Sarjana dalam Undang-undang Antarabangsa Awam

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Program Master kami dalam Undang-undang Antarabangsa Awam (PIL) di Utrecht University akan melengkapkan anda dengan pelbagai alat undang-undang untuk mengatasi masalah undang-undang semasa yang dihadapi dunia. PIL adalah program yang fleksibel yang menawarkan banyak pilihan kepada anda, baik semasa pengajian dan kemungkinan kerjaya anda selepas tamat pengajian. Sebagai faedah tambahan, gabungan pelajar antarabangsa dalam program ini bermaksud bahawa anda - dengan bekerjasama - sebenarnya akan saling memberi pandangan "perbandingan" peribadi mengenai undang-undang antarabangsa.

Dua trek pengkhususan

Dalam dunia global sekarang ini, undang-undang antarabangsa awam menangani masalah yang rumit dan mencabar yang menyentuh kehidupan semua orang. Dalam program PIL, anda akan meneroka tema umum undang-undang antarabangsa awam dengan pilihan untuk mengambil pengkhususan dalam dua trek:

 • Alam Sekitar dan Undang-Undang Laut
 • Hak manusia

Persekitaran dan Undang-undang landasan Laut akan mengajarkan anda pengetahuan dan pemahaman yang mendalam mengenai undang-undang alam sekitar antarabangsa dan undang-undang laut. Jalur Hak Asasi Manusia membolehkan anda memperoleh gambaran keseluruhan dan kemahiran umum dan pengetahuan mendalam mengenai pakar.

Dinilai sebagai program bertaraf tinggi di Belanda

Panduan Pemilihan Master Keuzegids yang sangat terkenal 2018 meletakkan Undang-Undang Antarabangsa Awam Utrecht University sebagai program master peringkat tertinggi dalam bidangnya di Belanda.

Pengajaran dan Penyelidikan Multidimensi

Anda akan membina kemahiran yang relevan dan terkini dengan mengkaji kes sebenar yang dihadapi Mahkamah Antarabangsa dan institusi penyelesaian pertikaian antarabangsa yang lain. Anda akan mengembangkan kemampuan berdebat anda di gelanggang diperdebatkan, antara kaedah latihan lain, dan belajar menerapkan pengetahuan anda mengenai undang-undang pada situasi kehidupan sebenar. Program LLM yang diajar bahasa Inggeris yang akademik dan mencabar ini mencerminkan pendekatan multi-dimensi Sekolah Undang-undang untuk pengajaran undang-undang: perkembangan undang-undang antarabangsa awam paling baik dilihat dari perspektif luas.

Pembelajaran Aktif dan Reka Bentuk Diri

Program Master kami dalam Undang-Undang Antarabangsa Awam menawarkan kaedah pembelajaran aktif di mana minat, cita-cita dan tujuan anda sendiri akan membimbing pengalaman pembelajaran anda. Pensyarah anda berperanan menyokong pendekatan yang dibuat sendiri untuk kajian anda. Dalam modul Capita Selecta dan pengkhususan anda sendiri, anda akan dilatih dalam kemahiran penting bagaimana cepat memperdalam pengetahuan anda mengenai topik undang-undang khusus yang terkini. Sejak awal, anda juga akan mengambil bahagian dalam penyelidikan dan latihan tesis yang menyediakan anda untuk menulis tesis Master anda, kemuncak program LLM anda. Sekiranya anda mempunyai usaha untuk berusaha lebih jauh dalam pengajian anda, kami menawarkan Program Kepujian LLM yang merupakan program kepujian tambahan untuk pelajar terbaik dan paling bermotivasi.

Pengetahuan Khusus, Perspektif Luas

Master dalam Undang-Undang Antarabangsa Awam memberi anda latihan menyeluruh dan sangat individual yang akan mempersiapkan anda untuk kerjaya undang-undang di persekitaran antarabangsa. Anda akan mengembangkan kemampuan akademik dan praktikal anda dengan mengambil bahagian di gelanggang peradilan, mengunjungi organisasi undang-undang dan profesional dan menjalankan penyelidikan yang berfokus pada tesis anda. Anda juga akan belajar untuk memikirkan secara kritikal dilema undang-undang semasa, baik manusia dan alam sekitar, yang disampaikan oleh dunia global dan saling bergantung kita. Sama ada anda berhasrat untuk membina kerjaya sebagai diplomat, peguam atau pegawai dasar dalam pemerintahan nasional, saintis penyelidikan, penasihat undang-undang di sebuah NGO atau organisasi kerajaan, atau peguam di jabatan undang-undang perniagaan syarikat multinasional, anda akan belajar bekerja dengan berkesan dan beretika dalam dunia undang-undang antarabangsa awam yang kompleks. Apabila anda lulus dari program ini, anda akan mendapat diploma LLM.

Kerjaya profesional

LLM dalam Undang-undang Antarabangsa Awam mempunyai sambungan yang kuat untuk berlatih, jadi ia menawarkan pengenalan yang sangat baik kepada profesion undang-undang. Mahkamah Moot, lawatan ke organisasi undang-undang dan profesional dan pensyarah tetamu dari lapangan memberikan visi konkrit tentang bagaimana ia berfungsi dalam undang-undang antarabangsa awam. Dengan keupayaan untuk secara kritis mencerminkan isu-isu undang-undang yang memandu hari ini - seperti hak manusia dan alam sekitar - anda akan bersedia untuk kerjaya undang-undang. Graduan dari tahun-tahun sebelumnya telah berjaya dalam pelbagai bidang pekerjaan, termasuk:

 • Amalan undang-undang korporat dan persendirian
 • Perkhidmatan awam negara sebagai diplomat atau penjawat awam
 • Mahkamah antarabangsa
 • Perunding untuk kerajaan, organisasi politik antarabangsa dan NGO
 • Penyelidikan akademik atau undang-undang

Selepas menamatkan pengajian anda, anda boleh bekerja sebagai:

 • Diplomat, peguam, atau pegawai polis dalam kerajaan negara (sebagai contoh, sebagai penasihat undang-undang dalam Hal Ehwal Luar).
 • Guru atau penyelidik / PhD dalam bidang undang-undang awam antarabangsa.
 • Peguam atau pegawai polis dalam kerajaan antarabangsa, NGO, atau perniagaan (sebagai contoh, penasihat undang-undang di Greenpeace).
 • Peguam yang pakar dalam bidang undang-undang awam antarabangsa.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Baca lebih lanjut

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Baca Ringkas