Sarjana Undang-undang (LLM) - Undang-undang Amerika

Umum

Penerangan Program

Loyola

alt = "Program LLM Loyola dirancang untuk siswazah asing dan peguam asing dan AS yang berpengalaman. Program kami membolehkan pelajar membina kurikulum fleksibel dalam undang-undang Amerika dan menyediakan mereka untuk menjadi pemimpin dalam pasaran global. alt =" Kampus Loyola, yang direka oleh arkitek terkenal di dunia, Frank Gehry, terletak di pusat bandar Los Angeles, California - modal undang-undang, teknologi, media, fesyen dan kewangan. Di alt = "Loyola kami mengambil berat tentang pelajar kami dan kami mahu mereka mencapai matlamat akademik dan profesional mereka.

alt = "Program LLM butik Loyola direka untuk graduan undang-undang antarabangsa dan domestik dan peguam yang berpengalaman, membolehkan pelajar membina kurikulum fleksibel dalam undang-undang Amerika dan menyediakan mereka untuk menjadi pemimpin dalam pasaran global. Pelajar mempunyai pilihan untuk menyesuaikan sepenuhnya kursus mereka Selain itu, alt = "Loyola menawarkan LLM yang unik yang direka khusus untuk pelajar antarabangsa yang berminat untuk duduk untuk peperiksaan bar di California dan New York.

Undang-undang Amerika LLM

Ini mungkin pilihan pilihan anda, jika anda mencari gambaran umum tentang sistem perundangan Amerika atau anda ingin merancang kursus yang membolehkan anda memberi tumpuan kepada subjek yang tidak ditawarkan dalam senarai spesialisasi LLM kami. Dengan lebih daripada 325 kursus elektif, alt = "Loyola menawarkan kelebihan Undang-undang Amerika, serta kedalaman di beberapa kawasan topikal. Ini membolehkan anda menyesuaikan sepenuhnya, dengan bimbingan dari Pengarah LLM, kursus pengajian anda dan memperoleh pembelajaran yang unik pengalaman.

Pengkhususan LLM

alt = "Sekolah Undang-undang Loyola juga menawarkan pengkhususan dalam beberapa bidang undang-undang. Mendaftarkan diri dalam bidang pengkhususan adalah pilihan yang tepat untuk para pelajar terutamanya yang berminat dalam bidang tertentu. Kurikulum setiap pengkhususan telah disesuaikan dengan teliti untuk melengkapkan graduan dengan pemahaman yang komprehensif topik khusus.

Pengkhususan terbuka kepada pelajar yang menerima ijazah undang-undang mereka dari sekolah di negara asing dan kepada pelajar dengan JD dari sekolah undang-undang Amerika yang diakreditasi ABA. Pelajar JD mestilah menerima ijazah JD mereka sekurang-kurangnya tiga tahun sebelum memohon kepada program LLM.

Loyola

Unit dan Kursus

Pelajar akan lulus dari program LLM (Umum atau Pengkhususan) kami setelah berjaya menyelesaikan sekurang-kurangnya 24 unit kursus, yang terdiri daripada beberapa kursus teras yang diperlukan dan pilihan yang diluluskan.

Alt = "Kurikulum Loyola menawarkan pelbagai pilihan kelas dalam pelbagai bidang. Dengan 325 mata pelajaran pilihan untuk dipilih, pelajar dapat memenuhi keperluan gelaran dengan mendaftar dalam pelbagai kursus, termasuk kursus JD tahun pertama yang meliputi mata pelajaran yang diperlukan untuk Ujian Bar.

Kelayakan Bar

Kebanyakan pelajar antarabangsa kami berminat untuk mendaftarkan diri dalam program LLM kami untuk menjadi layak untuk mengambil California atau New York Bar Exam. Kelayakan Bar bergantung kepada sama ada seorang pelajar sudah berlesen untuk berlatih di negara sendiri dan perubahan dari California dan New York. Pelajar harus merancang kurikulum LLM mereka di alt = "Loyola untuk memenuhi keperluan khusus Ujian Bar yang mereka berminat untuk mengambil.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Kelayakan Bar, sama ada anda perlu mengambil Ujian Bar, yang mana Bar Exam yang anda ambil dan banyak lagi, jadilah panggilan Skype dengan Pengarah Fakulti kami, Profesor Aaron Ghirardelli dengan menghantar e-mel kepada amlaw@lls.edu. Profesor Ghirardelli adalah lulusan LLM sendiri dan dia dilesenkan di California, New York, dan Itali.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Loyola Law School is located in the legal, financial and media capital of Los Angeles. It is home to world-renowned faculty, and academic programs at the leading edge of the legal field. Our students ... Baca lebih lanjut

Loyola Law School is located in the legal, financial and media capital of Los Angeles. It is home to world-renowned faculty, and academic programs at the leading edge of the legal field. Our students want to change the world, and they’re doing it. Baca Ringkas