Mengenai

LL.M. menyediakan graduan untuk menjadi pemimpin di bidang masing-masing kepakaran cukai - sama ada dalam amalan undang-undang swasta atau firma perakaunan, dalam pentadbiran kerajaan, dalam badan kehakiman, atau di akademik.

Pelajar akan bersedia untuk menguasai prinsip umum undang-undang cukai untuk dapat bekerja dengan peraturan undang-undang yang baru atau tidak dikenali dan berjaya mengenali isu-isu yang timbul dalam bidang kuasa baru yang dikenakan cukai, dalam bidang yang sentiasa berubah ini.

Di samping itu, pelajar akan belajar memanfaatkan rangkaian perjanjian cukai Luxembourg yang luas dan mendapatkan pendedahan langsung kepada isu-isu cukai sebenar dan perundangan Mahkamah Keadilan Kesatuan Eropah. Program ini meletakkan penekanan khusus pada interaksi undang-undang perjanjian cukai dengan undang-undang cukai dalam negeri, serta kesan undang-undang utama dan sekunder EU mengenai peraturan cukai dalam negeri.

Semasa kursus, pelajar bekerja pada beberapa kajian kes di bawah pengawasan firma undang-undang cukai terkemuka dan mengambil bahagian dalam projek-projek penyelidikan yang dianjurkan oleh Pengerusi ATOZ untuk Cukai Eropah dan Antarabangsa.

97926_CampusLimpertsberg.JPG

5 sebab untuk pakar dalam Undang-undang Cukai Antarabangsa dan Eropah di Universiti Luksemburg:

  1. Program ini mendapat manfaat daripada kedudukan utama Luxembourg dalam kewangan antarabangsa dan sokongan firma undang-undang cukai antarabangsa yang terletak di negara ini, yang berminat untuk memenuhi pelajar kami untuk latihan dan kemungkinan peluang pekerjaan masa depan.
  2. Kursus diajar dengan gabungan akademik dan pengamal terkemuka dari Luxembourg dan Eropah.
  3. Pelajar memperoleh kemahiran praktikal dalam bengkel praktik cukai dengan bimbingan dari pakar profesional.
  4. Program ini mendapat manfaat daripada interaksi rapat dengan aktiviti penyelidikan oleh Pengerusi ATOZ untuk Cukai Eropah dan Antarabangsa. Bagi pemohon yang terbaik, Yayasan ATOZ menawarkan biasiswa berprestij sehingga 10,000 EUR untuk menampung kos hidup dan belajar di Luxembourg.
  5. Pelajar menamatkan pengajian dengan ijazah yang disesuaikan dengan keperluan amalan percukaian Luxembourg, memastikan prospek pekerjaan yang sangat baik. Oleh kerana perspektif antarabangsa, kemahiran yang diperoleh adalah sama penting untuk pelajar yang ingin bekerja di luar negara.

Peluang kerjaya

Pelajar akan bersedia untuk peluang pekerjaan dalam sektor cukai dan penasihat perundangan, firma kewangan atau undang-undang, pentadbiran negara, dan institusi Eropah dan antarabangsa. The LL.M. dalam Undang-undang Cukai Antarabangsa dan Eropah juga menyediakan papan luncur untuk kajian akademik lanjut di peringkat PhD.

97922_Library.jpg

Struktur pengajian:

Pelajar yang memohon Master dalam Undang-undang Cukai Antarabangsa dan Eropah boleh masuk terus ke tahun kedua program Sarjana (M2) dengan matlamat mendapatkan LL.M. ijazah. Ini memerlukan kejayaan menyelesaikan empat tahun pengajian berjumlah 240 ECTS, biasanya dengan memperoleh gelar Sarjana dalam undang-undang atau kajian yang setara termasuk kursus dalam undang-undang Eropah dan undang-undang cukai. Pelajar akan diterima apabila keputusan jawatankuasa kemasukan.

Pemohon yang telah berjaya menyelesaikan tiga tahun pengajian berjumlah 180 ECTS (biasanya Sarjana Muda Undang-Undang atau kajian yang setara) layak memohon tahun pertama LL.M. kajian di Universiti Luxembourg (M1). Ia menawarkan pelbagai kursus dalam undang-undang Eropah dan antarabangsa dari mana pelajar boleh memilih untuk menyediakan keperluan spesifik tahun kedua (M2).

Program diajar dalam:
  • English
  • Perancis

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh University of Luxembourg, Faculty of Law, Economics and Finance »

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 27, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Price
200 EUR
setiap semester
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Master in European and International Tax Law