Sarjana Undang-undang (Leuven)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Fakulti undang-undang Universiti Leuven ( KU Leuven ) dan Universiti Zurich menawarkan program ijazah ganda yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Program sarjana dua tahun itu menggabungkan satu tahun pengajian di Leuven dan satu lagi di Zurich.

Apakah program ini?

Program ini memberi tumpuan kepada setiap kekuatan individu institusi: Undang-undang Antarabangsa dan Eropah dalam Undang-Undang Leuven dan Timbang Tara, Undang-undang Kewangan dan Undang-undang Hak Asasi Manusia di Zurich. Switzerland menikmati reputasi bertaraf dunia sebagai pusat timbang tara dan perbankan, dan banyak institusi antarabangsa yang berpusat di sana di Geneva, sama seperti mereka di Brussels, kira-kira 30km dari Leuven.

Apabila program selesai, pelajar menerima ijazah berganda - satu dari KU Leuven dan satu lagi dari Universiti Zurich. Tahap dua dari dua fakulti undang-undang utama di Eropah akan menjadi nilai tambah yang sangat besar untuk kerjaya profesional masa depan anda dalam konteks antarabangsa.

Setiap universiti rakan kongsi akan memilih lima belas pelajar untuk menyertai program ini.

Kekuatan

  • 2 darjah dari 2 fakulti Undang-undang utama di Eropah.
  • Penuh diajar dalam bahasa Inggeris.
  • Satu tahun pengajian di Leuven dan satu lagi di Zurich.

Adakah ini program yang tepat untuk saya?

Sebaik-baiknya, anda harus memiliki atribut berikut:

  • pengetahuan asas undang-undang tempatan, Eropah dan antarabangsa dan mempunyai pemahaman umum mengenai hubungan bersama antara tiga sistem undang-undang ini;
  • keupayaan untuk memajukan undang-undang dalam konteks sosial, sejarah dan geografi;
  • keupayaan untuk merawat undang-undang dengan penyelidikan yang kritikal dan reflektif;
  • penguasaan untuk membuat alasan dalam abstrak, mensintesis dan menganalisa untuk berfikir secara kreatif dan berbentuk undang-undang;
  • pengetahuan yang menyeluruh mengenai sumber-sumber khas undang-undang.

Peluang kerjaya

Program Master of Law adalah batu loncatan ke arah kerjaya undang-undang yang menarik. Sebagai pakar dalam undang-undang Eropah dan antarabangsa, pelajar kami bekerja di firma undang-undang antarabangsa, pelbagai bidang perkhidmatan awam di semua peringkat kerajaan dan di institusi Eropah dan antarabangsa dan dalam kumpulan minat khusus. Graduan kami juga direkrut oleh pertubuhan bukan kerajaan dan syarikat dalam sektor swasta.

Mulakan kerjaya anda, semasa pengajian anda

Semasa program sarjana dan sarjana anda, anda sudah boleh membentuk profil anda sendiri dengan memilih pengkhususan tertentu, belajar di luar negara (Erasmus), melakukan penempatan kerja, atau memulakan perniagaan anda sendiri.

Pusat Kerjaya Pelajar dengan senang hati meletakkan anda di landasan yang betul ke arah pengalaman kerja pertama anda. Pusat ini juga jurulatih anda dalam mencari pekerjaan yang menarik dan membantu anda dengan wawancara kerja. Bagi pelajar yang ingin memulakan perniagaan mereka sendiri, KU Leuven juga mempunyai Lcie, komuniti KU Leuven yang menggalakkan pelajar dengan ide inovatif dan keusahawanan.

Tidak tahu ke mana hendak bermula? Pangkalan data Pusat Kerjaya Pelajar mengandungi tawaran untuk pekerjaan, kerja sukarela, projek inovasi, dan pekerjaan pelajar. Anda juga boleh melawat salah satu acara yang dianjurkan oleh Pusat Kerjaya.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked ... Baca lebih lanjut

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked among the top 100 in the world. Baca Ringkas
Lihat laman web pusat pengajian