Sarjana dalam Undang-Undang Sukan, LLM

Umum

Penerangan Program

Real Madrid Graduate School Universidad Universidad Europea dalam Undang-undang Sukan, LLM ditujukan kepada graduan undang-undang dari seluruh dunia yang ingin membangunkan kerjaya profesional mereka dalam bidang undang-undang sukan antarabangsa.

Program ini menawarkan pelajar pengetahuan yang kukuh mengenai organisasi sukan, peraturan dan peraturan dan mekanisme penyelesaian pertikaian mereka.

Program ini membolehkan para pelajar memperoleh pengetahuan yang diperlukan untuk bekerja di persekutuan antarabangsa, firma undang-undang, kelab sukan, liga profesional, organisasi anti-doping dan agensi perwakilan sukan.

Sarjana dalam Undang-Undang Sukan LLM , yang dibangunkan oleh jawatankuasa pakar, telah distrukturkan sedemikian rupa untuk membolehkan pelajar secara beransur-ansur menertibkan diri dalam dunia undang-undang sukan, bermula dengan gambaran keseluruhan umum institusi olahraga antarabangsa dan peraturan dan peraturannya sebelum bergerak ke arah kajian lebih terperinci mengenai isu-isu tertentu di sekitar undang-undang sukan.

Semua pensyarah dan pensyarah kami terlibat dalam aktiviti undang-undang sukan antarabangsa, sesuatu yang membolehkan para pelajar kami mendapat visi sebenar amalan profesional sebagai peguam antarabangsa, penimbangtara sukan, pengurus kelab bola sepak dan pemimpin. Menggunakan pengalaman pensyarah kami, metodologi akademik memberi tumpuan kepada pendekatan praktikal, dengan calon yang mengkaji kes-kes utama dalam undang-undang sukan, mengambil bahagian dalam pengadilan, dan terlibat dalam forum dan perbincangan dengan rakan-rakan pelajar dan profesor, mewujudkan hubungan profesional yang kuat.

Di samping itu, ijazah sarjana menawarkan peluang untuk melawat institusi awam dan swasta, baik nasional dan antarabangsa, seperti Liga Bola Sepak Profesional Sepanyol, FIFA, UEFA, IBU, FEI dan Mahkamah Timbang Tara untuk Sukan.

Pelajar mendapat manfaat daripada rangkaian perjanjian yang luas dengan firma undang-undang antarabangsa, institusi dan persekutuan antarabangsa untuk menjalankan latihan mereka, termasuk Real Madrid CF yang menawarkan bilangan tempat yang terhad untuk pelajar di Jabatan Undang-undang Real Madrid.

ASPEK BERBEZA

 • Satu program akademik khusus yang direka oleh jawatankuasa pakar untuk pencapaian akademik yang terbaik.
 • Metodologi kajian moden dengan penekanan praktikal yang menggalakkan perhubungan profesional antara pelajar dan pensyarah
 • Semua pensyarah dan profesor terlibat dalam aktiviti undang-undang sukan antarabangsa.
 • Lawatan ke institusi sukan seperti FIFA, UEFA, Mahkamah Timbang Tara untuk Sukan.
 • Peluang untuk melengkapkan latihan di jabatan undang-undang di Real Madrid CF (kelab itu menawarkan sejumlah penempatan yang terhad) atau dalam firma undang-undang antarabangsa, institusi dan persekutuan antarabangsa, seperti Ruiz Huerta y Crespo, Laffer, Sportia Law, dan Triathlon Antarabangsa Kesatuan.

DITINJAU DI:

Master Antarabangsa dalam Undang-undang Sukan, LLM , adalah peluang terbaik untuk graduan dengan latar belakang dalam bidang undang-undang, mencari pengkhususan kukuh dalam ijazah pascasiswazah dengan potensi pekerjaan yang tinggi, dan bagi peguam yang ingin memperluas bidang profesional mereka.

Perintah bahasa Inggeris yang baik dan sarjana dalam undang-undang diperlukan. Calon perlu lulus temuduga untuk menilai profil dan penerimaan mereka dalam program ini.

AKTIVITI UTAMA

Lawati Stadium Santiago Bernabéu dan Real Madrid City (Valdebebas). Pelajar juga boleh mengambil bahagian dalam perjalanan ke Switzerland. Perjalanan itu akan termasuk lawatan ke ibu pejabat institusi sukan penting seperti:

 • UEFA
 • FIFA
 • FEDERATION EQUESTRE INTERNATIONAL
 • UNION TRIATHLON ANTARABANGSA
 • MAHKAMAH ARBITRASI UNTUK SPORT.

METODOLOGI

Metodologi akademik di seluruh tuan mempunyai tumpuan yang kuat terhadap pembelajaran dengan melakukan dan melihat kajian kes praktikal. Pensyarah adalah profesional dan pakar sebenar dalam litigasi sukan antarabangsa. Pelajar akan melihat kes-kes utama dalam undang-undang sukan, pengalaman prosiding mahkamah dan mengambil bahagian dalam forum dan perbincangan dengan pensyarah dan rakan sekelas.

Program akademik dan metodologi akademik telah dirancang oleh sebuah jawatankuasa pakar yang terdiri daripada pensyarah berpengalaman dan profesional untuk pencapaian akademik terbaik.

Di antara banyak aktiviti lain, tuan menawarkan pelajar visi praktikal yang praktikal mengenai prosedur yang diproses sebelum Dewan Penyelesaian Pertikaian FIFA dan sebelum Mahkamah Timbang Tara untuk Sukan. Pelajar akan berpeluang untuk belajar langkah demi langkah dan melalui amalan bagaimana untuk menjalankan prosedur sebelum Dewan Penyelesaian Pertikaian FIFA dan rayuan seterusnya sebelum Mahkamah Timbang Tara untuk Sukan. Dibantu dan dinasihatkan oleh peguam antarabangsa, mereka akan mengalami prosiding sedemikian dan mempunyai peluang untuk mempertahankan kasus mereka sebelum panel yang disusun oleh penimbangtara sebenar di ruang sidang. Para pelajar akan memainkan peranan yang berbeza - sebagai pihak, saksi, dan peguam.

Program

 • MODUL 1.- ORGANISASI INSTITUSI SPORT
 • MODUL 2.-LEX SPORTIVA. SUMBER SUKAN SUKAN. WHO DAN BAGAIMANA UNDANG-UNDANG NEGARA SELURUH KERAJAAN DRAFT
 • MODUL 3.- RESOLUSI TINDAKAN DALAM SUKAN
 • MODUL 4.- ORGANISASI PERISTIWA SUKAN DAN PEMATUHAN BAIK
 • MODULE 5.- ANTI-DOPING ANTARABANGSA
 • MODUL 6.- CUKAI ANTARABANGSA PADA ATHLETES
 • MODUL 7.- UNDANG-UNDANG NEGARA SWISS DAN FOOTBALL
 • MODUL 8.- PROSIDING SEBELUM MAHKAMAH ARBITRASI UNTUK OLAHRAGA
 • MODUL 9.- INTERNSHIP
 • MODUL 10.- MASTERS THESIS
Kemasukan

Proses kemasukan untuk Real Madrid Graduate School - program Universidad Europea dijalankan sepanjang tahun, walaupun pendaftaran dalam semua program siswazah bergantung kepada ketersediaan tempat.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

In 2006 Real Madrid C.F.and Universidad Europea de Madrid created the first University School specialized in sports and its relationship with management, health, communications and leisure/recreation.

In 2006 Real Madrid C.F.and Universidad Europea de Madrid created the first University School specialized in sports and its relationship with management, health, communications and leisure/recreation. Baca Ringkas