Sarjana Undang-undang (LL.M.)

Umum

Penerangan Program

Program Master of Law bertujuan untuk membangunkan peguam dalam prinsip dan prosedur sistem hukum tradisi Anglo-Amerika dan tradisi hukum sivil.

The LL.M. Ia direka untuk satu (1) tahun pengajian untuk menyelesaikan tugasan, yang boleh diperpanjang sehingga maksimum dua (2) tahun untuk alasan yang kukuh, dan terdiri daripada 24 jam kenalan.

Sekolah Undang-undang mempunyai tawaran akademik pada musim panas (Jun-Julai) dan musim sejuk (Januari), supaya pelajar Program Sarjana dapat mengambil kursus dengan urutan kurikulum yang menyesuaikan kedua-dua kesediaan mereka di Puerto Rico dan keperluan mereka profesional

Di samping itu, kami mempunyai format eksekutif yang memberi peluang kepada pelajar asing atau AS untuk melengkapkan tahap dengan menghadiri sesi musim panas dan musim sejuk dan mengambil kursus mini pada musim gugur dan musim bunga. Format ini mengurangkan tempoh di mana pelajar akan keluar dari negara dan pekerjaan mereka.


Profesional Undang-undang yang mengikuti kursus Sarjana (LL.M.)

 • Ia akan mengkaji dua sistem perundangan yang dimulakan di kebanyakan dunia: orang awam dan Anglo-Saxon. Ini akan memposisikannya di dunia di mana Undang-undang semakin antarabangsa.
 • Anda boleh menyesuaikan program pengajian anda mengikut bidang minat anda.
 • Anda akan berpeluang untuk berinteraksi dengan profesor yang lulus dari universiti-universiti utama di dunia. Sebahagian daripada mereka, pengarang perjanjian undang-undang yang paling penting di Puerto Rico.
 • Ia akan tergolong dalam komuniti akademik yang aktif yang menerima penceramah bertaraf dunia.
 • Anda akan menikmati peluang untuk belajar di Sekolah Undang-undang utama negara dengan kos yang sangat kompetitif, baik di Puerto Rico dan di Amerika Syarikat.
 • Anda boleh meminta pengesahan semula profesional dalam beberapa bidang kuasa di Amerika Syarikat, termasuk New York, Texas, California dan Louisiana. Setiap graduan mesti mengesahkan dengan bidang kuasa kepentingan keperluan untuk mengambil peperiksaan.


Program Pengajian

Pelajar yang memperolehi ijazah sarjana muda atau ijazah yang setara dalam Undang-undang dari institusi pendidikan tinggi yang tidak diiktiraf oleh Persatuan Bar Amerika Syarikat (ABA) mesti mengambil kursus berikut:

DERE 7668 Struktur dan Proses Undang-Undang Anglo-Amerika dan Interaksi dengan Hukum Sivil (2 kredit)

Pemeriksaan institusi, struktur dan proses utama Hukum Anglo-Amerika dan interaksi mereka dengan Undang-undang Sivil. Perbincangan kecenderungan penumpuan kedua-dua tradisi dalam penstrukturan institusi-institusi integrasi ekonomi dan politik.

Semua pelajar Program Sarjana (LL.M.) mesti mengambil seminar penyelidikan sebagai kursus yang diperlukan.

Seminar Penyelidikan Undang-undang Lanjutan (2 kredit)

Pelajar akan memilih seminar mengenai topik yang berkaitan dengan bidang pengajian mereka di antara seminar yang ditawarkan setiap semester. Pelajar akan membangunkan projek penyelidikan, sebagai keperluan ijazah, yang akan menghasilkan pengeluaran monograf yang luas dan boleh diterbitkan, di bawah pengawasan dan penilaian profesor yang mengarahkan seminar.

Kredit Pilihan Peribadi (18-20 kredit)

Pelajar akan dapat memenuhi kredit 18-20 yang selebihnya dengan memilih kursus dalam bidang minat mereka. Program ini akan disediakan sedemikian rupa sehingga setiap pelajar dapat menumpukan sejumlah besar kursus mengenai topik pilihan mereka supaya dapat diperkalaminya, seperti: orality dalam proses kehakiman; harta intelek; hak pentadbiran; latihan kehakiman; undang-undang alam sekitar; undang-undang dan teknologi, antara lain.

Setiap pelajar akan menghuraikan program pengajiannya dengan kerjasama rapat dengan Penyelaras Programnya supaya pertimbangan diberikan kepada pemilihan kursus. Ia dicapai dengan cara ini untuk membolehkan setiap pelajar lebih fleksibel dalam mempromosikan kepentingan tertentu mereka, berdasarkan keperluan profesional mereka. Kurikulum kami membentangkan lebih daripada 75 kursus khusus dan kira-kira 20 seminar mengenai profesion undang-undang kami.


Syarat kemasukan

Setiap pemohon mesti:

 • Telah memperoleh Doktor Juris di institusi yang diiktiraf oleh Persatuan Bar Amerika (ABA), ijazah atau setara dalam Undang-undang, dengan purata B atau lebih, atau setara dengan institusi pendidikan universiti asing, yang berdasarkan piawaian yang tinggi akademik, diiktiraf sepenuhnya oleh pihak berkuasa negeri negara di mana ia terletak.
 • Menguasai bahasa Sepanyol dan kemampuan membaca dan memahami bahasa Inggeris, terbukti dengan hasil yang memuaskan dalam EXADEP atau "Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing", yang dikenali sebagai TOEFL, yang ditadbirkan oleh Perkhidmatan Pengujian Pendidikan. Bukti kecekapan dalam bahasa Sepanyol atau bahasa Inggeris boleh ditunjukkan jika pelajar menunjukkan pembelajaran di salah satu bahasa ini di universiti terakreditasi yang sepatutnya. Perhatian khusus akan diberikan untuk memastikan keupayaan membaca dalam Bahasa Inggeris, dan pemahaman dan pembacaan bahasa Sepanyol. Pelajar mesti menunjukkan penguasaannya dalam salah satu bahasa ini.
 • Serahkan dokumentasi berikut sebagai keperluan kemasukan:
  • Permohonan kemasukan ke Sekolah Undang-undang yang telah selesai.
  • Bukti telah memperoleh Doktor Juris atau ijazah atau ijazah yang setara dalam Undang-Undang, seperti yang diterangkan dalam lajur terdahulu.
  • Dua salinan semua kredit universiti yang diluluskan atau disahkan oleh institusi asal. Dalam kes-kes di mana institusi universiti asal tidak diakreditasi oleh Persatuan Bar Amerika (ABA), transkrip itu mestilah disahkan oleh pihak berkuasa yang berwibawa di negara universiti yang mengeluarkannya.
  • Sahkan untuk belajar dalam bahasa Sepanyol dan / atau Bahasa Inggeris, atau keputusan TOEFL, diberitahu secara langsung oleh Perkhidmatan Pengujian Pendidikan. Keputusan EXADEP untuk menunjukkan kecekapan dalam bahasa Sepanyol.
  • Surat pengesyoran dua profesor dalam Undang-undang yang menerangkan dengan terperinci kebolehan akademik, pengalaman profesional dan sifat pemohon.
  • Pernyataan peribadi yang meliputi latar belakang dan profil peribadi, motivasi untuk mempelajari ijazah sarjana dalam bidang undang-undang, bidang kepentingan dan perancangan profesional.
  • Menghidupkan nama University of Puerto Rico untuk jumlah $ 75 USD.

Apabila pemohon memenuhi syarat ini, kemasukan mereka akan dikondisikan untuk proses penilaian.

Permohonan kemasukan mesti dibuat dalam bentuk yang disediakan oleh Sekolah. Permohonan hendaklah dikemukakan tidak lewat daripada 15 April tahun yang mana permintaan diterima. Mereka yang berminat untuk mula belajar pada sesi Januari atau musim panas, harus menghubungi Penyelaras Program untuk mendengar kemungkinan ini.

Pelajar yang dimasukkan ke dalam Program yang bukan warganegara Amerika Syarikat mesti meminta dan mendapatkan visa pelajar yang sama dari Kedutaan Amerika Syarikat di negaranya. Universiti Puerto Rico akan menghasilkan Persijilan I-20 yang diperlukan untuk setiap pelajar yang diakui. Pelajar pula, hendaklah melengkapkan dan menyerahkan kepada Sekolah Undang-undang pensijilan kewangan yang disertakan dengan permohonan kemasukan, serta sijil perubatan kesihatan yang baik.

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Nuestra visión es ofrecer servicios técnicos de excelencia a la comunidad universitaria de nuestro Recinto para garantizar la mejor utilización de los recursos tecnológicos.

Nuestra visión es ofrecer servicios técnicos de excelencia a la comunidad universitaria de nuestro Recinto para garantizar la mejor utilización de los recursos tecnológicos. Baca Ringkas