Sarjana dalam Sistem Keadilan Jenayah

Umum

Penerangan Program

Sistem keadilan jenayah merupakan bidang di mana resolusi konflik yang dihasilkan oleh jenayah disiarkan, baik secara nasional maupun antarabangsa. Ia terdiri daripada satu set institusi yang dijalankan oleh para profesional yang dilatih dalam bidang ilmu sains yang berbeza yang tidak menemui tawaran latihan komprehensif dalam peta tradisional darjah rasmi.

Ijazah sarjana ini - yang telah mencapai edisi ke - 10 - merangkumi komitmen yang kuat terhadap latihan komprehensif para profesional dan penyelidik masa depan dalam bidang sistem keadilan jenayah. Ia bertujuan latihan transdisipliner dalam semua disiplin integrasi yang mengintegrasikan sains jenayah. Ini adalah satu-satunya tuan yang sedia ada di kawasan geografi Sepanyol di mana analisis mendalam tentang kedua-dua disiplin undang-undang dan yang lebih empirikal yang berkaitan dengan fenomena jenayah ditangani. Tepatnya sarjana tuan itu sendiri, sistem keadilan jenayah , telah diambil dari rujukan antarabangsa yang disatukan - seperti kajian pascasiswazah dari University of Massachusetts atau University of Leicester - di mana "sistem keadilan pidana" yang memenuhi syarat digunakan untuk rujuk pendekatan interdisipliner kepada aspek yang berkaitan dengan aktiviti tersebut.

Untuk mencapai matlamat ini, ahli hukum dan ahli kriminologi dari empat universiti Sepanyol yang berbeza, yang diselaraskan dari Universitat de Lleida , telah bergabung untuk membolehkan tawaran pengajaran ini. Oleh itu, bersama-sama dengan Universitat de Lleida , tajuk ini diajar oleh ahli-ahli Universiti Rovira i Virgili, Jaume I University of Castelló dan Universitat d'Alacant.

Sarjana dalam Sistem Keadilan Jenayah mengikuti kaedah pengajaran separa muka . Setiap dua semester bermula dengan blok mengajar kelas, yang mempunyai tempoh dua minggu dalam modul teras (semester pertama) dan tempoh empat hari dalam modul elektif (semester kedua). Hari-hari ini mengikuti penyiapan aktiviti dalam talian mingguan untuk setiap modul.

Mengapa belajar?

Objektif utama tuan adalah untuk menawarkan latihan khusus yang menyatukan pelbagai isi disiplin yang bertumpu dalam sistem keadilan jenayah, tujuan yang sesuai dengan keperluan untuk latihan komprehensif bagi mereka yang ingin membimbing aktiviti profesional atau saintifik mereka di kawasan ini. Ia berhasrat untuk memberikan latihan khusus dan integral kepada graduan dalam bidang Undang-undang, kriminologi, psikologi, sosiologi, sains politik dan sains sosial lain yang berkaitan dengan jenayah dalam disiplin konfigurasi yang berbeza sistem keadilan jenayah, yang pada dasarnya diintegrasikan oleh undang-undang jenayah substantif, proses jenayah , kriminologi dan mangsa.

Pendekatan komprehensif ke atas disiplin yang dinyatakan di atas sistem keadilan jenayah bertujuan, sebagai tambahan untuk memberikan gambaran umum kepada profesional masa depan dalam bidang ini, untuk memperdalam dan melengkapi pengetahuan yang diasimilasi sebahagiannya dengan beberapa kajian peringkat - pada dasarnya Undang-Undang dan Kriminologi - dalam menangani perkara ini.

Oleh kerana ia adalah ijazah sarjana akademik, tetapi juga gelar sarjana yang berorientasikan penyelidikan, bersama-sama dengan kajian mendalam mengenai subjek seperti undang-undang jenayah substantif, prosiding jenayah, kriminologi - pada dasarnya teori-teori tentang jenayah - dan Victimology , ia bertujuan untuk melatih pelajar juga dari aspek metodologi penyelidikan. Oleh itu, tujuannya adalah untuk menyediakan mereka dengan pengetahuan dan kemahiran metodologi yang, di luar membolehkan mereka menjalankan kerja penyelidikan pertama di peringkat sarjana, memperkenalkan mereka pada pelaksanaan penyiapan tesis doktor.

Aplikasi Profesional

Tuan melatih pakar dalam sistem peradilan jenayah, sehingga menyediakan alat untuk pengembangan profesi yang terkait dengan bidang-bidang berikut:

 • proses jenayah formal (hakim, pendakwa, peguam atau ahli psikologi forensik, antara lain)
 • keadilan pemulihan dan pengantaraan jenayah
 • perkhidmatan dan organisasi korban
 • pelaksanaan denda jenayah (sebagai penjenayah di penjara)
 • penyelidik dalam bidang sains saintifik yang berkaitan dengan sistem keadilan jenayah

Ijazah sarjana membolehkan permulaan dalam siasatan, yang membolehkan integrasi ke dalam program doktoral yang berkaitan dengan sistem keadilan jenayah yang ditawarkan oleh empat universiti yang menawarkan ijazah.

Profil pelajar

Orang yang berminat dalam ijazah sarjana ini boleh datang dari pelbagai kepakaran:

 • Ijazah dalam undang-undang atau kriminologi. Ijazah dalam Undang-Undang atau Kriminologi atau diploma dalam Kriminologi.
 • Ijazah dalam ijazah lain ahli cawangan sains sosial - seperti ijazah dalam bidang Psikologi, Sosiologi atau Sains Politik, walaupun secara tangen, dengan kajian sistem keadilan jenayah
 • Aktiviti profesional yang berkaitan dengan sistem keadilan jenayah, dalam bidang profesion undang-undang atau penjara teknikal, kehakiman, polis atau pasukan atau juvana atau pasukan pelaksanaan.

Untuk menjamin tahap pengetahuan asas dalam subjek teras yang merupakan sebahagian daripada Modul I, bagi graduan yang tidak dalam Undang-undang atau Kriminologi , ujian masuk boleh dilakukan. Ini bertujuan untuk memastikan kewujudan tahap minimum dalam mata pelajaran asas tuan dalam kajiannya akan berlimpah, sama ada kerana tahap itu telah terbukti telah dicapai melalui tahap akses - ijazah dalam Hukum dan Kriminologi - sudah ditunjukkan dengan lulus ujian ketika pengetahuan minimum ini tidak membentuk kandungan penting dari derajat asal yang mungkin - psikologi, sosiologi atau sains politik, antara lain -.

Keperluan kemasukan - Laluan masuk

Sebelum memulakan pra-pendaftaran, sahkan bahawa anda memenuhi syarat untuk kemasukan ke program induk di mana anda berminat dan merujuk dokumen-dokumen yang perlu untuk pra-pendaftaran.

Selaras dengan peruntukan Peraturan Akademik universiti rasmi Graus dan Sarjana UdL, laluan akses adalah:

 1. Ijazah universiti rasmi Sepanyol. (Ijazah Sarjana Muda, Kejuruteraan, Senibina, Kejuruteraan Teknikal, Senibina Teknikal dan Ijazah)
 2. Ijazah universiti asing yang disahkan
 3. Kelayakan tidak diluluskan tetapi dengan tahap latihan bersamaan dengan Ijazah Ijazah Sepanyol dan dengan syarat bahawa di negara yang mengeluarkan ijazah, ia membolehkan akses kepada pengajian Pascasiswazah

kriteria pemilihan

Untuk mengakses ijazah sarjana, perlu menamatkan pengajian universiti yang membolehkan pendaftaran di peringkat ijazah sarjana, iaitu undang-undang, kriminologi, psikologi, atau sains politik, serta menyelesaikan pengajian ijazah lain dalam bidang sains sosial yang Mereka berkaitan dengan sistem keadilan jenayah. Pengetahuan kurang asas tentang beberapa subjek yang relevan adalah perlu.

Permohonan keutamaan akan diberikan kepada pelajar undang-undang atau kriminologi. Sekiranya terdapat lebih banyak aplikasi daripada tempat, gred purata rekod pelajar yang dimasukkan dalam sijil akademik rasmi ijazah yang memberikan akses kepada kajian induk akan diambil kira.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The main aim of the University of Lleida is the education of its students. We provide high standards of teaching with quality services throughout the university community that reach society beyond the ... Baca lebih lanjut

The main aim of the University of Lleida is the education of its students. We provide high standards of teaching with quality services throughout the university community that reach society beyond the campus gates. Students make up most of the UdL community, and our objective is to ensure that they enjoy the teaching and learning processes involved. Baca Ringkas
Lleida , Igualada + 1 Lagi Kurang