Sarjana Undang-undang (LL.M.)

Umum

Penerangan Program

Program ijazah Sarjana Undang-Undang (LL.M) di University of California, Irvine School of Law menawarkan pendidikan hukum pertama untuk peguam, hakim, pegawai kerajaan dan lain-lain yang ingin dididik tentang sistem undang-undang dan amalan undang-undang di Amerika Syarikat. Kami menawarkan LL.M umum. program yang boleh disesuaikan dengan kepentingan masing-masing individu, dengan sendirinya melengkapi pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran untuk cemerlang dalam komuniti undang-undang global hari ini, walau apa pun matlamat peribadi dan profesional mereka.

64409_ScreenShot2017-11-20at4.48.03PM.png


Program ini adalah kursus satu tahun, sepenuh masa, 24 kredit pengajian dalam topik undang-undang termaju, yang direka terutamanya untuk peguam terlatih di luar Amerika Syarikat. Pelajar dikehendaki mengambil empat kursus: Pengenalan kepada Undang-undang Amerika; Penyelidikan, Analisis, dan Penulisan dalam Undang-undang Amerika; Amalan Undang-undang Amerika dalam Konteks; dan Tanggungjawab Profesional, Globalisasi, dan Profesion Undang-undang di Amerika Syarikat. Bagi baki kursus mereka, pelajar memilih dari pelbagai kursus di seluruh kurikulum peringkat tinggi. Staf yang berdedikasi disediakan untuk membantu pelajar dalam merancang kursus mereka dan, jika dikehendaki, memastikan bahawa kursus siswa memenuhi syarat kelayakan California, New York, atau bar kerajaan lain.

64408_ScreenShot2017-11-20at4.48.13PM.png


Siapa yang patut memohon


Pemohon berkelayakan mestilah mempunyai:

  1. Ijazah undang-undang dari negara asal mereka
  2. Bahasa Inggeris yang cukup cermat untuk terlibat dalam kajian ketat undang-undang Amerika.


Tempoh permohonan untuk LL.M. Program adalah 1 September hingga 15 Mei setiap tahun.


Mengapa Mengejar LL.M. di UCI Law?


Fakulti Kelas Dunia

Kelas-kelas di UCI Law diajar oleh kumpulan cemerlang fakulti berdedikasi dan mengalu-alukan. Ahli fakulti kita adalah ulama luar biasa. Satu kajian baru-baru ini menyenaraikan impak ilmiah mereka sebagai No 6 di negara itu di belakang hanya Yale, Harvard, University of Chicago, Universiti New York, dan Stanford. Sama pentingnya, mereka juga merupakan guru yang hebat dan mentor yang setia. Gabungan UCI ini menjadikan komuniti unik, dinamik dan pelbagai intelektual untuk belajar dan berkembang.

Reputasi yang tidak sempurna

Secara individu dan kolektif, fakulti, kakitangan, pelajar, alum, dan rakan-rakan Sekolah Undang-undang telah membuat Undang-undang UCI sebagai tempat kecemerlangan dan inovasi dalam pengajaran, biasiswa, dan perkhidmatan awam. UCI Law mempunyai ranking debut tertinggi dalam Berita AS

Saiz Kelas Kecil

Nisbah fakulti pelajar kami adalah antara yang terbaik di negara ini pada 7-1 dan purata bilangan pelajar di kelas atas adalah 11 - ini membolehkan pelajar mempunyai lebih banyak masa individu dengan fakulti cemerlang kami. Kami menggabungkan persekitaran yang kecil, bersahaja dan menyokong dengan institusi penyelidikan yang besar dan terkenal.

Pembelajaran dengan Melakukan

Pembelajaran pembelajaran adalah teras kurikulum kami. Kami mengajar pelajar kami bagaimana untuk menjadikan teori menjadi amalan dan belajar dengan melakukan, penting dalam membangun kemahiran praktik-siap untuk peguam. Perkhidmatan awam juga berada di pusat misi UCI Law. Program kami memberi peluang kepada pelajar dan latihan untuk menggunakan pendidikan undang-undang mereka untuk memperbaiki masyarakat.

Orange County, California Lokasi

Lokasi utama kami di pusat Orange County, California ̶ satu jam di selatan Los Angeles dan satu jam di utara San Diego - menjadikan UCI tempat yang sangat menarik untuk menghabiskan setahun belajar undang-undang. Terletak kira-kira 10 minit dari pantai, kampus UCI terletak di Irvine, California.

Bandar Irvine telah menempati bandar paling selamat di Amerika Syarikat untuk tahun ke-12 berturut-turut. Di antara banyak manfaat Irvine adalah iklim sepanjang tahun yang menyenangkan dan akses mudah ke banyak tarikan budaya, hiburan dan luar. Di samping itu, California Selatan adalah rumah pasaran undang-undang yang luas, sangat diingini dan canggih kepada firma undang-undang antarabangsa yang berprestij, firma serantau, dan organisasi kepentingan awam yang terkemuka. Orange County mempunyai rumah ekonomi yang besar dan pelbagai untuk sesetengah syarikat terbesar di dunia serta permulaan kecil keusahawanan. Iklim perniagaan menawarkan penekanan dalam pelbagai sektor, termasuk hartanah, teknologi tinggi, perdagangan antarabangsa, penjagaan kesihatan dan sains hayat.

Tarikh Akhir Kemaskini Julai 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

UC Irvine School of Law opened its doors to students in August 2009, the first new public law school in California in more than 40 years. UCI Law seeks to create the ideal law school for the 21st cent ... Baca lebih lanjut

UC Irvine School of Law opened its doors to students in August 2009, the first new public law school in California in more than 40 years. UCI Law seeks to create the ideal law school for the 21st century by doing the best job of training lawyers for the practice of law at the highest levels of the profession. Recruited from prestigious schools, the faculty ranked sixth in the country in scholarly impact in a recent study. The student body has admissions qualifications comparable to those of student bodies at top 20 law schools. The school’s innovative curriculum stresses hands-on learning, interdisciplinary study, and public service. Baca Ringkas