Sarjana dalam Undang-undang Antarabangsa Awam

Umum

Penerangan Program

TENTANG

Program Sarjana kami dalam Undang-undang Antarabangsa (PIL) di Utrecht University akan melengkapkan anda dengan pelbagai alat undang-undang untuk menangani kebimbangan undang-undang semasa yang dihadapi dunia. PIL adalah program yang fleksibel yang menawarkan banyak pilihan, baik semasa masa belajar dan kemungkinan kerjaya anda setelah tamat pengajian. Sebagai manfaat tambahan, campuran pelajar antarabangsa dalam program ini bermakna anda - dengan bekerja bersama - sebenarnya akan menawarkan pandangan "komparatif" peribadi masing-masing mengenai undang-undang antarabangsa.

Dua trek pengkhususan
Dalam dunia global sekarang ini, undang-undang antarabangsa awam menangani isu-isu rumit, mencabar yang menyentuh kehidupan setiap orang. Dalam program PIL, anda akan meneroka tema umum undang-undang antarabangsa awam dengan pilihan untuk mengambil pengkhususan dalam dua trek:

 • Alam Sekitar dan Undang-Undang Laut
 • Hak manusia

Jejak Alam Sekitar dan Undang-Undang Laut akan mengajar anda pengetahuan dan pemahaman yang ketara dalam undang-undang alam sekitar antarabangsa dan undang-undang laut. Trek Hak Asasi Manusia membolehkan anda memperoleh kedua-dua gambaran umum dan kemahiran seorang ahli generalis dan pengetahuan mendalam pakar.

Ditakdirkan sebagai program teratas di Belanda

Panduan Pemilihan Kelebihan Kelemahan Keuzegids 2018 menduduki Utrecht University 's Public International Law sebagai program sarjana tertinggi dalam bidangnya di Belanda.

PENGAJARAN DAN PENYELIDIKAN MULTIDIMENSI

Anda akan membina kemahiran yang relevan dan terkini dengan mengkaji kes-kes sebenar yang dihadapi oleh Mahkamah Keadilan Antarabangsa dan institusi penyelesaian pertikaian antarabangsa yang lain. Anda akan membangunkan kebolehan argumentasi anda di mahkamah pengadilan, antara kaedah latihan lain, dan belajar untuk menerapkan pengetahuan anda mengenai undang-undang ke situasi kehidupan sebenar. Program LLM yang mengajar bahasa Inggeris yang mencabar dan mencabar ini mencerminkan pendekatan pelbagai dimensi Sekolah Undang-undang untuk pengajaran undang-undang: perkembangan dalam undang-undang antarabangsa awam paling baik dilihat dari perspektif yang luas.

PEMBELAJARAN YANG BERKAITAN, SELF

Program Sarjana kami dalam Undang-undang Antarabangsa Public menawarkan kaedah pembelajaran aktif di mana minat, cita-cita dan matlamat anda sendiri akan memandu pengalaman belajar anda. Pensyarah-pensyarah anda mengambil peranan yang menyokong dalam pendekatan yang dibuat sendiri dan individu ini kepada pengajian anda. Dalam modul Capita Selecta dan dalam pengkhususan anda sendiri, anda akan dilatih dalam kemahiran penting bagaimana untuk memperdalam pengetahuan anda tentang topik undang-undang semasa yang khusus. Dari awal lagi, anda juga akan mengambil bahagian dalam latihan penyelidikan dan tesis yang menyediakan anda untuk menulis tesis Master anda, kemuncak program LLM anda. Sekiranya anda mempunyai pemanduan untuk melanjutkan pengajian anda, kami menawarkan Program Kehormat LLM yang merupakan program penghormatan tambahan untuk pelajar terbaik dan paling bermotivasi.

PENGETAHUAN KHUSUS, MENGURANGKAN PERSPEKTIF

Master dalam Undang-undang Antarabangsa Awam menyediakan anda dengan latihan menyeluruh dan sangat individu yang akan mempersiapkan anda untuk kerjaya undang-undang di persekitaran antarabangsa. Anda akan membangunkan kebolehan akademik dan praktikal anda melalui mengambil bahagian dalam mahkamah, melawat organisasi undang-undang dan profesional dan menjalankan penyelidikan yang difokuskan pada tesis anda. Anda juga akan belajar untuk mencerminkan kritikal mengenai dilema undang-undang semasa, baik manusia dan alam sekitar, yang dipersembahkan oleh dunia global dan saling bergantung kita. Sama ada anda berhasrat untuk membina kerjaya sebagai diplomat, peguam atau pegawai polis dalam kerajaan negara, saintis penyelidikan, penasihat undang-undang dalam NGO atau organisasi kerajaan, atau peguam di jabatan undang-undang perniagaan korporat multinasional, anda akan belajar untuk bekerja dengan berkesan dan secara etika dalam dunia kompleks undang-undang antarabangsa awam. Apabila anda lulus dari program ini, anda akan menerima diploma LLM.

KEPADA KERJAYA PROFESIONAL

LLM dalam Undang-undang Antarabangsa Awam mempunyai sambungan yang kuat untuk berlatih, jadi ia menawarkan pengenalan yang sangat baik kepada profesion undang-undang. Mahkamah Moot, lawatan ke organisasi undang-undang dan profesional dan pensyarah tetamu dari lapangan memberikan visi konkrit tentang bagaimana ia berfungsi dalam undang-undang antarabangsa awam. Dengan keupayaan untuk secara kritis mencerminkan isu-isu undang-undang yang memandu hari ini - seperti hak manusia dan alam sekitar - anda akan bersedia untuk kerjaya undang-undang. Graduan dari tahun-tahun sebelumnya telah berjaya dalam pelbagai bidang pekerjaan, termasuk:

 • Amalan undang-undang korporat dan persendirian
 • Perkhidmatan awam negara sebagai diplomat atau penjawat awam
 • Mahkamah antarabangsa
 • Perunding untuk kerajaan, organisasi politik antarabangsa dan NGO
 • Penyelidikan akademik atau undang-undang

Selepas menamatkan pengajian anda, anda boleh bekerja sebagai:

 • Diplomat, peguam, atau pegawai polis dalam kerajaan negara (sebagai contoh, sebagai penasihat undang-undang dalam Hal Ehwal Luar).
 • Guru atau penyelidik / PhD dalam bidang undang-undang awam antarabangsa.
 • Peguam atau pegawai polis dalam kerajaan antarabangsa, NGO, atau perniagaan (sebagai contoh, penasihat undang-undang di Greenpeace).
 • Peguam yang mengkhusus dalam bidang undang-undang awam antarabangsa.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Baca lebih lanjut

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Baca Ringkas