Sarjana Undang-undang (LL.M.) dalam Harta Intelek

Umum

Penerangan Program

American University Washington College of Law (AUWCL) menawarkan ijazah Sarjana Undang-undang yang unik (LL.M.) dalam Harta Intelek melalui salah satu pusat terkemuka di dunia untuk kajian undang-undang harta intelek dan maklumat. Aplikasi kini diterima untuk Fellowship Keadilan Maklumat - program biasiswa merit, magang dan bimbingan untuk calon yang cemerlang.

Pemohon yang cemerlang boleh memenuhi syarat untuk Fellowship Keadilan Maklumat, termasuk sokongan tuisyen sehingga separuh daripada kredit yang diperlukan, serta mentoring dan peluang untuk menganjurkan acara yang berkaitan dengan bidang pengkhususan seseorang.

LL.M. Ciri-ciri Program

Keperluan Kredit

AUWCL menawarkan LL.M yang diluluskan oleh ABA. ijazah dalam undang-undang harta intelek. Anugerah ijazah memerlukan:

· Sekurang-kurangnya 24 jam kredit dengan purata titik gred 2.0 atau lebih baik.

· 12 kredit dalam kursus undang-undang harta intelek dan maklumat yang diluluskan, termasuk sekurang-kurangnya satu kursus IP Foundational (Hak Cipta, Paten, Tanda Perdagangan, Rahsia Perdagangan, IP di Ruang Siber).

· Sepanjang semester pertama mereka, graduan program undang-undang tidak diperlukan untuk mengambil Institusi Undang-undang Amerika (2 kredit) dan Penyelidikan Undang-Undang dan Penulisan (2 kredit). Kursus ini memperkenalkan pelajar kepada sistem perundangan Amerika Syarikat dan penulisan undang-undang AS.

Calon biasanya melengkapkan ijazah sebagai pelajar sepenuh masa dalam satu tahun kalendar (termasuk musim panas).

Calon yang belajar di bawah visa F1 atau J1 mestilah mengekalkan pendaftaran sepenuh masa (8 kredit) semasa tahun akademik biasa (semester musim gugur dan musim semi) dan boleh mengejar 6 atau 7 kredit pada musim panas.

Fokus Penyelidikan atau Praktikal

LL.M. calon mesti memilih sama ada Trek Kemahiran Praktikal atau Trek Penyelidikan untuk ijazah mereka. Calon penyelidikan dikehendaki mengambil Seminar Penulisan IP yang ditawarkan dalam Kejatuhan setiap tahun dan menyelesaikan tesis 30 halaman mengenai topik pilihan mereka. Calon-calon Kemahiran Praktikal melengkapkan externship dan mesti mengambil sekurang-kurangnya satu seminar bertulis, yang mungkin termasuk Seminar Penulisan IP atau, untuk peguam terlatih asing dari latar belakang undang-undang yang tidak umum - Penyelidikan Undang-undang

Sesi Summer di Washington dan Geneva

Setiap musim panas, program pendidikan intelektual terkenal American University Washington College of Law menawarkan pilihan petang, hujung minggu dan kursus pendek dalam undang-undang harta intelek. Kursus-kursus ini direka untuk menyampaikan latihan tentang topik-topik canggih dalam format untuk memenuhi keperluan para profesional yang sibuk dan pelajar undang-undang.

Kursus Sesi Musim Panas disediakan untuk pelajar undang-undang dari mana-mana sekolah akreditasi ABA untuk kredit akademik yang boleh dipindahkan. Mempraktikkan peguam boleh mengambil kursus untuk kredit Sijil Penyelesaian atau Kredit Pendidikan Berterusan (CLE). Sehingga empat (4) kredit musim panas boleh dipindahkan ke arah masa depan LL.M. ijazah di American University Washington College of Law .

Ketahui lebih lanjut mengenai program dan sapukan di sini: https://www.wcl.american.edu/academics/areas/ip-law/intellectual-property-summer-sessions/

Mengapa Universiti Amerika sesuai untuk anda

American University Washington College of Law diiktiraf sebagai antara tempat teratas di dunia untuk mempelajari undang-undang harta intelek. Program ini dibina di atas kekuatan utama lain AUWCL, termasuk undang-undang antarabangsa, undang-undang kepentingan awam, dan pendidikan undang-undang klinikal.

Fakulti Terkenal Antarabangsa

Kolej Undang-undang Washington mempunyai salah satu fakulti harta intelektual terbesar di dunia. Fakulti sepenuh masa mengajar setiap subjek teras Paten, Hak Cipta, Tanda Dagangan, Rahsia Perdagangan, dan Cyberlaw. Pelajar juga belajar daripada lebih sedozen pengamal kanan dari Organisasi Harta Intelek Sedunia, Pertubuhan Perdagangan Dunia dan firma undang-undang harta intelektual global yang terkemuka dan para ulama yang melawat.

Kurikulum meluas

Kurikulum harta intelektual AUWCL adalah salah satu yang terbesar di negara ini - dengan lebih daripada 30 harta intelektual dan kursus berkaitan. Kelas ditawarkan siang dan malam, sepanjang tahun - memberi para pelajar fleksibiliti untuk menyesuaikan jadual mereka dengan komitmen lain.

Program Dinamik

AUWCL adalah rumah kepada Program Pemecatan Laluan Keadilan dan Harta Intelek (PIJIP), sebuah pusat akademik dan penyelidikan yang mempromosikan kepentingan awam dalam perdebatan dasar harta intelek di seluruh dunia. PIJIP menjadi tuan rumah sekutu AS Creative Commons yang terlibat dalam projek penyelidikan impak awam, menyatukan para sarjana dan pengamal acara dan seminar umum, dan menerbitkan blog info dan analisis blog infojustice.org.

Pemeriksaan Luar Negeri

Di antara banyak kelebihan mengkaji undang-undang di Washington, DC adalah peluang untuk mengintegrasikan pengalaman praktis dengan kajian akademik hukum. Para pelajar AUWCL kerap bekerja dengan lebih daripada 100 Majikan Luar Negara IP dan Kerajaan bukan keuntungan.

Lokasi, Lokasi, Lokasi

Kampus Tenley baru AUWCL memberikan peluang kepada pelajar untuk belajar di kampus 8 ½ acre moden yang terletak di kawasan kejiranan bersejarah yang ramai dengan akses metro mudah ke pusat bandar Washington DC - pusat pembangunan harta intelek pusat global amalan undang-undang.

Rangkaian Alumni Global dan Peluang Pekerjaan

Pelajar mendapat akses kepada salah satu rangkaian alumni IP terbesar di dunia. Alumni AUWCL adalah rakan kongsi di hampir semua 50 syarikat IP teratas di kawasan DC, termasuk berpuluh-puluh hakim pakar IP - termasuk Ketua Hakim Mahkamah Rayuan Persekutuan - dan berkhidmat dalam kerjaya IP yang menumpukan pada banyak pentadbiran Persekutuan agensi.

Organisasi Pelajar Aktif

Pelajar undang-undang AUWCL menjalankan pelbagai pertubuhan yang memberi tumpuan kepada harta intelek dan topik berkaitan.

· Persatuan Undang-undang Harta Intelek mengekalkan pelajar-pelajar yang dimaklumkan dan dihubungkan melalui pengumuman aktiviti dan pengumuman pekerjaan mingguan dan menganjurkan acara dan siri penceramah;

· The Brief IP memberikan para pelajar peluang untuk menyunting dan menerbitkan kedua-dua artikel pendek dan panjang, termasuk sebagai tahun pertama atau LL.M. pelajar;

· Persatuan Undang-undang Komunikasi, Sukan

· Persatuan Penghormatan Moot Court menyokong penyertaan dalam Memorial Rich Giles Southerland dan pertandingan pengadilan Saul Lefkowitz;

· Kajian Undang-undang Universiti Amerika menerbitkan jumlah tahunan mengkaji semula perundangan Mahkamah Rayuan AS untuk Litar Persekutuan;

· Kajian Hukum Antarabangsa menerbitkan isu fokus tahunan mengenai undang-undang harta intelektual antarabangsa;

· Jurnal Jantina, Dasar Sosial

Terlibat Kerjaya dan Kaunseling Akademik

Lebih daripada sedozen ahli fakulti AUWCL berpartisipasi dalam Kumpulan Amalan Fakulti Undang-undang Intelektual, Komunikasi, Media dan Sukan, yang menghubungkan pelajar kepada fakulti, alumni, dan mentor kerjaya pelajar peringkat atas.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Designed for international and domestic law graduates, our LL.M. programs feature flexible curricula that incorporate a rich array of specialized law courses and seminars and experiential learning opp ... Baca lebih lanjut

Designed for international and domestic law graduates, our LL.M. programs feature flexible curricula that incorporate a rich array of specialized law courses and seminars and experiential learning opportunities. As a student, you will be supported by a law school community that is uniquely collaborative, including faculty who are passionate about education and a global network of LL.M. alumni. The LL.M. programs at AUWCL incorporate a rich array of courses, experiential learning opportunities, and special events that offer valuable opportunities for students to interact with leading lawyers, policymakers, business leaders, and diplomats. Baca Ringkas