Sarjana dalam Undang-Undang Angkasa, Komunikasi dan Media (LL.M.)

Umum

Penerangan Program

Mengenai

Undang-undang Sarjana dalam Angkasa, Komunikasi dan Media menggabungkan pelbagai kursus mengenai undang-undang angkasa, undang-undang komunikasi antarabangsa dan Eropah, undang-undang media, komunikasi elektronik, dan undang-undang e-dagang, undang-undang harta intelek, serta undang-undang perlindungan data. Ia meliputi bidang-bidang ini di peringkat antarabangsa, Eropah dan kebangsaan.

Sepanjang program ini, para pelajar memperoleh kepakaran lengkap dalam aspek pengawalseliaan ruang, komunikasi, ICT dan undang-undang media dalam bidang yang menarik dan berkembang.

Program ini melengkapkan pelajar dengan kemahiran teoretikal, praktikal dan analitikal yang penting untuk mencapai kecemerlangan dalam dunia undang-undang pantas bidang yang terus berkembang. Ia menyediakan peluang yang mencukupi untuk pembangunan di sektor awam dan swasta, serta di akademik.

Perkongsian akademik antarabangsa, kerjasama dengan rakan kongsi dalam sektor swasta dan awam dan pengajaran oleh ahli akademik dan pengamal, dari dalam dan luar Luxembourg memastikan pertukaran yang bersemangat, serta pengalaman yang relevan untuk pelajar.

97926_CampusLimpertsberg.JPG

5 sebab untuk pakar dalam Undang-Undang Angkasa, Komunikasi dan Media di Universiti Luksemburg:

  1. Memperoleh manfaat daripada aktiviti penyelidikan Pengerusi SES di Angkasa, Komunikasi dan Undang-undang Media di Fakulti Undang-Undang, Ekonomi dan Kewangan.
  2. Luxembourg adalah rumah kepada banyak syarikat ICT antarabangsa, seperti pengendali satelit global SES, penyiar RTL, serta ibu pejabat Eropah Amazon, iTunes, PayPal, Skype, dan lain-lain.
  3. Satu latihan pilihan membolehkan para pelajar mendapat pengalaman praktikal semasa belajar. Pelajar teratas layak untuk penempatan sehingga enam bulan dengan SES. Pengaturan yang serupa ada di antara rakan-rakan lain.
  4. Peluang untuk mengikuti perundangan Kesatuan Hak Asasi Kesatuan Eropah mengenai isu-isu telekomunikasi, media dan ICT dari perspektif pertama dan meningkatkan kemahiran penyelidikan dan kemahiran dalam kerja kelas dan kertas kerja serta tesis utama.
  5. Dapatkan pandangan teknikal melalui lawatan ke pemasangan telekomunikasi dan agensi kawal selia sebagai sebahagian kursus.

Peluang kerjaya

Pelajar akan bersedia untuk peluang pekerjaan di agensi pengawalseliaan kebangsaan, kementerian untuk telekomunikasi dan media, syarikat swasta yang aktif dalam sektor media dan telekomunikasi, firma undang-undang, organisasi antarabangsa yang berurusan dengan komunikasi angkasa, dan institusi pembangunan dan bantuan. The LL.M. di Angkasa, Komunikasi dan Undang-undang Media juga menyediakan papan luncur untuk kajian akademik lebih lanjut di Ph.D. tahap.

97922_Library.jpg

Struktur pengajian

Pelajar yang memohon Undang-undang Sarjana dalam Undang-Undang, Komunikasi dan Media boleh masuk terus ke tahun kedua program Sarjana (M2) dengan matlamat mendapatkan LL.M. ijazah. Ini memerlukan kejayaan menyelesaikan empat tahun pengajian berjumlah 240 ECTS, biasanya dengan memperoleh ijazah Sarjana dalam undang-undang atau kajian yang bersamaan termasuk kursus dalam undang-undang Eropah. Pelajar akan diterima apabila keputusan jawatankuasa kemasukan.

Pemohon yang telah berjaya menyelesaikan tiga tahun pengajian berjumlah 180 ECTS (biasanya Sarjana Muda Undang-Undang atau kajian yang setara) layak memohon tahun pertama LL.M. kajian di Universiti Luxembourg (M1). Ia menawarkan pelbagai kursus dalam undang-undang Eropah dan antarabangsa dari mana pelajar boleh memilih untuk menyediakan keperluan spesifik tahun kedua (M2).

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Faculty of Law, Economics and Finance, University of Luxembourg includes three disciplines offering exceptional academic programs and conducting rigorous research activities. The Faculty is an evo ... Baca lebih lanjut

The Faculty of Law, Economics and Finance, University of Luxembourg includes three disciplines offering exceptional academic programs and conducting rigorous research activities. The Faculty is an evolution from the departments of law and economics of the former University Center (Centre Universitaire), the predecessor to the University of Luxembourg. Baca Ringkas
Luxembourg City , Luxembourg City + 1 Lagi Kurang