Sarjana dalam Undang-undang Eropah

Umum

Penerangan Program

TENTANG

Adakah anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai mempelajari Hukum Eropah di Utrecht University ? Lihat filem kami untuk mendapatkan gambaran.
Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan atau ingin membincangkan isu mengenai Undang-undang Eropah, jangan ragu untuk berhubung dengan pasukan kami, yang sangat bersedia untuk membantu anda. Anda boleh menghubungi penyelaras program Dr. Ton van Den Brink atau Dr. Salvatore Nicolosi dan berbual dengan pelajar Vera yang sedang mendaftar dalam program ini.

Eropah hari ini menuntut peguam yang memiliki penguasaan menyeluruh undang-undang Eropah. Kesatuan Eropah semakin memengaruhi semua bidang undang-undang dan sistem undang-undang nasional negara anggotanya telah mencapai tahap integrasi yang tinggi. Undang-undang EU mengajar banyak tentang hubungan antara undang-undang dan ekonomi, sejarah, politik dan hubungan antarabangsa. Ini menjadikan undang-undang EU menarik bukan sahaja kepada peguam tetapi juga kepada sesiapa yang cuba memahami salah satu percubaan yang paling bercita-cita untuk mendapatkan negara-negara yang berbeza bekerja bersama-sama. Program LLM kami akan membenamkan anda dalam bidang yang mencabar dan dinamik semasa membuka banyak peluang baru kepada anda semasa dan selepas program. Ia menyediakan asas menyeluruh dalam undang-undang Eropah, meliputi bidang seperti undang-undang pasaran dalaman, undang-undang persaingan, undang-undang sosial, perlindungan kehakiman, undang-undang pelarian, undang-undang jenayah dan undang-undang awam.

Contoh kesatuan perbankan EU? Kenapa mereka mengatakan bahawa EU mempunyai defisit demokrasi dan bagaimana kita dapat meningkatkan demokrasi dan kedaulatan undang-undang di EU? Bagaimanakah perlindungan undang-undang diberikan dalam kes di mana keputusan dibuat oleh pihak berkuasa penguatkuasa EU dan kebangsaan? Program unik kami akan membantu anda membina pengetahuan substantif dan institusi undang-undang Eropah.

PERCUMA UNTUK MEMENUHI SPESIALISASI SENDIRI

Fleksibiliti program ini bermakna anda akan dapat memberi tumpuan kepada bidang kepentingan peribadi anda. Sebagai pelajar Undang-undang Eropah, anda boleh memilih untuk pengkhususan lalai Umum Undang-Undang EU. Atau pengkhususan Undang-undang Jenayah Eropah dan Hak Asasi Manusia. Anda juga boleh memilih kecil dalam program Master yang lain. Sepanjang tempoh ketiga anda boleh memilih modul Capital Selecta anda yang merangkumi bidang undang-undang EU yang berlainan. Modul memperdalam pengetahuan anda dalam topik undang-undang khusus khusus.

PROGRAM YANG

Pembelajaran dengan melakukan adalah kunci kepada program ini dan, oleh itu, pengetahuan dan pemahaman yang diperoleh melalui modul teoritis dilengkapi dengan latihan dalam analisis undang-undang, argumentasi dan penyelidikan.
Profesor anda mengambil peranan yang menyokong dalam pendekatan ini sendiri yang dibuat sendiri untuk pengajian anda. Dalam modul Capita Selecta dan dalam pengkhususan anda sendiri, anda akan dilatih dalam kemahiran penting, seperti dengan cepat mendalamkan pengetahuan anda dalam topik undang-undang semasa yang khusus. Dari awal lagi, anda juga akan mengambil bahagian dalam Penyelidikan dan Latihan Tesis yang mempersiapkan anda menulis tesis tuan anda, kemuncak program LLM anda.

Sekiranya anda mempunyai pemanduan untuk melanjutkan pengajian, ada - Program Kehormat LLM - program penghormatan tambahan untuk pelajar terbaik dan paling bermotivasi.

Program Sarjana dalam Utrecht University 's School of Law adalah berdasarkan penyelidikan multidisiplin yang dijalankan oleh Fakulti Hukum, Ekonomi dan Pemerintahan. Kajian ini mengambil kira perspektif sosioekonomi dan sosiopolitik, serta kesan undang-undang Eropah terhadap undang-undang negara.

PENYEDIAAN UNTUK RANGKAIAN ALAM SEKITAR KERJA

Sarjana dalam Undang-undang Eropah adalah program pengajaran yang ketat, disesuaikan yang membolehkan anda mengembangkan kemahiran akademik, praktikal, menulis, dan lisan anda melalui gabungan kajian kes, pengadilan, penyelidikan dan lawatan ke organisasi undang-undang dan profesional Eropah. Pada akhir program, anda akan dapat mencerminkan secara kritis mengenai isu-isu undang-undang dan mengenali, memahami dan menganalisis hubungan antara undang-undang negara anggota dan Kesatuan Eropah yang lebih luas. Anda akan mendapat landasan yang sangat baik untuk kerjaya pilihan anda, sama ada anda bertujuan untuk membina kerjaya di firma undang-undang atau syarikat multinasional utama atau bekerja untuk institusi Eropah, organisasi antarabangsa atau kerajaan tempatan atau nasional.

KEPADA KERJAYA PROFESIONAL

Malah sebelum anda menamatkan pengajian, LLM dalam Undang-Undang Eropah memberi anda pengenalan yang baik kepada amalan profesional melalui pengadilan-pengadilan, lawatan ke organisasi-organisasi utama Eropah, dan peluang untuk bercakap dengan pengacara profesional peringkat tinggi. Hasilnya, anda akan bersedia untuk kerjaya undang-undang sama ada di negara asal atau di peringkat antarabangsa.
Pada tahun-tahun sebelumnya, graduan dari LLM ini telah berjaya dalam pelbagai bidang termasuk:

  • amalan undang-undang korporat dan persendirian;
  • perkhidmatan awam negara sebagai diplomat atau penjawat awam;
  • analisis undang-undang atau dasar dengan kerajaan, organisasi politik antarabangsa, dan NGO; dan
  • penyelidikan akademik atau undang-undang.

Selepas menamatkan pengajian anda, anda boleh bekerja:

  • sebagai pembantu undang-undang di pelbagai bidang kerajaan nasional termasuk pihak berkuasa tempatan, eksekutif, dan badan penyeliaan yang menangani isu-isu Eropah dan mesti melaksanakan atau memantau pematuhan dengan undang-undang Eropah, organisasi-organisasi Eropah, dan pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan;
  • sebagai peguam dengan firma undang-undang transnasional yang besar, dalam jabatan undang-undang perbadanan, atau dalam organisasi lain yang dipengaruhi oleh kerja-kerja undang-undang Eropah; dan
  • dalam amalan undang-undang yang profesional di mahkamah negara anggota kebangsaan atau EU tempatan yang paling luas, memandangkan kesan undang-undang Eropah mengenai sistem undang-undang negara;

Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Baca lebih lanjut

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Baca Ringkas