Bahasa arahan: Jerman

kurikulum
Kurikulum lanjutan dari program Master memberikan anda parameter ekonomi dan instrumen yang sah untuk analisis, reka bentuk dan pengurusan transaksi pembiayaan dan pengawasan pelakon mereka. Master of Law Financial memberikan anda asas yang sangat baik untuk membangun dan mengembangkan kerjaya anda dalam sektor kewangan, perbankan dan pengawasan kewangan korporat.

Kajian sambilan
Dalam empat semester, Master of Law Financial akan memberikan anda pengetahuan dan kemahiran berharga yang boleh anda gunakan untuk kerjaya anda dengan syarikat, bank atau pihak berkuasa penyeliaan. Tanpa gangguan: Sebagai peraturan, pelajaran dilakukan sebulan sekali - Khamis hingga Sabtu - supaya anda dapat menyelesaikan program kami secara ekstra pekerjaan dan menyelesaikan tugas profesional anda sepenuhnya. Model yang sangat menarik untuk anda - dan majikan anda.

Fakulti yang cemerlang. Persekitaran pembelajaran moden
Mereka dilatih oleh pakar yang berpengalaman dari amalan pembiayaan dan oleh saintis yang terkenal. Gunakan kepakaran dan kecemerlangan didaktik pensyarah kami. Acara akan berlangsung di Kampus Frankfurt School baru, yang dibuka pada tahun 2017. Ia menawarkan persekitaran pembelajaran yang paling canggih dan mesra alam.

kelayakan
Anda memperoleh gelar sarjana akademik yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dari salah satu sekolah perniagaan terkemuka di Eropah. Anugerah dalam setiap segi. Latihan ini sebagai perunding yang berkelayakan dalam bidang undang-undang kewangan membuka peluang untuk kemasukan dan promosi ke tahap pengurusan di syarikat, bank dan dalam perundingan atau pengawasan.

rangkaian

Pertukaran biasa dengan pensyarah yang sangat baik dan peserta dan kolega yang bercita-cita tinggi memperluas jaringan anda - aset yang tidak ternilai untuk karier masa depan anda. Walaupun selepas tamat pengajian, anda akan mendapat platform yang kuat dalam rangkaian alumni kami untuk menubuhkan dan memperdalam hubungan berharga dalam kumpulan yang tidak formal dan eksklusif.

Program diajar dalam:
  • Jerman

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Frankfurt School of Finance & Management »

Tarikh Akhir Kemaskini Julai 2, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sambilan
Price
27,000 EUR
Jumlah harga, sehingga 31.05. Diskaun awal burung iHv 3,500 €
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
End Date
Okt 2021
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Okt 2021

Rechtsanwalt bei Taylor Wessing | Dozent im Master of Financial Law