Sarjana dalam LegalTech (LLM)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Program ini bertujuan untuk menyediakan profesional yang berkelayakan dengan pelbagai kecekapan multidisiplin dalam undang-undang dan teknologi.

Domain undang-undang dipengaruhi oleh IoE (Internet of Everything), jadi sangat penting bagi seorang peguam untuk memahami domain teknologi. Program ini bertujuan untuk menampung teknologi sedemikian (tetapi tidak terhad kepada): kecerdasan buatan, analitik data besar, penggunaan semula data terbuka, rantaian blok, crowdsourcing, semantik dan teknologi gangguan yang terbaru, juga gamifikasi.

Subjek program ini difokuskan pada GDPR, IP, Keselamatan Siber, Cybercrime dan Forensik, Fintech, Regtech, AI & Undang-Undang, Web Undang-undang Semantik, Robotik dan lain-lain.

Kajian-kajian ini akan berbeza dengan program lain, kerana para pelajar akan mengambil bahagian dalam pertandingan hackathons, meetups, bengkel, pertandingan antarabangsa dan serantau, dan mereka akan mempunyai peluang yang unik untuk membuat permulaan permulaan legaltech semut MRU Legaltech mereka sendiri. Penyertaan dalam program ini adalah fleksibel kerana semua bahan akan disediakan secara on-line. Sudah tentu, kami sangat mengesyorkan untuk menempah semua masa anda untuk pengembaraan yang hebat ini, untuk mendapatkan faedah yang mungkin dari program ini.

Walau bagaimanapun, kajian akan diperkayakan, jadi anda akan menjadi salah seorang pelajar pertama, yang akan mempelajari bagaimana gamification boleh digunakan di kawasan dan domain yang berbeza.

Program ini direka berdasarkan keperluan pasaran:

 • Peguam perlu kompetensi teknologi dan perniagaan baru;
 • Perkembangan teknologi menjejaskan pasaran perkhidmatan undang-undang;
 • Perjudian legaltech yang baru muncul memerlukan peguam terlatih khusus.

Keupayaan Mobiliti Antarabangsa

Pelajar digalakkan menyertai program mobiliti ERASMUS + yang memberi peluang untuk belajar di universiti di luar negara selama 1 atau 2 semester dan melakukan latihan di negara lain.

Prospek kerjaya

Kelayakan akademik membolehkan bekerja sebagai penyelidik (akses kepada kajian kitaran ketiga), serta psikologi dalam pelbagai perniagaan, organisasi bukan kerajaan dan institusi kerajaan. Khususnya, graduan akan dapat menggunakan pengetahuan dan kemahiran yang dicapai dalam pengurusan sumber manusia, untuk menerapkan teknik psikologi kepada dunia perniagaan untuk meningkatkan keberkesanan syarikat-syarikat tertentu.

Syarat kemasukan

Pemohon mesti mempunyai ijazah sarjana muda dalam undang-undang untuk kemasukan ke universiti.

Penguasaan bahasa Inggeris - tahap tidak lebih rendah daripada B2 (mengikuti Kerangka Rujukan Umum untuk Bahasa yang diluluskan oleh Majlis Eropah). Ujian peringkat bahasa Inggeris jauh dianjurkan untuk mereka, yang tidak memiliki sijil IELTS atau TOEFL.

Prosedur Permohonan dan Dokumen yang Diperlukan

Ikuti 4 langkah:

 1. Isi borang permohonan dalam talian di apply.mruni.eu
 2. Muat naik dokumen yang diperlukan.
 3. Secure pendaftaran anda dengan membayar yuran permohonan.
 4. Hantar permohonan anda.

Dokumen yang diperlukan:

 1. Dokumen pendidikan:
  1. Bagi pelajar yang memperolehi ijazah Sarjana Muda: Salinan diploma pendidikan menengah atau diploma pendidikan yang disahkan dengan transkrip rekod akademik. Dokumen mesti diterjemahkan secara rasmi ke bahasa Lithuania atau bahasa Inggeris.
  2. Nota: dokumen pendidikan tambahan (seperti keputusan peperiksaan negeri atau pendidikan pra-University) mungkin diperlukan mengikut pemohon negara tempat tinggal .
  3. Bagi pelajar yang memperolehi ijazah Sarjana: Salinan transkrip dan diploma universiti yang sah (calon mesti mempunyai ijazah Sarjana Muda Universiti atau ijazah pertama yang bersamaan dengan tempoh pengajian selama 3 tahun minimum). Dokumen mesti diterjemahkan secara rasmi ke bahasa Lithuania atau bahasa Inggeris.
 2. Dokumen yang membuktikan hasil penguasaan bahasa Inggeris.
  1. Bagi pelajar yang memperoleh ijazah Sarjana Muda: sekurang-kurangnya tahap B1; penilaian sijil kemahiran berbahasa Inggeris bersamaan dengan tahap B1: Kertas TOEFL 477-510, TOEFL IBT 53-64, IELTS 4.5-5.0, tahap PTE.
  2. Bagi pelajar yang memperoleh ijazah Sarjana: sekurang-kurangnya tahap B2, penilaian sijil kecekapan bahasa Inggeris bersamaan dengan tahap B2: Kertas TOEFL 513-547, TOEFL IBT 65-78, IELTS 5.5-6.0.
  3. Nota: Sekiranya anda tidak mempunyai IELTS atau TOEFL, ada kemungkinan untuk mengambil ujian peringkat bahasa Inggeris dalam talian yang dianjurkan oleh Universiti. Anda harus memilih pilihan ini semasa mengisi permohonan. Tiada bayaran tambahan untuk ujian ini.
 3. Salinan pasport.
 4. Foto jenis pasport.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Located just 20 minutes from the center of Vilnius, Mykolas Romeris University (MRU) is one of largest and most international universities in Lithuania, currently having around 7,000 students from 58 ... Baca lebih lanjut

Located just 20 minutes from the center of Vilnius, Mykolas Romeris University (MRU) is one of largest and most international universities in Lithuania, currently having around 7,000 students from 58 countries. The university offers programs fully taught in English for international students at all levels - from Bachelor’s to PhDs in the field of Social Sciences. Baca Ringkas