Sarjana Undang-undang (LLM) - Pengkhususan Harta Intelek

Umum

Penerangan Program

Loyola

alt = "Program LLM Loyola dirancang untuk siswazah asing dan peguam asing dan AS yang berpengalaman. Program kami membolehkan pelajar membina kurikulum fleksibel dalam undang-undang Amerika dan menyediakan mereka untuk menjadi pemimpin dalam pasaran global. alt =" Kampus Loyola, yang direka oleh arkitek terkenal di dunia, Frank Gehry, terletak di pusat bandar Los Angeles, California - modal undang-undang, teknologi, media, fesyen dan kewangan. Di alt = "Loyola kami mengambil berat tentang pelajar kami dan kami mahu mereka mencapai matlamat akademik dan profesional mereka.

Harta Intelek adalah salah satu bidang amalan undang-undang yang paling dinamik dan paling cepat berkembang dan mewakili kira-kira 20 peratus daripada ekonomi Amerika. Teknologi dan media sosial membolehkan penyebaran kandungan pantas kepada berjuta-juta telefon bimbit, komputer riba dan tablet di seluruh dunia, dengan soalan undang-undang baru muncul setiap hari. Setiap peguam, dari pengamal solo ke penasihat dalaman kepada peguam transaksional dan litigasi di firma besar akan semakin berhadapan dengan isu-isu IP. Lulusan LLM dengan Pengkhususan IP akan disediakan untuk "pengetahuan" ekonomi abad ke-21.

Alt = "Rangkaian Alumni Hiburan Loyola adalah salah satu rangkaian alumni terbesar di dunia yang khusus menumpukan perhatian kepada hiburan, media, dan harta intelektual.Oleh peluang eksternship yang diadakan oleh alt =" Pelajar Loyola pada tahun lalu membaca seperti "Who's Who" perniagaan hiburan, dan termasuk syarikat-syarikat seperti NBC / Universal, Sony, Lionsgate, MTV Live Nation, Warner Brothers Television, HBO, Activision dan banyak lagi.

Ijazah LLM memerlukan 24 unit kredit. Pengkhususan Undang-undang Harta Intelek akan diiktiraf apabila selesai 12 unit kursus. Ini termasuk 5-6 unit kursus yang diperlukan dan 6-7 unit pilihan.

Loyola

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Loyola Law School is located in the legal, financial and media capital of Los Angeles. It is home to world-renowned faculty, and academic programs at the leading edge of the legal field. Our students ... Baca lebih lanjut

Loyola Law School is located in the legal, financial and media capital of Los Angeles. It is home to world-renowned faculty, and academic programs at the leading edge of the legal field. Our students want to change the world, and they’re doing it. Baca Ringkas