Sarjana dalam Penyelidikan Undang-Undang

Umum

Penerangan Program

JUDGED TERBAIK DALAM BIDANG

Panduan Pemilihan Kelebihan Keuzegids 2018 menduduki tempat Utrecht University 's Research Research program sebagai yang terbaik di lapangan di Belanda.

TENTANG

Adakah anda ingin tahu, analitis dan bersedia untuk menghadapi cabaran baru dalam persekitaran akademik dinamik? Adakah anda berminat menulis teks akademik, terlibat dalam perbahasan, dan menangani isu-isu undang-undang rumit? Adakah anda ingin diberi peluang untuk melengkapkan program peringkat Master dalam mendalam dalam undang-undang yang melangkaui tempoh satu tahun standard? Jika ya, Sarjana Penyelidikan Undang-undang dua tahun di Utrecht University mungkin pilihan yang tepat untuk anda!

MEMAKAN KEUNTUNGAN YANG PERLU BANYAK PENYELIDIKAN HUKUM

Untuk pengamal undang-undang dan ahli akademik, kemahiran penyelidikan undang-undang semakin penting. Universiti dan pusat penyelidikan, tetapi juga firma undang-undang, syarikat, mahkamah, pertubuhan bukan kerajaan dan pihak berkuasa awam semuanya mempunyai keperluan untuk peguam terlatih yang terlatih dengan baik dengan kemahiran menulis yang sangat baik dan pemikiran berorientasikan penyelidikan. Program Penyelidikan Undang-Undang akan membantu anda untuk menjadi jenis peguam yang baik yang memerlukan perubahan masyarakat kita.

MENJADI PEMENANG YANG PERCEPTIF DAN ANALISIS

Komuniti kompleks, pluralis, dan sentiasa membangun kami sangat memerlukan pemikir analisis yang tajam. Kursus undang-undang tradisional tidak selalu menyediakan graduan dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk memenuhi permintaan ini. Utrecht University membangunkan program Sarjana Penyelidikan Undang-undang selama dua tahun untuk memenuhi keperluan ini. Program Sarjana Penyelidikan Undang-undang menawarkan anda asas yang sangat baik untuk Ph.D. kajian serta menyediakan anda kerjaya undang-undang sebagai pengamal dalam perkhidmatan komersial, awam atau akademik. Sebagai sebahagian daripada program ini, anda akan menyelesaikan kursus dalam kemahiran penyelidikan undang-undang serta kursus substantif dalam bidang pilihan anda. Anda akan menghabiskan lebih kurang satu tahun terlibat dalam projek penyelidikan undang-undang dan menulis tesis Master.

KEPADA KERJAYA PROFESIONAL

Selepas menamatkan program Master dalam Penyelidikan Undang-undang ini, anda boleh meneruskan kerjaya dalam penyelidikan undang-undang, mencari kedudukan penyelidikan di sebuah universiti atau di salah satu firma undang-undang utama, jabatan penyelidikan Mahkamah Agung di pelbagai tempat di dunia, atau Belanda, di Mahkamah Agung Belanda, Majlis Negara atau Pusat Penyelidikan dan Dokumentasi ( Wetenschappelijk Onderzoeks-en Documentatiecentrum ) dari Kementerian Kehakiman. Anda juga akan bersedia untuk amalan undang-undang di firma undang-undang kebangsaan atau antarabangsa, di syarikat atau di organisasi bukan kerajaan, dalam badan kehakiman, atau dalam kedudukan kerajaan atau bukan kerajaan.

Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Baca lebih lanjut

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Baca Ringkas