Pengkhususan Kajian Perundangan AS membolehkan peguam berpendidikan asing untuk mendapatkan pendidikan umum dalam undang-undang AS dan isu-isu undang-undang. Pelajar digalakkan untuk menyesuaikan kurikulum untuk memenuhi keperluan masing-masing, dan kursus boleh dipilih untuk membantu pelajar bersedia untuk mengambil ujian bar di Amerika Syarikat.

Kursus dalam pengkhususan Kajian Perundangan AS mungkin termasuk Prosedur, Kontrak, Undang-undang Perlembagaan, Undang-undang Jenayah, Undang-undang Harta dan Torts, antara lain.

The LL.M. dalam Pengajian Undang-undang AS boleh diselesaikan dalam satu tahun pengajian sepenuh masa.

Universiti Oklahoma - Kolej Undang - LL.M.

The John B. Turner LL.M. Program menawarkan kombinasi kursus yang unik, hanya tersedia di OU, dan membolehkan pelajar memilih tiga spesialisasi: tenaga dan sumber asli, undang-undang orang asli, atau Pengajian Undang-undang AS (untuk peguam asing yang berpendidikan asing).

Undang-undang OU menyediakan LL.M. Peluang yang cemerlang pelajar seperti belajar di bilik darjah dengan fakulti kelas dunia dan pelajar doktor juris dan menghadiri kuliah tetamu, lawatan lapangan, acara sosial, dan peluang rangkaian. LL.M. pelajar juga boleh menerima kredit untuk kursus berkaitan yang ditawarkan oleh jabatan-jabatan OU yang lain.

Profesor-profesion legenda termasuk Richard Hemingway, Drew Kershen, Peter Krug, Victor Kulp, Eugene Kuntz, Maurice Merrill, Joe Rarick dan Rennard Strickland telah menjadikan Undang-undang OU sebagai pemimpin kebangsaan, sumber tenaga dan sumber asli. Profesor yang meneruskan tradisi ini termasuk Owen Anderson (undang-undang minyak dan gas, kontrak minyak dan gas dan cukai, undang-undang dan transaksi petroleum antarabangsa), Monica Erhman, menyertai Fakulti Kejatuhan 2013 (Undang-undang Tenaga), Taiawagi Helton undang-undang), Joyce Palomar (undang-undang keselamatan tanah, undang-undang pembangunan hartanah, dan undang-undang penggunaan tanah), Lindsay Robertson (undang-undang India, undang-undang orang asli, undang-undang hak asasi manusia) dan Murray Tabb. Di samping itu, Kolej ini bernasib baik kerana mempunyai beberapa profesor tambahan dan pelawat yang mengajar kelas mengajar yang khusus dalam bidang program ini.

Syarat Kemasukan

Untuk melayakkan diri masuk ke John B. Turner LL.M. program, pemohon mestilah memperoleh gelar undang-undang pertama mereka - LL.B., JD, atau setaraf. Kemasukan sangat selektif, dan mereka yang diakui mesti mempunyai rekod sekolah undang-undang yang cemerlang, surat cadangan yang kuat, kemahiran berbahasa Inggeris dan potensi kepimpinan. Walaupun tidak diperlukan, sesetengah pengalaman kerja atau penyelidikan setelah menyelesaikan gelar undang-undang pertama disukai.

BAHASA

Program ini tidak memerlukan peperiksaan LSAT; Walau bagaimanapun, pelajar mestilah mahir dalam bahasa Inggeris. Pelajar antarabangsa yang bahasa utamanya bukan bahasa Inggeris mesti mengemukakan skor memuaskan pada Ujian Bahasa Inggeris sebagai peperiksaan Bahasa Asing (TOEFL).

Residency

Pemohon antarabangsa mesti mengemukakan salinan halaman biografi yang jelas dan tarikh tamat pasport mereka. Jika pasangan atau tanggungan akan menemani pemohon kepada OU, salinan salinan halaman biografi pasport dan tarikh tamat mestilah diserahkan, bersama dengan perkahwinan dan sijil kelahiran, yang berkenaan, untuk mengesahkan hubungan keluarga. Jika pemohon sedang menetap di Amerika Syarikat, satu salinan halaman dari pasportnya yang menunjukkan visa AS semasa mesti dihantar.

Dokumentasi Sokongan Kewangan

Pelajar antarabangsa mesti menyerahkan dokumentasi kewangan untuk mengesahkan sumber kewangan anda, seperti penyata bank kurang dari 90 hari yang menunjukkan jumlah sokongan kewangan yang tersedia. Jika akaun bank tidak dalam nama pelajar, masukkan surat dari pemegang akaun yang mengesahkan bahawa dia akan menyokong pelajar itu. Jika penyata bank tidak menunjukkan wang dalam dolar AS, sila masukkan penukaran baki dalam dolar AS. Sekiranya pelajar disokong oleh kerajaan, perniagaan atau organisasi, pelajar mesti menyediakan surat kurang daripada 90 hari yang menyatakan sokongan dolar AS.

Program diajar dalam:
  • English
The University of Oklahoma - College of Law

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh The University of Oklahoma - College of Law »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
26,019 USD
- penduduk, 34,359 USD - bukan pemastautin (setahun)
Ikut lokasi
Ikut tarikh