JUDGED TERBAIK DALAM BIDANG

Panduan Pemilihan Kelebihan Keuzegids 2018 menduduki tempat Utrecht University 's Research Research program sebagai yang terbaik di lapangan di Belanda.

TENTANG

Adakah anda ingin tahu, analitis dan bersedia untuk menghadapi cabaran baru dalam persekitaran akademik dinamik? Adakah anda berminat menulis teks akademik, terlibat dalam perbahasan, dan menangani isu-isu undang-undang rumit? Adakah anda ingin diberi peluang untuk melengkapkan program peringkat Master dalam mendalam dalam undang-undang yang melangkaui tempoh satu tahun standard? Jika ya, Sarjana Penyelidikan Undang-undang dua tahun di Utrecht University mungkin pilihan yang tepat untuk anda!

MEMAKAN KEUNTUNGAN YANG PERLU BANYAK PENYELIDIKAN HUKUM

Untuk pengamal undang-undang dan ahli akademik, kemahiran penyelidikan undang-undang semakin penting. Universiti dan pusat penyelidikan, tetapi juga firma undang-undang, syarikat, mahkamah, pertubuhan bukan kerajaan dan pihak berkuasa awam semuanya mempunyai keperluan untuk peguam terlatih yang terlatih dengan baik dengan kemahiran menulis yang sangat baik dan pemikiran berorientasikan penyelidikan. Program Penyelidikan Undang-Undang akan membantu anda untuk menjadi jenis peguam yang baik yang memerlukan perubahan masyarakat kita.

MENJADI PEMENANG YANG PERCEPTIF DAN ANALISIS

Masyarakat kompleks, pluralis, dan sentiasa membangun kami memerlukan pemikir analisis yang tajam. Kursus undang-undang tradisional tidak selalu menyediakan graduan dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk memenuhi permintaan ini. Utrecht University membangunkan program Sarjana Penyelidikan Undang-undang selama dua tahun untuk memenuhi keperluan ini. Program Sarjana Penyelidikan Undang-Undang menawarkan anda landasan yang sangat baik untuk kajian PhD yang lebih lanjut serta menyediakan anda untuk kerjaya undang-undang sebagai pengamal dalam perkhidmatan komersial, awam atau akademik. Sebagai sebahagian daripada program ini, anda akan menyelesaikan kursus dalam kemahiran penyelidikan undang-undang serta kursus substantif dalam bidang pilihan anda. Anda akan menghabiskan lebih kurang satu tahun terlibat dalam projek penyelidikan undang-undang dan menulis tesis Master.

KEPADA KERJAYA PROFESIONAL

Selepas menamatkan program Master dalam Penyelidikan Undang-undang ini, anda boleh meneruskan kerjaya dalam penyelidikan undang-undang, mencari kedudukan penyelidikan di sebuah universiti atau di salah satu firma undang-undang utama, jabatan penyelidikan Mahkamah Agung di pelbagai tempat di dunia, atau Belanda, di Mahkamah Agung Belanda, Majlis Negara atau Pusat Penyelidikan dan Dokumentasi ( Wetenschappelijk Onderzoeks-en Documentatiecentrum ) dari Kementerian Kehakiman. Anda juga akan bersedia untuk amalan undang-undang di firma undang-undang kebangsaan atau antarabangsa, di syarikat atau di organisasi bukan kerajaan, dalam badan kehakiman, atau dalam kedudukan kerajaan atau bukan kerajaan.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Utrecht University »

Tarikh Akhir Kemaskini Disember 6, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
2,083 EUR
Belanda dan pelajar EU / EEA yang lain (yuran berkanun 2019-2020): € 2,083. Pelajar bukan EU / EEA (yuran institusi): 2018-19: € ​​15,575, 2019-20: € 16,600
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan