Sarjana Undang-Undang Perniagaan Undang-undang dengan aspek-aspek antarabangsa

Umum

24 lokasi tersedia

Penerangan Program

Wirtschaftsrecht

Kursus ijazah sarjana alt = "Undang-undang perniagaan dengan aspek antarabangsa direka untuk pelajar yang sudah mempunyai ijazah akademik yang pertama.

Kursus pembelajaran jarak jauh Master dirancang sebagai konsep "pembelajaran campuran" dan membentuk gabungan unsur-unsur pembelajaran yang diselaraskan: "Mengedit buku kajian", "kajian interaktif di teater kuliah maya" (dari rumah), beberapa kuliah di tapak di salah satu pusat pengajian di seluruh negara dan lulus peperiksaan di pusat pengajian berhampiran dengan rumah anda.

Ijazah Sarjana = = "Undang-undang perniagaan oleh itu boleh diselesaikan sebagai kursus pembelajaran separuh masa dengan tempoh pengajian standard 5 semester , tanpa mengira lokasi.

Ijazah Sarjana Akademik di DIPLOMA membolehkan graduan melengkapkan doktor.

Ijazah Sarjana dalam Antarabangsa Alt = "Undang-undang Perniagaan

Dalam kursus pembelajaran jarak jauh, para pelajar memperoleh pengetahuan praktikal dan teori dalam bidang alt = "undang-undang perniagaan dalam modul-modul asas. Berdasarkan perbincangan yang berbeza, perbincangan berbeza dilakukan berdasarkan asas saintifik dan penyelidikan di alt =" hukum perniagaan. Selain itu, bergantung kepada pilihan pelajar, dua bidang utama keselamatan perniagaan, undang - undang cukai korporat dan penggubalan kontrak dalam konteks antarabangsa akan memperdalam pengetahuan teknikal anda.

Pelajar memperoleh pengetahuan khusus yang diperlukan untuk menjangkakan keperluan untuk tindakan, untuk menilai risiko keputusan keusahawanan berdasarkan fakta undang-undang, untuk membangunkan penyelesaian konkrit dan untuk menyokongnya dalam pelaksanaannya.

Internationales alt = "Undang-undang komersial dalam praktik

Berikutan kejayaan tamat pengajian ijazah akademik, bidang profesional permohonan muncul dalam syarikat-syarikat perkhidmatan yang beroperasi dalam perniagaan perundingan undang-undang merentas sempadan dan antarabangsa. Oleh kerana rangkaian ekonomi global, permintaan untuk peguam perniagaan tinggi, walaupun dalam syarikat operasi antarabangsa.

tempoh normal

Jarak pembelajaran: 5 semester / 120 ECTS

Masa pengajian sebenar boleh diperpanjang secara percuma sehingga 4 semester selama tempoh pengajian standard.

asas

Dengan bilangan peserta yang mencukupi pada semester musim sejuk (Oktober) dan semester musim panas (April).

akreditasi

Akreditasi program ijazah oleh agensi akreditasi FIBAA.

yuran pengajian

Pembelajaran jarak jauh: € 317.00 / bulan (jumlah € 10,495.00 ditambah dengan bayaran peperiksaan satu kali dari € 985.00)

syarat kemasukan

Lulus peperiksaan sarjana atau diploma di DIPLOMA Hochschule atau di universiti atau kolej lain (khususnya dalam bidang ekonomi atau undang-undang) atau sekurang-kurangnya ijazah asing setara dalam bidang yang sama atau berkaitan dengan tempoh pengajian standard sekurang-kurangnya enam semester.

Pemohon yang gred muktamad gred akademik pertama adalah "mencukupi" tidak boleh menghadiri program ijazah Sarjana, dan pemohon yang mempunyai gred "memuaskan" mestilah menyatakan dalam wawancara penggredan bahawa mereka dapat berjaya menyelesaikan ijazah ini.

penyata

Sarjana Undang-Undang (LL.M.) - Graduan menerima sijil tuan dan diploma serta Tambahan Diploma yang ditulis dalam bahasa Inggeris dan "Transkrip Rekod", yang mana dia di peringkat antarabangsa Untuk mengenal pasti ahli akademik dengan ijazah sarjana. Menurut resolusi Bologna, pemegang gelaran induk telah memperoleh prasyarat untuk gelar doktor.

bidang utama kajian

Undang-undang Cukai korporat

Tumpuan kepada undang-undang cukai korporat adalah sebahagian daripada kursus ijazah tuan lama = "Undang-undang Perniagaan dengan Aspek Antarabangsa (LL.M.) Matlamat modul ini adalah untuk menjawab soalan-soalan undang-undang cukai korporat dan melaksanakan pengendalian praktikal mereka di dalam syarikat. :

 • Umsatzsteuerrecht
 • Umwandlungssteuergesetz
 • cukai perniagaan
 • undang-undang Cukai Pendapatan korporat
 • Cukai syarikat antarabangsa
 • Percukaian Pemegang Saham

keselamatan Enterprise

Tumpuan kepada undang-undang cukai korporat adalah sebahagian daripada kursus ijazah tuan lama = "Undang-undang Perniagaan dengan Aspek Antarabangsa (LL.M.) Modul ini menekankan bahawa bukan sahaja dalam keadaan krisis sehingga langkah-langkah keselamatan perniagaan, termasuk pengaturan penggantian, perlu dimulakan dan dilaksanakan. Pilihan reka bentuk dari sudut pandangan kesinambungan jangka panjang ditunjukkan dan ditimbang antara satu sama lain, dengan menggunakan jualan syarikat, penempatan semula, penstrukturan semula sekiranya insolvensi dan pilihan reka bentuk susunan penggantian untuk memeriksa pilihan keselamatan perniagaan yang teladan.

Dalam kandungan berikut sekali lagi dalam gambaran keseluruhan:

 • Penjualan kontrak perniagaan / Relocation
 • Kod insolvensi Eropah dan penyusunan semula sekiranya kesolvenan
 • Pertubuhan perancangan penggantian / pewarisan dan syarikat

Reka bentuk kontrak dalam konteks antarabangsa

Fokus elektif pada reka bentuk kontrak dalam konteks antarabangsa adalah sebahagian daripada kursus ijazah sarjana lama = "Undang-undang Perniagaan dengan Aspek Antarabangsa (LL.M.) dengan kandungan berikut:

 • Kontrak perniagaan antarabangsa
 • Syarat kontrak biasa
 • Jenis tipikal kontrak perniagaan antarabangsa
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies ... Baca lebih lanjut

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies the city as a recognized spa destination with a long tradition in medical wellness and health treatment. Besides the main campus there are notable campus extensions in more than 25 cities in Germany and one in Italy. Baca Ringkas
Bad Sooden-Allendorf , Aalen , Baden-Baden , Berlin , Bochum , Bonn , Friedrichshafen , Hamburg , Hanover , Heilbronn , Kaiserslautern , Kassel , Kitzscher , Magdeburg , Mainz , Mannheim , Munich , Ostfildern , Würzburg , Regenstauf , Nuremberg , Wiesbaden , Wuppertal , Jerman Online + 23 Lagi Kurang