Sarjana Undang-Undang dalam Persaingan

Umum

Penerangan Program

Sekali pandang

Ijazah: Sarjana Undang-Undang (LL.M.)
Mata Kredit: 60
Tempoh Pengajian: 3 semester
Bahasa Inggeris
Tempat Belajar: 25
Tarikh Mula: pada bulan Mac dan September
Tarikh akhir permohonan: 10 Disember, 31 Mei
Kos: 9,700 Euro ditambah sumbangan berjangka semasa sebanyak 200 Euro setiap istilah
Pengarah Program: Prof. Dr. Jörg Philipp Terhechte, Prof. Dr. Thomas Wein

The LL.M. persaingan gabungan dan peraturan Masters telah dilancarkan oleh Sekolah Profesional Leuphana pada tahun 2013. Program ini menawarkan profesional yang berpengalaman peluang yang unik untuk pakar dalam persaingan dan undang-undang peraturan di Jerman. Pelajar di LL.M. program ijazah akan membina kepakaran undang-undang dan ekonomi yang luas selama tiga semester. Program Sarjana, yang diajarkan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, juga diakui sebagai kelayakan untuk gelaran Fachanwalt atau Fachanwältin für Vergaberecht (peguam perolehan).

Kelayakan Undang-undang Persaingan Perintis Dengan LL.M.

LL.M. Persaingan dan Peraturan program direka untuk mengajar persaingan pakar dan kepakaran undang-undang peraturan dalam cahaya aspek ekonomi di padang. Terdapat tumpuan yang kuat terhadap amalan, dengan pelbagai pengamal yang terlibat dalam program ini.

Struktur

Tutup koordinasi antara pelbagai kelas di LL.M. Persaingan dan Peraturan memastikan pelajar belajar bagaimana undang-undang dan ekonomi berinteraksi. The LL.M. juga mempunyai fokus penyelidikan yang kuat. Perkembangan baru dalam bidang undang-undang persaingan dan peraturan sentiasa dilindungi dalam kelas yang berkaitan. Sebaik sahaja anda telah melengkapkan LL.M., anda mempunyai pilihan untuk mengembangkan kepakaran akademik anda dengan lebih lanjut mengenai "Pertandingan berstruktur

Satu lagi tumpuan utama LL.M. program adalah pada amalan: pengamal dari firma undang-undang utama dan perwakilan persaingan dan pihak berkuasa kawal selia berkongsi pengalaman mereka secara teratur. Ini memberikan anda gambaran langsung kepada kedua-dua belah kerja dalam persaingan dan undang-undang peraturan. Anda mendapat manfaat daripada pautan yang hebat untuk berlatih, dan boleh mula membina rangkaian anda dan mendapatkan idea untuk perancangan kerjaya anda.

Graduan dari LL.M. Persaingan dan Peraturan

  • mempunyai pengetahuan yang mendalam dalam undang-undang persaingan dan peraturan
  • mempunyai arahan asas fungsi pasaran
  • mempunyai keupayaan untuk menganalisis peluang dan batas campur tangan negara dalam pasaran, dan
  • disusun dengan ideal untuk penerapan soalan ekonomi dalam rangka undang-undang persaingan dan peraturan
  • mempunyai keistimewaan undang-undang yang unik yang membuka pelbagai prospek kerjaya

LL.M. Program pembelajaran yang diadaptasi: Konsep ringkas

Dalam semester musim sejuk 2016/2017, format Pertandingan

Jika tidak, program ini berdasarkan pembelajaran jarak jauh. Ramai LL.M. kelas kini ditawarkan sebagai webinar dan anda boleh belajar dari komputer riba anda di rumah. Ini menjadikannya lebih mudah untuk menggabungkan kajian dengan komitmen profesional anda dan memastikan keseimbangan yang betul dengan kehidupan peribadi anda.Pembelajaran Campuran untuk Profesional LL.M.

Kini terdapat LL.M. yang menawarkan program pembelajaran campuran yang terdiri daripada komponen secara bersemuka dan secara intensif. Format ini telah diperkenalkan di Sekolah Profesional Leuphana untuk LL.M. Pertandingan

E-learning tidak bermakna hanya menonton video di komputer anda di rumah tanpa sokongan lanjut. Malah, e-pembelajaran melibatkan sokongan yang lebih luas daripada ijazah konvensional. Terdapat banyak aktiviti pendek seperti kerja melalui kuiz dan menulis jawatan forum yang secara aktif melibatkan anda dalam program pembelajaran jarak jauh dalam talian. Seorang e-tutor akan membantu anda untuk mengingati aktiviti-aktiviti ini dan menggalakkan anda bekerja pada mereka.

Terdapat juga beberapa kelas hidup dalam fasa e-pembelajaran sepanjang pembelajaran LL.M anda: persidangan telefon menggunakan AdobeConnect memberi anda peluang untuk melibatkan diri dengan kakitangan, profesional dan pelajar lain. Pasukan e-pembelajaran di Sekolah Profesional berada di sana untuk memberikan sokongan teknikal, sehingga Anda dapat berhasil belajar tanpa pengetahuan IT yang canggih.

Struktur ini unik untuk program undang-undang, berbeza dengan kuliah dan seminar undang-undang tradisional. Gabungan blok e-pembelajaran dan tatat muka membolehkan kami menawarkan LL.M. program yang dapat digabungkan sepenuhnya dengan kehidupan kerja anda untuk mempromosikan kerjaya anda dalam persaingan dan undang-undang peraturan.

Satu lagi bahagian pembelajaran LL.M yang dipadukan. adalah Webinar. Format webinar petang membawa para pengamal dari firma undang-undang utama, yang berkongsi pengalaman kerja mereka dalam persaingan dan undang-undang peraturan. Wakil pihak berkuasa persaingan dan pengawal selia juga melaporkan kerja mereka dan memberikan anda wawasan ke "pihak lain". Oleh itu, program ini mempunyai hubungan yang kuat untuk berlatih, dan pelajar boleh mula mengembangkan rangkaian mereka sendiri dalam persaingan dan bidang peraturan.

Kepada Yang Dimiliki Program Ini Diarahkan?

Program Masters pendidikan berterusan yang menghasilkan LL.M. dalam Persaingan

Ciri Khas untuk Pelatih Peguam

Dengan konsep kajian inovatif kami, anda boleh mengejar LL.M. dalam Persaingan

Lima bulan sebelum peperiksaan untuk peperiksaan negeri kedua dalam undang-undang, pelatih undang-undang boleh mengganggu pengajian mereka di Leuphana dan meneruskan mereka mengikuti peperiksaan.

Sila ambil perhatian bahawa program ini tidak memenuhi syarat untuk visa pelajar kerana waktu sesi kelas pendek.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded furthe ... Baca lebih lanjut

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded further education programmes. Baca Ringkas