Sarjana dalam Undang-undang Swasta Eropah (LL.M.)

Umum

Penerangan Program

Mengenai

Sarjana dalam Hukum Swasta Eropah adalah antara program Master yang paling inovatif dalam undang-undang EU. Ia memberi tumpuan kepada bidang Europeanisation of private law, yang meliputi isu-isu utama dan membolehkan pelajar memahami bagaimana undang-undang negara pada undang-undang persendirian akan berkembang di masa depan.

Semester pertama ditumpukan untuk memperdalam pemahaman mengenai integrasi Eropah dan interaksi antara undang-undang EU dan sistem undang-undang negara, diikuti dengan kelas-kelas di bidang undang-undang persendirian yang telah sangat Eropahised (syarikat, buruh, harta intelektual, dan perbankan dan undang-undang kewangan ). Semester kedua didedikasikan untuk bidang perundangan di mana pengaruh undang-undang Eropah tidak langsung tetapi jelas (undang-undang kontrak dan tort, undang-undang keluarga dan orang, dan undang-undang prosedur).

Pelajar dilatih untuk menilai isu-isu undang-undang dengan cara yang unik, menggalakkan analisis yang melampaui bidang kuasa negara untuk mendapatkan sumber undang-undang Eropah dan mencadangkan penyelesaian yang lebih inovatif. Undang-undang persendirian diteroka melalui kaedah kes digabungkan dengan pembentangan peruntukan undang-undang yang berkaitan. Program ini menggabungkan pendekatan teoretikal dan praktikal dengan pelajar mengajar cara menulis ulasan memorandum dan kritikal terhadap dokumen perundangan dan doktrin ilmiah, serta bagaimana untuk menganjurkan pelbagai acara perundangan.

Pelajar dapat memperdalam pengalaman praktikal mereka melalui bengkel bulanan dengan pengamal, latihan mandatori dan mendapat manfaat daripada program klinikal yang ditawarkan oleh Fakulti Undang-undang, Ekonomi dan Kewangan - Klinik Undang-undang Pengguna - di mana mereka bertemu pelanggan sebenar dengan masalah sebenar.

97926_CampusLimpertsberg.JPG

5 sebab untuk mengkhusus dalam Undang-undang Persendirian Eropah di Universiti Luksemburg:

  1. Menjadi canggih dalam bidang pembangunan undang-undang Eropah yang masih kurang dalam bidang profesional.
  2. Memperoleh pengalaman praktikal melalui pengajaran klinikal dan Klinik Undang-undang Pengguna (yang diadakan di Perancis), yang diiktiraf oleh Persatuan Bar Luxembourg. Pelajar juga digalakkan mengambil bahagian dalam pertandingan mahkamah antarabangsa.
  3. Latihan mandatori memberi para pelajar peluang untuk mendapatkan pengalaman praktikal lebih lanjut menggunakan kepakaran akademik mereka.
  4. Bengkel bulanan dengan pengamal, ahli akademik dan pembuat dasar mengenai berita terkini dalam bidang undang-undang persendirian di Eropah.
  5. Diajari oleh ahli akademik terkemuka di lapangan, disokong oleh hakim dan jeneral advokat Mahkamah Keadilan Kesatuan Eropah.

97925_Students2.jpg

Peluang kerjaya

Pelajar akan bersedia untuk peluang pekerjaan dalam pentadbiran negara, institusi Eropah, firma undang-undang, badan kehakiman, bank, dan institusi kewangan, atau sebagai notari. The LL.M. dalam Undang-undang Persendirian Eropah juga menyediakan papan luncur untuk kajian akademik lanjut di peringkat PhD.

Struktur pengajian

Pelajar yang memohon Master dalam Undang-undang Swasta Eropah boleh masuk terus ke tahun kedua program Sarjana (M2) dengan matlamat mendapatkan LL.M. ijazah. Ini memerlukan kejayaan menyelesaikan empat tahun pengajian berjumlah 240 ECTS, biasanya dengan memperoleh ijazah Sarjana dalam undang-undang atau kajian yang bersamaan termasuk kursus dalam undang-undang Eropah. Pelajar akan dimasukkan ke atas keputusan jawatankuasa kemasukan.

Pemohon yang telah berjaya menyelesaikan tiga tahun pengajian berjumlah 180 ECTS (biasanya Sarjana Muda Undang-Undang atau kajian yang setara) layak memohon tahun pertama LL.M. kajian di Universiti Luxembourg (M1). Ia menawarkan pelbagai kursus dalam undang-undang Eropah dan antarabangsa dari mana pelajar boleh memilih untuk menyediakan keperluan spesifik tahun kedua (M2).

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Faculty of Law, Economics and Finance, University of Luxembourg includes three disciplines offering exceptional academic programs and conducting rigorous research activities. The Faculty is an evo ... Baca lebih lanjut

The Faculty of Law, Economics and Finance, University of Luxembourg includes three disciplines offering exceptional academic programs and conducting rigorous research activities. The Faculty is an evolution from the departments of law and economics of the former University Center (Centre Universitaire), the predecessor to the University of Luxembourg. Baca Ringkas
Luxembourg City , Luxembourg City + 1 Lagi Kurang