Sarjana Undang-Undang (LLM)

Umum

Penerangan Program

Sarjana Undang-Undang (LLM)

Michigan Law LLM menyediakan program pengajian yang fleksibel, yang membolehkan pelajar untuk mengkhususkan diri seperti yang mereka suka, menjelajahi bidang minat baru, atau memenuhi syarat untuk mengambil peperiksaan bar New York. Keterampilan akademik program memberi ganjaran kepada pelajar yang menghadapi cabaran pembelajaran dan dinilai bersama pelajar JD, sementara penglibatan intelektualnya memberikan ganjaran kepada pelajar yang suka meneroka dan mengambil risiko.

Pelajar LLM dibenarkan mendaftar di kebanyakan kursus JD, termasuk beberapa klinik. Sebenarnya, kami menjana tempat duduk dalam banyak kursus semester kejatuhan untuk memastikan tempat sebenarnya tersedia pada masa anda mendaftar. Kami menawarkan hanya dua kursus yang eksklusif untuk pelajar LLM (kursus undang-undang perlembagaan dan kursus penyelidikan dan penulisan). Kedua-dua kursus adalah pilihan, walaupun secara amnya disyorkan.124145_Discussion.JPG

Program Pengajian LLM

Program LLM Michigan Law bermula lebih dari 125 tahun yang lalu dan terus berkembang hari ini. Unik di kalangan rakan-rakannya, program kami menonjol kerana banyak sebab:

Kurikulum Fleksibel

Kurikulum fleksibel kami membolehkan pelajar memilih dari hampir semua kursus JD kami untuk mereka bentuk fokus dan pengalaman mereka sendiri. Ia membolehkan pelajar memperoleh kredit penyelidikan bebas semasa bekerja secara langsung dengan profesor sekolah undang-undang terkenal di dunia. Dan pendekatan interdisiplin kami menggalakkan pelajar mengambil kursus ke arah gelaran LLM mereka di mana-mana universiti dan kolej peringkat tinggi lain di University of Michigan.

Kajian dengan JDs Cemerlang

Pelajar belajar dan menghadiri kelas dengan 900 pelajar JD kami yang datang dari hampir setiap negara AS dan lebih daripada 15 negara asing. Piawaian kemasukan yang sangat selektif kami mendaftarkan pelajar JD dengan skor LSAT median dalam 3% teratas penguji.

Cohort Kecil

Dengan tidak lebih dari 45 peserta, pelajar LLM kami tahu rakan sekelas mereka dengan baik, mempunyai hubungan rapat dengan profesor, menikmati perhatian individu dari kakitangan, dan mengintegrasikan dengan baik ke institusi. Kerana setiap pelajar LLM dipilih dengan teliti, kelasnya sangat cerah, ingin tahu, dan pelbagai. Dan kerana saiz dan kualiti kelas ini, pelajar LLM dibenarkan untuk mengambil kesempatan daripada banyak peluang yang dibiayai sepenuhnya oleh Michigan Law . Berikut adalah beberapa contoh terbaru:

 • tiga hari di Washington, DC sebagai Felo Global Salzburg-Cutter
 • Satu minggu di Vienna, Austria di pasukan Vis Moot Court
 • 10 Hari di India dengan Undang-undang kami
 • dua minggu di Geneva sebagai pelatih UNHR-Geneva
 • Satu musim panas di London di AIRE Centre
 • Satu musim panas sebagai Undang-undang
 • Satu musim panas sebagai Tempat Perlindungan
 • Satu musim panas di Clinic Inocence Clinic University of Michigan Law School
 • 10 bulan sebagai kerani di Mahkamah Keadilan Antarabangsa di Den Haag

Belajar dari yang terbaik

Dengan minda antara disiplin dan cinta sejati mengajar, profesor kami benar-benar cemerlang dalam bidang mereka. Diadakan dengan tinggi oleh rakan-rakan mereka dan diterbitkan dalam jurnal yang paling berprestij, mereka meliputi pelbagai bidang undang-undang domestik, antarabangsa, dan perbandingan.

Kajian berterusan

Pelajar yang berjaya dapat memohon untuk memasuki program JD kami atau meneruskan program SJD kami.

Rangkaian Alumni

Graduan bergabung dengan lebih daripada 22,000 alumni Michigan Law seluruh dunia, menjadi ahli keluarga Michigan sepanjang hayat.

Budaya AS

Pelajar menyelam jauh ke dalam budaya Amerika dengan tinggal di kawasan pedalaman negara, mungkin pengalaman sekali dalam seumur hidup. Sebuah lapangan terbang utama AS hanyalah 30 minit jauhnya.

Ann Arbor

Pelajar bersatu di Ann Arbor, salah sebuah bandar kolej terbaik di Amerika, dengan makan di beberapa lebih daripada 1,000 restoran bandar yang ditawarkan, belajar bersorak untuk pasukan bola sepak kolej yang bermain di stadium ketiga terbesar di dunia, meneroka kawasan metropolitan Detroit yang berhampiran kerana ia mengalami kelahiran semula, mengembara pasaran petani mingguan yang penuh dengan hasil segar, terlibat dengan banyak kumpulan pelajar yang ghairah yang hanya sebuah universiti besar yang dapat menyediakan, dan menyerapkan adegan seni dan budaya di salah satu yang paling persekitaran yang cergas dan intelektual dalam negara.

"Jumlah yang kami pelajari dalam bilik darjah adalah sangat besar, tetapi hubungan peribadi yang kami bina juga penting dalam mengembangkan cakrawala kami. Rakan saya LLM dan JDs, serta SJD dan sarjana penyelidik membuat saya tertarik pada topik yang tidak pernah saya fikirkan sebelum ini, mengajar saya perkara-perkara baru tentang pasaran undang-undang, dan membantu saya menilai semula dan terus mengembangkan kerjaya saya. Ia mudah dijumpai dalam pembacaan dan ceramah, tetapi perbezaan yang dapat dibuat orang dalam kehidupan peribadi dan profesional anda juga merupakan ciri yang mendefinisikan pengalaman di Michigan Law . "

Daniele de Oliveira Nunes, LLM '19
Associate Kanan, Leal Cotrim Jansen Advogados,
Rio de Janeiro

123660_AAStockImages1541.jpg

Keperluan Ijazah LLM

1. Dapatkan sekurang-kurangnya 24 kredit

 • Sekurang-kurangnya 18 kredit ini mesti diperoleh dalam kursus Sekolah Undang-undang. Kredit yang masih boleh diperolehi di mana-mana 18 sekolah tinggi dan kolej yang lain di universiti untuk pengalaman yang benar-benar disiplin.

2. Memenuhi keperluan undang-undang perlembagaan

 • Berjaya melancarkan sama ada Pengenalan Undang-undang Perlembagaan dan Proses Undang-undang Amerika (untuk pelajar LLM sahaja) atau Pengenalan kepada Undang-undang Perlembagaan (kursus JD yang diperlukan).

3. Memuaskan keperluan penyelidikan

 • Berjaya melengkapkan seminar atau kursus yang layak atau memperoleh dua kredit Penyelidikan Bebas.

Kami menggalakkan pelajar bukan sahaja untuk mempertimbangkan kursus di bidang kepentingan undang-undang mereka tetapi juga untuk mengambil kursus yang memperluas cara mereka berfikir tentang undang-undang dan masalah undang-undang. Pelajar harus belajar lincah dalam menggunakan kaedah analisis undang-undang ke banyak bidang baru undang-undang yang mereka tidak dapat tidak akan berhadapan selepas tamat pengajian.

Kemasukan

Michigan Law - Michigan Law mengalu Michigan Law alukan aplikasi dari seluruh dunia dan dari semua segmen amalan profesion-swasta, akademik, kerajaan, NGO, perkhidmatan awam, dan korporat. Kami berusaha untuk mencipta kelas siswazah kecil 35-45 LLM yang berinteraksi dengan JD kami untuk mencipta badan pelajar yang beragam dan intelektual yang cemerlang. Kemasukan kepada program siswazah itu sangat berdaya saing, mengakibatkan beberapa pemohon berkelayakan semestinya berpaling.

Jelas, pertimbangan yang sangat penting dalam proses pemilihan adalah rekod pemohon akademik dan profesional di negara masing-masing. Walau bagaimanapun, melihat gred sahaja tidak memberikan langkah yang mencukupi untuk meramalkan hasil prosedur pemilihan kami. Perhatian yang besar diberikan kepada semua butiran dalam permohonan itu, dan surat rujukan diambil dengan sangat serius. Akhirnya, kita mencari orang yang mempunyai kebolehan intelektual dan profesional yang terbukti dengan matrikulasi yang membolehkan kita membina kumpulan heterogen pelajar siswazah yang mewakili pelbagai kualiti, termasuk minat intelektual yang pelbagai, negara dan tradisi yang berbeza, pencapaian dan pengalaman dan pengalaman yang pelbagai dan profesional. keupayaan untuk mendapat manfaat daripada kajian siswazah.

Semua pemohon mestilah menyelesaikan ijazah pertama dalam undang-undang yang diperlukan untuk amalan undang-undang atau pengajaran undang-undang di negara di mana kajian undang-undang mereka dijalankan. Pemohon AS mestilah memenuhi keperluan JD di sekolah undang-undang yang diakreditasi ABA. Dalam mana-mana tahun yang diberikan, mereka yang diterima untuk program siswazah kami telah menyelesaikan pendidikan undang-undang mereka dengan perbezaan, menamatkan pengajian di atau berhampiran kelas atas mereka atau menunjukkan keupayaan akademik yang luar biasa.

Tarikh permohonan: 31 Januari

Permohonan yang lengkap dan semua bahan sokongan mestilah sampai kepada kami antara bulan Oktober dan akhir Januari sebelum tahun akademik yang mana permintaan diterima. Aplikasi akan ditinjau hanya apabila ia selesai. Semua permohonan yang bersedia untuk semakan pada akhir bulan Januari akan mempunyai peluang yang sama untuk kemasukan; selepas itu, keputusan kemasukan dibuat secara bergulung. Pemohon akan menerima notis keputusan pada lewat Mac atau awal April.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Michigan Law School in Ann Arbor is one of the world’s finest institutions of legal education. Housed in the Cook Quadrangle on the University of Michigan’s central campus, the Law S ... Baca lebih lanjut

The University of Michigan Law School in Ann Arbor is one of the world’s finest institutions of legal education. Housed in the Cook Quadrangle on the University of Michigan’s central campus, the Law School is unmatched for beauty and is superbly functional for its residential and scholarly community. The School has a sizable and diverse faculty, with many preeminent in their fields. The careers of alumni also speak eloquently to the strength of the School; our graduates are leaders serving with distinction in the public, private, and academic sectors in this nation and beyond. Baca Ringkas