Sarjana Undang-Undang (Umum)

Umum

Penerangan Program

LL.M umum. Program ini menawarkan para graduan undang-undang peluang untuk meluaskan latar belakang mereka dalam bidang khusus tertentu dengan mendaftarkan diri dalam kursus dan seminar yang canggih dan dengan melibatkan diri dalam penyelidikan khusus. Walaupun Sekolah Undang-undang tidak menganugerahkan subjek khusus yang ditetapkan LL.M. ijazah di bawah program ini, kebanyakan pelajar yang mencari ijazah ini menumpukan perhatian kepada bidang seperti undang-undang korporat dan komersil, undang-undang antarabangsa, amalan dan prosedur undang-undang, undang-undang sumber semula jadi, atau undang-undang harta tanah.

21432_Prof._Hanna.jpg

Untuk keperluan sarjana

Untuk menerima LL.M umum. ijazah pelajar mesti memenuhi semua keperluan berikut:

(A) Kediaman di Sekolah Undang-undang untuk tidak kurang dari dua syarat jika pelajar sepenuh masa dan tidak kurang daripada tiga syarat jika pelajar separuh masa.

(B) Penyiapan 24 jam dalam kursus, seminar, atau penyelidikan dan penulisan yang disarankan oleh penasihat akademik pelajar. Pelajar yang memasuki program ini mestilah mempunyai purata C atau 2.00 pada semua kursus yang diambil. IPK yang diperlukan C atau 2.00 mesti diperoleh dalam 24 jam pertama kredit. Seorang pelajar tidak akan menerima kredit untuk kursus atau seminar di mana gred mereka berada di bawah D atau 1.00.

Dengan kelulusan terlebih dahulu Jawatankuasa Pengajian Undang-Undang Siswazah, seorang pelajar boleh mengambil empat daripada 24 jam yang diperlukan dalam program siswazah Dedman College (sekolah kemanusiaan dan sains SMU), di Sekolah Perkins Perkins, atau di Sekolah Perniagaan Cox . Pelajar akan menerima kredit sekolah undang-undang apabila menyelesaikan semua kerja dengan kepuasan pengajar, tetapi gred tidak akan dikira sebagai purata sekolah undang-undang pelajar.

Pelajar boleh dibenarkan untuk menjalankan penyelidikan yang diarahkan untuk kertas gred satu hingga tiga jam jika pelajar boleh mendapatkan penaja fakulti.

Seorang pelajar mempunyai pilihan untuk menulis tesis Master (untuk empat hingga enam jam kredit). Tesis ini mesti ditulis di bawah arahan seorang profesor di Sekolah Undang-undang dan mesti diluluskan oleh kedua-dua profesor dan Jawatankuasa Pengajian Hukum Siswazah. Selepas profesor menyelia meluluskan tesis, pelajar mesti mengemukakan empat salinan tesis kepada Jawatankuasa Pengajian Hukum Siswazah sekurang-kurangnya 60 hari sebelum tarikh pelajar itu ingin menerima ijazah. Dalam menulis tesis, pelajar mesti mematuhi arahan jawatankuasa. Tesis adalah sama ada diluluskan atau tidak diluluskan; ia tidak dinilai.

(C) Penyiapan semua keperluan dalam tempoh 36 bulan dari tarikh pendaftaran permulaan sebagai pelajar undang-undang siswazah. Walau bagaimanapun, calon yang terus mendaftar sebagai pelajar separuh masa mempunyai 60 bulan untuk menyelesaikan semua keperluan.

21430_28439363.jpg

Cara memohon

Kriteria Kemasukan

Kemasukan ke program ini adalah melalui pemilihan. Seorang pemohon untuk masuk ke LL.M umum. Program ijazah mesti memegang ijazah JD. Jika memohon program ini dan anda seorang pelajar antarabangsa, anda juga mesti mematuhi kriteria kemasukan untuk LL.M. untuk Graduan Sekolah Undang-undang Asing.

Keperluan Permohonan

Pemohon kepada LL.M. program (Untuk Graduan Undang-undang Asing, Percukaian dan Umum) mesti menyerahkan perkara berikut:

  • pernyataan peribadi (termasuk mengapa anda berminat untuk memasuki program ijazah siswazah)
  • résumé
  • dua surat cadangan
  • transkrip sekolah sarjana dan undang-undang yang disahkan. Transkrip mesti dihantar terus ke Pejabat Kemasukan dari sekolah anda.

Di samping itu, pemohon antarabangsa mesti mengemukakan pensijilan peribadi dan bank sumber kewangan yang mencukupi untuk menampung tuisyen, yuran, buku, dan perbelanjaan hidup yang dijangka. Pensijilan ini mestilah dalam dolar AS.

Pemohon antarabangsa yang bukan bahasa pertama bahasa Inggeris juga mesti mengambil Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL), yang dikendalikan oleh Perkhidmatan Pengujian Pendidikan, PO Box 6151 Princeton, New Jersey 08541 (www.TOEFL.org). Skor mesti dilaporkan ke Pejabat Kemasukan langsung dari Perkhidmatan Pengujian Pendidikan. Adalah penting apabila memohon bahawa anda menunjukkan pada TOEFL membentuk kod nombor 6660, kod jabatan 03, untuk memastikan skor anda dihantar ke SMU Dedman School of Law . Skor TOEFL yang boleh diterima minimum ialah 575 atau setara. Pelajar yang skor TOEFL tidak memenuhi syarat-syarat ini boleh memohon kemasukan bersyarat tertakluk kepada pelajar yang berjaya menyelesaikan Bahasa Inggeris yang mencukupi sebagai kursus bahasa kedua di SMU atau institusi lain.

Tarikh Permohonan

Permohonan untuk LL.M. program diproses secara berterusan bermula pada awal Disember. Ia adalah untuk kepentingan anda untuk mengemukakan permohonan anda seawal mungkin dengan semua dokumentasi sokongan. Permohonan akan diterima berdasarkan ruang yang tersedia. Permohonan akan disemak setelah selesai, dan keputusan akan dibuat tidak lama kemudian.

Bantuan kewangan

Pejabat Bantuan Kewangan SMU disediakan untuk membantu pelajar mendapatkan pinjaman pelajar.

Beasiswa

SMU Dedman School of Law biasanya akan menawarkan bantuan biasiswa kepada kebanyakan LL.M. pelajar. Semua pemohon secara automatik dianggap sebagai biasiswa separa. Sebagai tambahan kepada biasiswa separa, kami menawarkan beberapa biasiswa penuh. Permohonan yang berasingan bagi biasiswa ini tidak diperlukan. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Pejabat Undang-undang Program Siswazah melalui e-mel di bheine@smu.edu atau melalui telefon di 214-768-2758 atau bebas tol di 1-888-768-5291.

21435_22519D_079_HR_RT1.jpg

Mengenai

Ditubuhkan pada tahun 1925, SMU Dedman School of Law adalah sebuah sekolah undang-undang swasta peringkat tinggi yang terletak di Dallas, Texas, dan terletak di kejiranan berbaris pokok, hanya beberapa minit dari pusat bandar. Ditubuhkan pada tahun 1949, program undang-undang gelar sarjana sekolah undang-undang telah memainkan peranan penting dalam melatih beberapa pemimpin terkemuka di seluruh dunia. Kami berbangga dengan rangkaian alumni global kami - lebih daripada 2,000 graduan dari 80 negara yang memegang jawatan penting dalam kerajaan, amalan undang-undang, perniagaan, badan kehakiman, dan pendidikan undang-undang di seluruh dunia.

SMU Dedman Alumni Network

Program Ijazah Sarjana Luar Biasa yang luar biasa

SMU Dedman School of Law menawarkan program ijazah sarjana untuk kedua-dua peguam AS dan asing yang terlatih. LL.M. dan Program SJD meningkatkan kerjaya dalam amalan swasta undang-undang, pengajaran, dan perkhidmatan awam dengan menganalisis pengajaran dan kemahiran menyelesaikan masalah untuk memenuhi tuntutan kompleks dunia kita. Program ini meningkatkan pemahaman pelajar tentang teori dan dasar undang-undang, memperluaskan wawasan undang-undang pelajar, dan menggalakkan pembangunan kemahiran penyelidikan dan menulis undang-undang.

Belajar di Vibrant Dallas, Texas

SMU Dedman Law menawarkan peluang kepada pelajar antarabangsa untuk menjadi sebahagian daripada komuniti yang cergas, pelbagai, dan ilmiah dengan kelebihan belajar di Dallas - bukan sahaja sebuah pusat perniagaan antarabangsa, tetapi sebuah pusat kebudayaan dinamik yang terletak di tengah-tengah antara pantai timur dan barat United Negeri-negeri di rantau ini yang terkenal dengan iklimnya yang cerah dan cerah. Dallas adalah bandar terbesar kesembilan dan Dallas / Ft. Worth metroplex merupakan kawasan metropolitan keempat terbesar di Amerika Syarikat. Ia adalah sebuah bandar yang canggih dengan pasaran pekerjaan yang berkembang maju, kualiti hidup yang tinggi dan kos sara hidup yang rendah. Ia adalah tempat yang bagus untuk hidup dan belajar!

Fakulti diiktiraf di peringkat global

Fakulti ini termasuk para ulama dan inovator dalam pelbagai bidang, termasuk undang-undang perlembagaan, undang-undang korporat, undang-undang jenayah, undang-undang alam sekitar, undang-undang kesihatan, harta intelektual, undang-undang keselamatan nasional, undang-undang minyak dan gas, undang-undang kepentingan awam dan undang-undang cukai. Para ulama ini sering terlibat dunia dengan muncul di hadapan jawatankuasa kongres, bekerja dengan agensi pengawalseliaan negeri dan persekutuan, yang berhujah di hadapan mahkamah negeri dan persekutuan, bekerja dengan eksekutif korporat dan bukan keuntungan, dan selalu muncul di media untuk menterjemahkan penyelidikan mereka atau memberikan ulasan tentang cerita penting hari itu. Mempelajari undang-undang di SMU memberikan pelajar akses kepada fakulti luar biasa yang terlibat dalam penyelidikan yang tepat pada masanya dan canggih yang sering dimaklumkan oleh pengalaman bertahun-tahun.

21429_SMU_Law_LOW_RES_PROOFS_-_Students_around_campus-Lifestyle_-_Bret_Redman-187_1.jpg

Pengalaman pembelajaran

Sebagai tambahan kepada kurikulum yang pelbagai, pelajar dijemput untuk memanfaatkan banyak aktiviti di luar kelas. Di SMU Dedman Law, pengalaman pembelajaran anda akan diperkayakan melalui persidangan dan kuliah antarabangsa sepanjang tahun, membawa tokoh-tokoh antarabangsa ke kampus untuk membincangkan isu-isu undang-undang global semasa. LL.M. Antarabangsa pelajar mengambil kelas dengan pelajar JD Amerika dan mengambil bahagian dalam Program Mahkamah kami - satu program yang diperkenalkan semasa orientasi di mana pelajar menyambungkan kumpulan kecil dengan rakan sekelas, fakulti, pemimpin pelajar, penasihat kerjaya, dan alumni untuk pengalaman komuniti sepanjang masa mereka di SMU Dedman School of Law . Seorang ahli fakulti akan menjadi penasihat akademik peribadi anda. Mempraktikkan peguam dari seksyen Undang-undang Antarabangsa Persatuan Bar Dallas juga menjadi mentor untuk pelajar kami.

Alumni yang terkenal di peringkat antarabangsa

SMU Dedman School of Law antarabangsa SMU Dedman School of Law telah memberi kesan ke seluruh dunia. Rangkaian alumni antarabangsa kami merangkumi lebih daripada 2000 graduan di lebih daripada 80 buah negara. Profesional ini boleh didapati di peringkat tertinggi kerajaan, amalan undang-undang, dan perniagaan. Alumni antarabangsa SMU mewakili spektrum sistem perundangan yang luas, termasuk dari Amerika Tengah dan Selatan, Mexico, Kanada, Eropah, Afrika, India, Asia Tenggara, China, Timur Tengah, dan Rim Pasifik. Kami berusaha untuk kepelbagaian geografi global dalam pendaftaran pelajar kami dan memberi perhatian dan sokongan individu yang tinggi untuk setiap pelajar antarabangsa.

Sobchok Sukharomna '81

Presiden Mahkamah Agung, Thailand

Dr. Shen Shiaoming '81

Perunding Undang-undang Antarabangsa untuk Mackenzie

The Honorable SM Krishna '59

Menteri Hal Ehwal Luar untuk India (2009-2012)

Siriporn Chaiyasuta '85

Penasihat Am, Chevron Europe, Eurasia dan Eksplorasi Timur Tengah

Moath Alhussain '11

Assoc. Peguam, Perbadanan Industri Asas Saudi

Antonio M. Garza '83

Bekas Duta AS ke Mexico

Dr. Helmut Sohmen '66

Pengerusi dan Presiden, BW Group

Dr. Hassan Okour '07

Bekas Dekan, Sekolah Undang-undang Qatar

Jinsung Lee '88

Keadilan, Mahkamah Perlembagaan Korea

Yukio Horigome '71

Hakim Mahkamah Agung Jepun

Hans Heppe'97

Rakan Kongsi Antarabangsa, Locke Lord LLP Konsul German Kehormat

Kehidupan seorang pelajar

Sekolah undang-undang terletak di sudut barat laut kampus utama SMU - dengan bangunan bilik darjah, bangunan pentadbiran, dan perpustakaan undang-undang membentuk apa yang disebut "Undang-undang Quad." Lokasi yang ideal ini memberikan akses mudah kepada banyak sumber pelajar SMU yang hebat, termasuk perkhidmatan makan, pusat kecergasan utama dan pusat perkhidmatan kesihatan.

21430_28439363.jpg

Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1925, SMU Dedman School of Law is a top-ranked tier-one private law school located in Dallas, Texas, and is situated in a tree-lined neighborhood, just minutes from the city center. Establi ... Baca lebih lanjut

Founded in 1925, SMU Dedman School of Law is a top-ranked tier-one private law school located in Dallas, Texas, and is situated in a tree-lined neighborhood, just minutes from the city center. Established in 1949, the law school's graduate degree law programs have played an important role in training some of the foremost leaders around the world. Baca Ringkas