Sarjana Undang-Undang Perniagaan Undang-undang dengan aspek-aspek antarabangsa

Umum

24 lokasi tersedia

Penerangan Program

Wirtschaftsrecht

Undang-undang Perniagaan Program Master dengan Aspek Antarabangsa direka untuk pelajar yang sudah mempunyai ijazah akademik yang pertama.

Kursus pembelajaran jarak jauh Master dirancang sebagai konsep "pembelajaran campuran" dan membentuk gabungan unsur-unsur pembelajaran yang diselaraskan: "Mengedit buku kajian", "kajian interaktif di teater kuliah maya" (dari rumah), beberapa kuliah di tapak di salah satu pusat pengajian di seluruh negara dan lulus peperiksaan di pusat pengajian berhampiran dengan rumah anda.

Oleh itu, ijazah Sarjana dalam undang-undang perniagaan boleh diselesaikan sebagai kursus pembelajaran separuh masa dengan tempoh pengajian standard 5 semester , di mana mungkin.

Ijazah Sarjana Akademik di DIPLOMA membolehkan graduan melengkapkan doktor.

Program Sarjana Perniagaan Perniagaan Antarabangsa

Dalam pembelajaran jarak jauh, para pelajar memperoleh pengetahuan praktikal dan teori dalam bidang undang-undang perniagaan antarabangsa dalam modul asas. Berdasarkan perbincangan kes berbeza, perbincangan dibezakan berlaku berdasarkan prinsip sains dan penyelidikan dalam undang-undang perniagaan antarabangsa. Selain itu, bergantung kepada pilihan pelajar, dua bidang pengkhususan ialah "Pentadbiran Perniagaan", "Undang-undang Cukai Korporat" dan "Reka Bentuk Kontrak dalam Konteks Antarabangsa" .

Pelajar memperoleh pengetahuan khusus yang diperlukan untuk menjangkakan keperluan untuk tindakan, untuk menilai risiko keputusan keusahawanan berdasarkan fakta undang-undang, untuk membangunkan penyelesaian konkrit dan untuk menyokongnya dalam pelaksanaannya.

Undang-undang Perniagaan Antarabangsa dalam Amalan

Berikutan kejayaan tamat pengajian ijazah akademik, bidang profesional permohonan muncul dalam syarikat-syarikat perkhidmatan yang beroperasi dalam perniagaan perundingan undang-undang merentas sempadan dan antarabangsa. Oleh kerana rangkaian ekonomi global, permintaan untuk peguam perniagaan tinggi, walaupun dalam syarikat operasi antarabangsa.

tempoh normal

Jarak pembelajaran: 5 semester / 120 ECTS

Masa pengajian sebenar boleh diperpanjang secara percuma sehingga 4 semester selama tempoh pengajian standard.

asas

Dengan bilangan peserta yang mencukupi pada semester musim sejuk (Oktober) dan semester musim panas (April).

akreditasi

Akreditasi program ijazah oleh agensi akreditasi FIBAA.

yuran pengajian

Jarak pembelajaran: € 297,00 / bulan (jumlah berjumlah € 8,910.00 ditambah dengan bayaran peperiksaan satu kali sebanyak € 915,00)

syarat kemasukan

Lulus peperiksaan sarjana atau diploma di DIPLOMA Hochschule atau di universiti atau kolej lain (khususnya dalam bidang ekonomi atau undang-undang) atau sekurang-kurangnya ijazah asing setara dalam bidang yang sama atau berkaitan dengan tempoh pengajian standard sekurang-kurangnya enam semester.

Pemohon yang gred muktamad gred akademik pertama adalah "mencukupi" tidak boleh menghadiri program ijazah Sarjana, dan pemohon yang mempunyai gred "memuaskan" mestilah menyatakan dalam wawancara penggredan bahawa mereka dapat berjaya menyelesaikan ijazah ini.

penyata

Sarjana Undang-Undang (LL.M.) - Graduan menerima sijil tuan dan diploma serta Tambahan Diploma yang ditulis dalam bahasa Inggeris dan "Transkrip Rekod", yang mana dia di peringkat antarabangsa Untuk mengenal pasti ahli akademik dengan ijazah sarjana. Menurut resolusi Bologna, pemegang gelaran induk telah memperoleh prasyarat untuk gelar doktor.

bidang utama kajian

Undang-undang Cukai korporat

Pengkhususan dalam Undang-undang Cukai Korporat adalah sebahagian daripada Undang-Undang Perniagaan Program Sarjana dengan Aspek Antarabangsa (LL.M.). Matlamat modul ini adalah untuk menjawab soalan-soalan undang-undang cukai korporat dan menterjemahkan pengendalian praktikal mereka ke dalam syarikat. Antara lain, kandungan berikut dirawat:

 • Umsatzsteuerrecht
 • Umwandlungssteuergesetz
 • cukai perniagaan
 • undang-undang Cukai Pendapatan korporat
 • Cukai syarikat antarabangsa
 • Percukaian Pemegang Saham

keselamatan Enterprise

Pengkhususan dalam Undang-undang Cukai Korporat adalah sebahagian daripada Undang-Undang Perniagaan Program Sarjana dengan Aspek Antarabangsa (LL.M.). Modul ini menunjukkan bahawa tidak hanya dalam keadaan krisis, langkah mengamankan syarikat termasuk pengaturan penggantian mesti dimulakan dan dilaksanakan. Sebaliknya, pelbagai pilihan reka bentuk ditunjukkan dan ditimbang antara satu sama lain dari perspektif kesinambungan jangka panjang. Atas dasar penjualan syarikat itu, pemindahan pejabat berdaftar, penyusunan semula sekiranya kebangkrutan dan kemungkinan reka bentuk susunan pengganti, contoh pilihan jaminan syarikat diperiksa.

Dalam kandungan berikut sekali lagi dalam gambaran keseluruhan:

 • Penjualan kontrak perniagaan / Relocation
 • Kod insolvensi Eropah dan penyusunan semula sekiranya kesolvenan
 • Pertubuhan perancangan penggantian / pewarisan dan syarikat

Reka bentuk kontrak dalam konteks antarabangsa

Pengkhususan dalam reka bentuk kontrak dalam konteks antarabangsa adalah sebahagian daripada Undang-undang Perniagaan program Master dengan Aspek Antarabangsa (LL.M.) dengan kandungan berikut:

 • Kontrak perniagaan antarabangsa
 • Syarat kontrak biasa
 • Jenis tipikal kontrak perniagaan antarabangsa
Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies ... Baca lebih lanjut

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies the city as a recognized spa destination with a long tradition in medical wellness and health treatment. Besides the main campus there are notable campus extensions in more than 25 cities in Germany and one in Italy. Baca Ringkas
Bad Sooden-Allendorf , Aalen , Baden-Baden , Berlin , Bochum , Bonn , Friedrichshafen , Hamburg , Hanover , Heilbronn , Kaiserslautern , Kassel , Kitzscher , Magdeburg , Mainz , Mannheim , Munich , Ostfildern , Würzburg , Regenstauf , Nuremberg , Wiesbaden , Wuppertal , Jerman Online + 23 Lagi Kurang