Sarjana Undang-Undang Kemasukan (LLM)

Umum

Penerangan Program

Sekolah Undang-undang Emory University menawarkan pendekatan praktikal, berdisiplin untuk mengkaji undang-undang yang melibatkan pelajar dalam peranan undang-undang yang dimainkan dalam masyarakat, masyarakat dan dunia. Tumpuan pelajar yang berpusatkan pelajar, program inovatif, dan komitmen kepada biasiswa mempersiapkan graduan untuk membuat kesan serta-merta dan berkekalan.

LLM Emory Law - Emory Law boleh disiapkan sepenuh masa dalam sembilan bulan atau separuh masa sehingga empat tahun. Beberapa konsentrasi boleh didapati atau program boleh disesuaikan dengan kepentingan khusus murid melalui pilihan kajian umum. Program LLM dibuka kepada individu yang memegang ijazah undang-undang asing dan / atau gelar JD Amerika dari sekolah undang-undang yang diakreditasi ABA.

" Emory Law adalah institusi global, dan keupayaan kami untuk menawarkan pelbagai program untuk melatih minda perundangan bercakap dengan komitmen kami untuk beasiswa, inklabiliti, dan aksesibiliti."

James B. Hughes Jr, Interim Dean

Mengapa Emory Law - Emory Law ?

Emory Law - Emory Law memilikinya semua:

  • Fakulti yang pakar dalam bidang undang-undang dan guru dinamik masing-masing di dalam kelas.
  • Peluang yang tidak terhitung untuk pembelajaran secara langsung dan pengalaman.
  • Program tandatangan yang membina pengetahuan dan kemahiran melalui kurikulum yang kedua-duanya mengajar proses dan amalan kaedah tersebut.
  • Persekitaran sokongan dan kerjasama yang menggalakkan mencabar status quo.

Deadlines Permohonan

Kejatuhan Semester: tarikh akhir awal, 15 April; tarikh akhir am, 30 Jun

Spring Semester: tarikh akhir awal, 30 September; tarikh akhir am, 15 November

Kemasukan LLM

Program LLM Emory Law menawarkan lulusan sekolah undang-undang AS dan luar negeri untuk meneruskan pengajian peringkat sarjana undang-undang dari salah satu sekolah undang-undang peringkat tertinggi di Amerika Syarikat.

Kelayakan

Untuk dipertimbangkan untuk dimasukkan ke dalam program LLM Emory Law - Emory Law , calon mestilah menerima ijazah pertama dalam undang-undang yang membolehkan mereka mengamalkan undang-undang di negara asal mereka sebelum pendaftaran LLM.

Lulusan AS: Pemohon mestilah mendapat ijazah JD dari sekolah undang-undang yang diiktiraf ABA.

Penuntut yang berpendidikan asing: Pengajaran ijazah pertama bervariasi mengikut negara.

Kemasukan adalah berdasarkan kepada latihan akademik pemohon, latar belakang profesional, penyataan peribadi, dan rujukan profesional dan akademik. Calon-calon yang kuat akan mempunyai rekod akademik yang cemerlang dan minat serius dalam menjalani pendidikan undang-undang dalam persekitaran pendidikan Amerika yang unggul.

Kemampuan bahasa

Pelajar dalam program LLM perlu mempunyai kemahiran bahasa Inggeris di peringkat yang membolehkan mereka membaca dan membincangkan di dalam kelas, bahan teknikal yang sukar. Penyediaan kelas harian adalah menuntut dan pelajar dengan batasan bahasa Inggeris mungkin mengalami kesulitan. Hanya pelajar yang merasa yakin dengan keupayaan bahasa Inggeris mereka.

Atas sebab ini, TOEFL (Ujian Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Asing) diperlukan oleh pemohon asing yang bahasa ibunda tidak bahasa Inggeris. Skor TOEFL sebanyak 600 pada ujian berasaskan kertas, 100 pada ujian berasaskan Internet, atau 250 pada ujian berasaskan komputer dijangka. Semua aspek setiap permohonan dipertimbangkan dan kemahiran bahasa dinilai selanjutnya melalui temubual dan oleh itu, calon dengan skor yang lebih rendah boleh dipertimbangkan.

Pemohon yang bahasa ibunda tidak bahasa Inggeris tetapi telah memperoleh ijazah dari institusi di mana bahasa Inggeris adalah bahasa pengajaran boleh meminta pengecualian keperluan ini. Permintaan boleh dihantar melalui email ke llmadmission@emory.edu

Walau bagaimanapun, pelajar siswazah berbahasa Inggeris tidak diuji secara eksplisit daripada penceramah bahasa Inggeris asli dalam kursus mereka dan kadang-kadang membenarkan masa tambahan pada peperiksaan. Sekiranya pengecualian TOEFL / IELTS diberikan semasa proses kemasukan, pelajar akan dikecualikan dari penginapan ini dan akan diuji seolah-olah bahasa Inggeris adalah bahasa ibunda mereka. Oleh itu, permintaan untuk penepian harus dipertimbangkan dengan teliti dan jika terdapat ketidakpastian mengenai keupayaan bahasa, skor TOEFL atau IELTS yang dikemukakan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

In 1916, Emory University established a law school with a faculty of great teachers with degrees from the most highly regarded institutions of the era, a library of over 5,000 volumes, and a class of ... Baca lebih lanjut

In 1916, Emory University established a law school with a faculty of great teachers with degrees from the most highly regarded institutions of the era, a library of over 5,000 volumes, and a class of twenty-seven students. Baca Ringkas