Sarjana dalam Undang-undang Antarabangsa dan Eropah

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

  • Fakulti Undang-undang adalah sekolah undang-undang tertua dan paling berprestij di Lithuania.
  • Program yang dirancang untuk kursus yang paling relevan dan terkini dalam tiga trek yang berbeza (Antarabangsa dan Hak Asasi Manusia; Undang-undang Teknologi; Undang-undang Perniagaan).
  • Pelajar berhak untuk mengambil bahagian dalam persidangan antarabangsa dan acara akademik lain.
  • Guru besar yang cemerlang dari seluruh Eropah.

Tujuan program kajian ini adalah untuk melatih pakar undang-undang dan profesional layanan undang-undang dengan pengetahuan yang komprehensif dan mendalam tentang norma undang-undang antarabangsa, antarabangsa-serantau, dan Eropah yang mempengaruhi bidang terpenting sistem perundangan nasional, serta pengembangan, penafsiran , dan amalan penggunaan norma undang-undang ini; kebolehan untuk mengenal pasti, menganalisis dan menyelesaikan masalah kompleks yang berkaitan dengan pembuatan undang-undang dan aplikasi undang-undang dalam konteks undang-undang antarabangsa dan Eropah; kebolehan untuk menerapkan pengetahuan yang diperoleh dalam amalan profesional dengan cara yang inovatif dan tidak terpisahkan untuk menyelesaikan pertikaian dan konflik undang-undang yang timbul dalam persekitaran antarabangsa; pendekatan dan kemahiran kritikal untuk menjalankan penyelidikan bebas dan memberikan cadangan berdasarkan analisis saintifik.

141913_QB3A8336.jpgVilnius University","author_url":"","source":""}" alt="141913_QB3A8336.jpg" />

Program ini berlangsung selama tiga semester (1.5 tahun, 90 ECTS). Pada awal pengajian, setiap pelajar memilih trek yang dia minati dalam tiga pilihan:

  • Undang-undang Antarabangsa dan Hak Asasi Manusia;
  • Undang-undang Teknikal;
  • Undang-undang perniagaan.

Pelajar belajar dua kursus wajib umum (20 ECTS) yang mewakili inti program, serta empat kursus wajib (20 ECTS) di trek minat yang dipilih. Kredit selebihnya (20 ECTS) diperuntukkan untuk pilihan bebas pelajar. Kursus pilihan (4 elektif) ini memberi peluang untuk merancang profil kajian individu dalam bidang keprihatinan dan keperluan pelajar dan meneruskan agenda pendidikan peribadi. Setiap kursus merangkumi kuliah dan juga waktu pengajaran praktikal (seminar, bengkel, aktiviti diperdebatkan, dll.). Seperti semua sarjana, program kajian ini diakhiri dengan penyediaan Tesis Sarjana (30 ECTS) mengenai topik yang berkaitan secara saintifik dan / atau praktikal.

Syarat Kemasukan dan Kriteria Pemilihan

  • Sarjana Muda Undang-undang atau kelayakan yang setaraf dengan juri dari institusi pengajian tinggi.
  • Penguasaan bahasa Inggeris - tahap tidak lebih rendah daripada B2 (mengikuti Kerangka Rujukan Umum untuk Bahasa yang diluluskan oleh Majlis Eropah), bukti penguasaan bahasa Inggeris: IELTS 5.5+, iBT TOEFL 65+; Syarat itu tidak terpakai bagi mereka yang telah lulus dari pengajian yang disampaikan dalam bahasa Inggeris atau jika itu adalah bahasa ibunda calon.

Mobiliti Antarabangsa

Pelajar boleh mengambil bahagian dalam program mobiliti ERASMUS + yang memberi peluang untuk melakukan magang di luar negara.

Peluang kerjaya

Kelayakan ini membolehkan graduan menjadi pakar undang-undang (penasihat) kedua-dua entiti awam dan swasta, melibatkan diri sebagai penganalisis masalah atau penyelidik di institusi akademik serta bekerja di semua profesion undang-undang utama di organisasi nasional dan antarabangsa, organisasi kerajaan dan bukan kerajaan dan syarikat. Kemungkinan memegang jawatan dalam profesi yang diatur (hakim, peguam cara, jaksa, pegawai negeri, dll.) Akan bergantung pada syarat kelayakan yang berlaku di negara tertentu dan pengakuan pengajian asing.

Lulusan program ini akan dapat meneruskan kerjaya akademik di Lithuania dan luar negara untuk melanjutkan pengajian pascasiswazah mereka di Ph.D. program dalam sains sosial.

Testimonial Pelajar

Andrii Hubai, seorang pelajar dari Ukraine

"Program Undang-undang Antarabangsa dan Eropah yang ditawarkan di Vilnius University menonjol antara lain kerana memberikan pandangan mengenai pengalaman integrasi Lithuania ke EU. Dengan mempelajarinya, saya merasakan diri saya berada di ambang pengembangan generasi baru peguam yang akan menjadi penggerak Eropah Timur. "

Elene Tevzadze, seorang pelajar dari Georgia

"Saya memilih Vilnius University kerana sejarahnya yang lama dan kerana pengetahuan bahawa universiti memberikan kualiti pendidikan yang baik. Sebagai sarjana, saya selalu mahu melanjutkan pelajaran dalam bidang Undang-Undang Antarabangsa dan Eropah dan Vilnius University adalah salah satu yang terbaik memberi saya peluang ini. Belajar di negara lain dalam bahasa yang berbeza adalah satu cabaran bagi saya. Tetapi setelah jangka masa yang sangat kecil, menjadi lebih mudah untuk belajar kerana kakitangan yang ramah membantu saya melalui situasi yang sukar.

Pensyarah profesional sangat membantu, kami dapat mengemukakan soalan pada bila-bila masa semasa kuliah seperti melalui E-mel yang memudahkan saya belajar selagi saya mengetahui bahawa sekiranya saya tidak memahami sesuatu, saya akan dapat jawapan pada bila-bila masa. Universiti juga mencadangkan kuliah dan persidangan awam yang berbeza yang sangat membantu untuk mendapatkan pendidikan tambahan.

Walaupun mendapat pendidikan, saya sangat gembira kerana mendapat rakan dari pelbagai negara dan saya berpeluang untuk berkomunikasi dengan profesional yang juga rakan sekerja saya. Saya sangat gembira dan bangga menjadi sebahagian daripada Vilnius University dan saya yakin bahawa pengetahuan yang saya perolehi di sini akan membantu saya untuk mencipta kerjaya yang berjaya pada masa akan datang. "

Olga Shevchenko, seorang pelajar dari Ukraine

"Proses belajar di Vilnius University adalah kompleks dari sejumlah besar peluang yang bertujuan untuk memberikan tahap pendidikan kualitatif tertinggi bagi pelajar yang memperoleh Ijazah yang berbeza. Semasa Program Undang-Undang Antarabangsa dan Eropah, saya bukan hanya memiliki peluang untuk berjaya lengkapkan pelbagai kelas undang-undang, tetapi juga menghadiri sejumlah besar seminar, meja bulat, persidangan, dan sekolah undang-undang musim panas tambahan, di mana para profesor dari dimensi Kesatuan Eropah dan Amerika Syarikat memberi saya dan rakan saya kemampuan untuk menyampaikan pidato ilmiah undang-undang dan penyertaan mahkamah diperdebatkan. Oleh itu, saya sangat menghargai menjadi sebahagian daripada komuniti Vilnius University dan berharap setiap pelajar dari seluruh dunia merasakan hal yang sama. "

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to Vilnius University – the oldest and largest Lithuanian higher education institution. Since its establishment in the 16th century, Vilnius University, as an integral part of European science ... Baca lebih lanjut

Welcome to Vilnius University – the oldest and largest Lithuanian higher education institution. Since its establishment in the 16th century, Vilnius University, as an integral part of European science and culture has embodied the concept­ of a classical university and the unity of studies and research. Baca Ringkas