Sarjana Undang-Undang (LLM)

Umum

Penerangan Program

Penerangan program

Majukan kerjaya anda dengan Master of Laws (LLM) dari salah satu sekolah undang-undang terkemuka di dunia.

ANU adalah universiti terkemuka di Australia dan Sekolah Undang-undang ANU menduduki tempat ke-12 di dunia untuk kajian undang-undang (QS World Rankings by Subject 2018).

ANU LLM adalah kelayakan pascasiswazah lanjutan yang dirancang untuk melengkapkan peguam pengamal, para profesional yang berpengalaman dan siswazah baru-baru ini dengan pengetahuan dan kemahiran undang-undang pakar.

Terbuka kepada kedua-dua undang-undang dan undang-undang bukan undang-undang, program pascasiswazah ini sesuai untuk mereka yang ingin mendalami pengetahuan mereka dalam bidang undang-undang tertentu, mereka yang merancang untuk memasuki bidang amalan baru atau mereka yang pengetahuan undang-undang akan bermanfaat dalam kerjaya mereka, termasuk profesional dasar awam, pengawal selia dan pengurus.

Pendekatan pengajaran kami menggabungkan kekakuan akademik dengan kepakaran praktikal, manakala saiz kelas kecil memberikan peluang yang lebih besar untuk pelajar pascasiswazah untuk berinteraksi dan melibatkan diri dengan kakitangan akademik, melawat penceramah tetamu dan pelajar lain.

Sebagai pelajar pascasiswazah di sekolah undang-undang kebangsaan Australia, anda akan mendapat manfaat daripada peluang yang unik untuk mengkaji undang-undang di ibu negara, bandar di mana undang-undang dan dasar persekutuan dibuat. Kedekatan kami dengan Mahkamah Tinggi Australia, mahkamah Komanwel dan agensi persekutuan menawarkan akses yang tidak tertandingi kepada pengamal undang-undang, ahli-ahli badan kehakiman dan pembuat dasar kerajaan, yang kebanyakannya adalah alumni Law ANU.

Struktur darjah

Kurikulum fleksibel LLM Sekolah Undang-undang ANU membolehkan anda menyesuaikan pengajian anda untuk memenuhi minat peribadi dan aspirasi kerjaya anda. Anda boleh membina program anda sendiri dengan memilih dari pelbagai topik kontemporer dalam undang-undang, termasuk keselamatan antarabangsa, penerbangan dan ruang, persekitaran dan iklim, peperangan siber dan hak asasi manusia. Atau anda boleh memilih untuk mengkhususkan diri dalam salah satu bidang berikut:

  • Undang-undang antarabangsa
  • Undang-undang awam
  • Peribadi

Pengkhususan

Pelajar LLM boleh membina program mereka sendiri dengan memilih kursus dari pelbagai topik atau memilih salah satu daripada bidang pengkhususan berikut:

Undang-undang antarabangsa mengawal hubungan antara Negara dan pelaku lain di peringkat antarabangsa dan boleh menjejaskan masyarakat dalam pelbagai cara, baik di peringkat antarabangsa dan dalam negeri. Ia membantu kita menerangkan dan menganalisis interaksi dalam komuniti antarabangsa dan impak mereka terhadap masyarakat kebangsaan.

Pengkhususan ini akan memberi anda kemahiran dan kepakaran praktikal yang anda perlukan untuk menavigasi sistem undang-undang antarabangsa, serta fleksibiliti untuk memberi tumpuan kepada bidang-bidang tertentu melalui pelbagai kursus elektif.

Menonjol daripada orang ramai dengan pengkhususan dalam Undang-undang Persendirian dan Perdagangan. Memperoleh pengetahuan undang-undang pakar mengenai persekitaran global yang semakin kompleks di mana individu dan syarikat beroperasi. Pengkhususan ini membolehkan anda memfokuskan pengajian anda ke kawasan khusus Swasta

Memperluas pengetahuan anda tentang proses dan produk peraturan kerajaan dan struktur undang-undang yang mendasari kerajaan yang dibina, dengan pengkhususan dalam Undang-undang Awam.

Pengkhususan ini menggabungkan perspektif perbandingan dan pelbagai disiplin dalam mengkaji reka bentuk, pelaksanaan dan keberkesanan peraturan di Australia. Anda akan membangunkan pemahaman pakar mengenai keadaan pengawalseliaan moden dan undang-undang yang mengawal operasinya supaya anda dapat memberi maklumat tentang dasar dan amalan awam yang lebih baik.

Beasiswa

Pemilihan dibuat berdasarkan merit akademik dengan biasiswa yang ditawarkan kepada calon pelajar antarabangsa ANU LLM dengan IPK tertinggi.

Nama biasiswa

Biasiswa Kecemerlangan Antarabangsa Kolej Undang-undang ANU

$ 20,000 (AUD)
pembayaran sekali sahaja

Anugerah ini disediakan setiap semester kepada calon pelajar ANU yang:

  • adalah pelajar antarabangsa;

  • adalah warganegara salah satu daripada negara berikut: India, Indonesia, Malaysia, Pakistan, Singapura, Thailand atau Vietnam;

  • telah membuat permohonan untuk masuk ke program Master of Laws (LLM) di Kolej Undang-undang ANU; dan

  • mempunyai rekod akademik yang cemerlang seperti yang ditetapkan oleh IPK minimum 5.5 dari 7 atau ke atas.

Biasiswa Merit Kolej Antarabangsa ANU

$ 10,000 (AUD)
pembayaran sekali sahaja

Anugerah ini disediakan setiap semester kepada calon pelajar ANU yang:

  • adalah pelajar antarabangsa;

  • telah membuat permohonan untuk masuk ke program Master of Laws (LLM) di Kolej Undang-undang ANU; dan

  • mempunyai rekod akademik yang cemerlang seperti yang ditetapkan oleh IPK minimum 5.0 dari 7 atau ke atas.

Hasil kerjaya

Graduan dari ANU telah dinilai sebagai graduan Australia yang paling berpengalaman dan antara yang paling dicari oleh majikan di seluruh dunia. Peringkat Universiti Penggajian Global terkini, diterbitkan oleh Times Higher Education, menilai ANU sebagai universiti terkemuka Australia untuk mendapatkan pekerjaan untuk tahun keempat berturut-turut.

Apabila anda menamatkan pengajian anda akan menjadi sebahagian daripada rangkaian yang sangat berkaitan dengan lebih daripada 20,000 alumni undang-undang global yang termasuk Hakim Mahkamah Tinggi, QC, SC, Anggota Parlimen, diplomat, ketua eksekutif, sarjana, pengarang dan pemimpin firma global.

Lulusan LLM memajukan atau memilih karier dalam pelbagai bidang termasuk amalan atau nasihat undang-undang, kewangan, politik perniagaan, perniagaan antarabangsa, kewartawanan, dasar awam, kerajaan dan diplomasi.

Kakitangan pengajar pakar

Dengan kepakaran khusus dalam undang-undang antarabangsa, perundangan, awam dan swasta, kakitangan akademik kami sering dipanggil oleh jawatankuasa parlimen, badan puncak, persatuan profesional dan media untuk analisis, nasihat dan panduan mengenai undang-undang dan dasar.

Ramai kakitangan kami adalah guru yang memenangi anugerah yang sentiasa boleh diakses dan bekerja rapat dengan pelajar untuk menyokong mereka melalui pengajian mereka.

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

ANU is Australia’s national university with a global reputation in international, constitutional, public and private law. ANU is ranked 12th in the world for the study of law (QS World Rankings by Sub ... Baca lebih lanjut

ANU is Australia’s national university with a global reputation in international, constitutional, public and private law. ANU is ranked 12th in the world for the study of law (QS World Rankings by Subject, 2018). Baca Ringkas