LSAC Online. Jika anda hanya akan memohon ke Indiana University Maurer School of Law , anda juga boleh menggunakan aplikasi langsung kami untuk memohon.

Memohon melalui laman web Majlis Undang-undang Kemasukan Sekolah (LSAC) bertujuan untuk membolehkan pemprosesan yang paling cepat bagi fail kemasukan anda. Majoriti sekolah undang-undang AS yang terkemuka menggunakan sistem LSAC. Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut, semak huraian penuh perkhidmatan LSAC.

 • Sekiranya anda belum mempunyai akaun LLA LLM: Setelah membaca semua butiran permohonan di halaman ini, anda harus mendaftar untuk akaun pemohon LSAC baru untuk memulakan proses permohonan.
 • Sekiranya anda mempunyai akaun LLAC LLM yang ada: Cukup log masuk ke akaun semasa anda untuk memohon ke Sekolah Undang-undang Indiana University-Bloomington Maurer.
Tarikh Akhir Kemaskini Julai 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1842, the Indiana University Maurer School of Law is the ninth oldest law school in the U.S. and the first state school in the Midwest. Located in a beautifully wooded setting in Bloomingto ... Baca lebih lanjut

Founded in 1842, the Indiana University Maurer School of Law is the ninth oldest law school in the U.S. and the first state school in the Midwest. Located in a beautifully wooded setting in Bloomington, a classic college town, the IU campus is consistently ranked among the most beautiful in the nation. Our heritage is local, but our presence is global: More than half of our graduates find jobs outside Indiana. Baca Ringkas