Sarjana dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa: Perubahan Iklim dan Kemapanan

Umum

Penerangan Program

Kemas kini tarikh akhir permohonan

 • Pelajar bukan EU / EEA: 1 Mei (tarikh akhir asal 1 April telah dilanjutkan kerana COVID-19)
 • Pelajar dan pelajar EU / EEA yang tidak memerlukan visa belajar / izin tinggal melalui VU Amsterdam *: 1 Jun (tarikh akhir asal 1 Mei telah dilanjutkan kerana COVID-19)

Menargetkan Cabaran Hukum Paling Kompleks Masa Kita

Apakah tempat undang-undang untuk melawan perubahan iklim? Apa hak dan tanggungjawab yang dilakukan oleh perniagaan dan kerajaan dalam hal kemapanan? Bolehkah negara terpaksa membawa polisi mereka selaras dengan Perjanjian Paris 2015? Bagaimanakah undang-undang korporat memudahkan permulaan hijau?

VU Amsterdam adalah universiti pertama di Eropah untuk menawarkan ijazah Undang-undang Perniagaan Antarabangsa yang khusus yang menggabungkan Undang-undang Perniagaan Sarjana Perniagaan yang cemerlang, dengan fokus khusus pada salah satu cabaran undang-undang yang paling rumit di zaman kita: perubahan iklim. Memerlukan masa untuk dunia korporat untuk mengakui ancaman eksistensi kepada umat manusia yang menimbulkan perubahan iklim. Tetapi sekarang, kemampanan berjalan seiring dengan kejayaan perniagaan - dan kelangsungan hidup perniagaan. VU Amsterdam akan membantu anda menjadi seorang peguam dalam permintaan tinggi, baik dalam sektor awam maupun swasta.

Program Pengajian

Dalam isu kelestarian, peranan undang-undang adalah rumit. Terdapat pelbagai bidang kuasa, banyak bidang undang-undang dan pelbagai pelakon. Soalan saintifik, ekonomi, politik, sosial dan etika memberi makan kepada proses perundangan. Kami akan memastikan anda bersedia untuk menjawab soalan tersebut.

Walau bagaimanapun, anda mesti dilatih terlebih dahulu sebagai peguam seluruhnya. Pemikiran tahap tinggi tentang perubahan iklim dan kemapanan hanya mungkin dengan pemahaman yang menyeluruh tentang bidang-bidang klasik undang-undang, seperti Undang-undang Korporat, Kontrak, Tort dan Undang-undang Antarabangsa Awam. Oleh itu, Master ini bermula dengan kurikulum teras yang akan menjadikan anda seorang peguam yang hebat. Kami kemudian meneroka soalan kelestarian secara mendalam, dari pelbagai disiplin.

Kami akan menyelidiki isu-isu doktrin, undang-undang dan undang-undang kes. Anda akan melawat firma undang-undang, penceramah tetamu yang dialu-alukan dan bekerja pada kes-kes kehidupan sebenar. Gabungan undang-undang dalam buku dan undang-undang dalam tindakan telah terbukti sangat berjaya - dan yang paling menyeronokkan.

Untuk memecahkannya:

Anda akan mengambil empat kursus, untuk mempersiapkan anda untuk sebarang kerjaya dalam undang-undang:

 • Undang-undang Kontrak dan Psikologi Perundingan
 • Anatomi Undang-undang Korporat
 • Masalah Peraturan Pasar
 • Tanggungjawab sosial korporat

Selebihnya kurikulum menumpukan kepada kemampanan dan undang-undang:

 • Undang-undang Antarabangsa mengenai Perubahan Iklim dan Kemapanan
 • Tenaga dan Iklim Tadbir Urus
 • Litigasi Perubahan Iklim
 • LAB Ekonomi Edaran
 • Anda akan menulis Tesis Guru mengenai topik pilihan anda, dengan berunding dengan penasihat anda.
 • Anda akan bekerjasama dengan pakar-pakar dalam Psikologi, Ekonomi dan Fizik, dan mendengar dari pemikiran pemimpin-pemimpin untuk membantu anda mendapatkan pandangan yang menyeluruh tentang bidang hukum yang sangat kompleks ini.

Prospek kerjaya

Bagaimanakah anda boleh bekerja selepas menyiapkan program ini?
Tidak ada syarikat tunggal - besar atau kecil - yang tidak dipengaruhi oleh peningkatan perhatian dan undang-undang berkaitan dengan perubahan iklim dan kemapanan. Ini bukan soal sama ada syarikat akan menginginkan anda, tetapi syarikat mana yang sesuai untuk anda.

Apakah peranan anda dalam pekerjaan akan datang?
Bergantung pada bagaimana - dan di negara apa yang anda pilih untuk menggunakan Master anda dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa, peranan anda adalah untuk membimbing membuat keputusan korporat, strategi perniagaan dan inovasi, berdasarkan pengetahuan anda tentang undang-undang perubahan iklim. Anda akan menjadi aset yang tidak ternilai bagi mana-mana syarikat atau organisasi yang anda bekerja.

Mengapa anda akan mendapat permintaan tinggi dengan majikan?
Anda bukan sahaja menjadi jurulatih yang berkelayakan dan terlatih sepenuhnya, tetapi anda juga akan mempunyai maklumat terkini dan paling berpengaruh mengenai keberlanjutan. Anda akan dilatih oleh minda ternama di lapangan, dan akan mempunyai akses kepada alat-alat dan maklumat terkini yang akan menjadikan anda pakar dalam bidang anda.

Kenapa VU Amsterdam ?

 • VU Amsterdam adalah satu-satunya universiti di Eropah yang menawarkan trek Master Undang-undang tertentu yang menggabungkan undang-undang perniagaan dengan perubahan iklim dan kemampanan.
 • Sambutan rapat kami dengan firma tempatan, perniagaan dan agensi kerajaan memberi kita pengetahuan langsung tentang isu undang-undang yang paling mendesak, dan apa yang sedang dilakukan untuk menangani mereka.
 • Dengan hanya sekitar 25 pelajar yang dimasukkan ke dalam program ini, anda akan mendapat perhatian individu yang anda perlukan, dan akan menjadi salah satu daripada hanya beberapa peguam pilihan dengan kepakaran khusus dan in-demand ini.
 • Program Undang-undang Perniagaan Antarabangsa di VU Amsterdam sudah sangat dihormati oleh majikan di seluruh dunia. Penambahan jejak kajian ini hanya meningkatkan nilai gelar anda.
 • Profesor dan penceramah tetamu dalam program ini adalah pengamal undang-undang, ahli fizik, hakim, ahli psikologi, ahli ekonomi dan ahli akademik. Pendekatan pelbagai disiplin mereka akan memastikan anda melihat pandangan yang paling baik mengenai aspek undang-undang topik ini.

Keperluan kemasukan

Sarjana ini selektif dan terbuka kepada bilangan pelajar yang terhad sahaja. Lembaga Kemasukan memilih berdasarkan merit .

Faktor-faktor yang akan diambil kira ialah:

 • IPK sekurang-kurangnya 3.25 atau purata titik gred keseluruhan sekurang-kurangnya B atau 7.2
 • bakat dan motivasi
 • kemahiran dalam kaedah dan teknik penyelidikan
 • pengalaman akademik dan / atau pengalaman kokurikulum yang berkaitan
 • cukup mahir dalam bahasa Inggeris (lihat keperluan bahasa untuk maklumat lanjut)

Tumpuan utama untuk pemilihan adalah pada IPK dan kecekapan dalam kaedah dan teknik penyelidikan, kriteria lain sama pentingnya.

Pemohon yang mempunyai ijazah Sarjana Muda atau setara dalam Undang-Undang (LLB) boleh memohon.

Pemohon yang tidak mempunyai ijazah sedemikian, tetapi yang berpengalaman luas dalam bidang undang-undang, juga digalakkan untuk memohon, dengan syarat mereka mempunyai latar belakang akademik yang baik.

Pendidikan bujang anda dibandingkan dengan dan dinilai melalui sistem perbandingan UK Naric dan, jika perlu, melalui program perbandingan dan pengesahan Nuffic. Terutama pelajar dari negara bukan EU harus mengambil kira kemungkinan bahawa ijazah Sarjana Muda yang berkaitan tidak dapat mencukupi untuk masuk ke program Master dalam Undang-undang ini dan permohonan mereka dapat mengakibatkan penolakan.

Kemasukan berdasarkan ijazah undang-undang dari Universiti Sains Gunaan antarabangsa tidak mungkin. Fakulti tidak menawarkan premia untuk Master IBL.

Anda boleh memohon dengan ijazah Sarjana Muda akademik selain Undang-undang, hanya jika anda mempunyai pengalaman yang cukup dalam bidang undang-undang dan boleh membuktikannya dengan bukti dokumentari.

Pendidikan terdahulu anda dibandingkan dengan dan dihargai melalui sistem perbandingan Naric Inggeris dan, jika perlu, melalui program perbandingan dan pengesahan Nuffic.

Kemasukan berdasarkan ijazah dari Universiti Sains Gunaan antarabangsa tidak mungkin. Fakulti tidak menawarkan premia untuk Master IBL.

Bagi UU Perniagaan Antarabangsa tuan, penguasaan C1 minimum dalam bahasa Inggeris diperlukan. Keperluan ini dipenuhi jika tidak lebih daripada dua tahun sebelum permulaan program, pemohon telah berjaya menyelesaikan salah satu pemeriksaan berikut dengan sekurang-kurangnya skor yang ditunjukkan:

 • IELTS: skor jumlah minima ≥ 7.0, sekurang-kurangnya skor seksyen ujian: 6.5
 • Ujian berasaskan kertas TOEFL: 600
 • TOEFL PBT: skor minima 68 minimum, sekurang-kurangnya skor seksyen ujian: 22
 • TOEFL iBT (ujian berasaskan internet): jumlah skor minima ≥ 100, skor minimum bagi setiap bahagian ujian: 22
 • C1 Advanced (dahulu Cambridge Advanced English): skor minimum B
 • C2 Proficiency (dahulu Cambridge Bahasa Inggeris: Kecekapan): minimum score C

Pengecualian diberikan kepada pelajar yang:

 • telah menamatkan pendidikan menengah mereka atau ijazah akademik di Belanda, UK, Ireland, Kanada, Amerika Syarikat, New Zealand atau Australia; atau
 • mempunyai ijazah 'ijazah antarabangsa' dalam bahasa Inggeris; atau
 • telah memperoleh Ijazah Sarjana Muda atau Sarjana dalam program pengajaran Bahasa Inggeris yang diiktiraf di EU.

Bukti penguasaan bahasa Inggeris dapat dikemukakan setelah tenggat waktu permohonan, tetapi harus diterima oleh fakultas sebelum memulai program. Tanpa skor ujian kemahiran bahasa Inggeris yang memenuhi spesifikasi yang disebutkan di atas atau pengecualian, anda tidak boleh memulakan program ini.

Applicaton

Permohonan diploma antarabangsa adalah mungkin dari 1 Oktober. Tarikh akhir permohonan adalah:

1 Februari untuk pelajar antarabangsa memohon salah satu daripada beasiswa VU
1 April untuk pemegang ijazah antarabangsa dari negara bukan EU / EEA
1 Julai untuk pemegang ijazah dari negara-negara EU / EAA

Pelajar antarabangsa memohon penginapan universiti adalah dinasihatkan untuk memohon sebelum 1 April.

Langkah permohonan

 1. Daftar melalui Studielink.
 2. Setelah mendaftar, anda akan menerima butiran log masuk untuk VUnet.
 3. Muat naik dokumen permohonan berikut melalui VUnet (sebaik-baiknya format PDF):
  1. Salinan akademik yang disahkan atau jika belum lulus: perisytiharan dari universiti rumah anda dengan tarikh kelulusan yang diharapkan;
  2. transkrip yang diperakui dalam bahasa Inggeris gred yang diperoleh setakat ini;
  3. kurikulum vitae;
  4. surat motivasi, menjelaskan sebab anda ingin menyertai program ini;
  5. bukti akademik dalam bahasa Inggeris:
   • kertas akhir atau tesis untuk ijazah akademik anda (petikan, maksimum 3 muka surat);
   • jika tiada tesis dalam bahasa Inggeris tersedia: apa-apa lagi 3-5 halaman tulisan akademik yang lain;
   • jika tiada penulisan akademik dalam Bahasa Inggeris tersedia: tulis 3-5 muka surat abstrak kertas akademik, termasuk bibliografi, dalam bahasa Inggeris.
    Sila ambil perhatian kami menyemak dokumen permohonan untuk plagiarisme.
  6. 2 surat cadangan daripada pengadil akademik (jika mungkin termasuk kedudukan kedudukan pemohon); kami lebih suka salinan digital yang dimuat naik di VUnet, tetapi pengadil juga boleh menghantar rujukan mereka secara langsung kepada masters.law@vu.nl;
  7. salinan pasport dan salinan permit kediaman (jika berkenaan);
  8. pilihan: huraian kursus kursus yang berkaitan selesai;
  9. pilihan: senarai pustaka atau bibliografi buku dan artikel yang berkaitan yang digunakan semasa pengajian anda).

   Lembaga kemasukan mungkin meminta dokumentasi tambahan pada peringkat seterusnya jika ini dianggap perlu untuk menyemak permohonan anda.

 4. Jika terpakai kepada anda: hantar skor ujian bahasa Inggeris kepada masters.law@vu.nl. Ini boleh dihantar ke peringkat seterusnya (lihat keperluan bahasa untuk maklumat lanjut).
 5. Sebaik sahaja semua dokumen permohonan yang diperlukan telah diterima, dokumen anda dikemukakan ke papan Pengakuan. Sila ambil perhatian bahawa dokumen anda mesti lengkap pada tarikh akhir aplikasi! Dokumen yang tidak lengkap tidak boleh diambil kira.
 6. Lembaga Kemasukan memutuskan bulanan pada aplikasi.
 7. Sekiranya anda telah dimasukkan: muktamadkan permohonan anda.

Anda akan menerima maklumat praktikal mengenai permulaan program semasa musim panas.

Gambaran Keseluruhan Undang-undang Perniagaan Antarabangsa: Perubahan Iklim dan Kemampanan

 • Bahasa arahan: Bahasa Inggeris
 • Tempoh: 1 tahun
 • Tarikh akhir permohonan: 1 Jun untuk pelajar Belanda dan EU. 1 April untuk pelajar bukan EU.
 • Tarikh mula: 1 September
 • Jenis pengajian: Sepenuh masa
 • Bidang kepentingan: Ekonomi, Perniagaan dan Undang-undang
Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,00 ... Baca lebih lanjut

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,000 students from all over the world. Students and staff of 122 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Baca Ringkas