Sarjana dalam Undang-undang dan Pengurusan

Umum

Penerangan Program

persembahan

Dalam konteks hari ini yang mencabar dan berkembang, keupayaan untuk memahami kerumitan dan dinamik realiti memerlukan pendekatan pelbagai disiplin. MSc dalam Undang-undang dan Pengurusan memberikan jawapan yang jelas kepada keperluan pasaran ini, menawarkan peluang yang unik untuk melatih para profesional dengan pengetahuan yang solid dalam kedua-dua bidang.

Kawasan ini merupakan serangan pertama Fakulti kami dalam latihan interdisipliner di peringkat tuan dan bertujuan untuk melatih para profesional yang memenuhi syarat untuk memenuhi keperluan organisasi dalam istilah global, menyediakan mereka bukan sahaja untuk mengenal pasti dan mencadangkan penyelesaian kepada isu-isu organisasi, tetapi juga untuk memutuskan dan melaksanakan.

Ia direka untuk profesional yang bekerja dalam perniagaan atau organisasi lain, serta bagi mereka yang ingin mengamalkan (atau mengamalkan dengan berkesan) undang-undang perniagaan atau perundingan perniagaan dan, tentu saja, peguam perniagaan.

Sebagai tambahan kepada latihan mendalam dalam bidang undang-undang perniagaan, Ijazah Sarjana ini menggabungkan pembangunan kemahiran penting dalam memahami syarikat, persekitaran luaran mereka dan beberapa bidang utama pengurusan mereka, seperti kewangan korporat, pemasaran dan pengurusan orang. Hasilnya adalah profesional bersedia untuk menangani pelbagai cabaran dengan berkesan. Oleh kerana dialog yang mendalam di antara Undang-undang dan Pengurusan, Ijazah Sarjana ini pasti akan memberikan para profesional yang lebih bermaklumat dan beragam yang dapat mencapai pendekatan yang berjaya terhadap cabaran realiti hari ini.

Calon yang memegang mana-mana darjah diterima.

Exit Profesional

Latihan dalam undang-undang memberikan kelayakan untuk semua profesi undang-undang klasik, seperti advokasi, magistrasi kehakiman, magistrasi pendakwaan, pendaftaran dan notaris dan pempetisyen. Ia juga layak untuk profesion baru yang dikaitkan dengan pengantaraan, seperti pengantaraan dan timbang tara komersial, pengantaraan jenayah dan keluarga, pengantaraan dalam pertikaian pengguna, dll.

Latihan undang-undang juga membolehkan polis berfungsi di pentadbiran pusat, wilayah dan tempatan Negeri, termasuk pelaksanaan tugas diplomatik dan fungsi politik polis (PJ, PSP, GNR, SEF, GF, SIS).

Ia juga biasa untuk mencari jurit dalam bidang audit, syarikat (walaupun dalam bidang pengurusan), kewartawanan, pendidikan, persatuan dan yayasan dan organisasi antarabangsa (PBB, EIB, IMF, institusi kemasyarakatan, Organisasi Bukan Kerajaan).

Pelan Kajian

Semester musim sejuk

 • Rundingan dan Kesimpulan Kontrak
 • Kewangan Perniagaan
 • Strategi Pengurusan dan Perniagaan
 • Permodalan dan Pembiayaan Syarikat oleh Quotas dan Anonymous (Seminar) *
 • Arahan Baru Undang-undang Syarikat: Kuasa dan Kuasa Ahli (Seminar) *
 • Disiplin Undang-undang Pilihan

Semester musim panas

 • Syarikat Perdagangan (Liabiliti)
 • Pasaran Kewangan
 • Pengurusan Orang
 • Ekonomi Perniagaan (Seminar)
 • Struktur dan Tadbir Urus Korporat (Seminar) *
 • Insurans Liabiliti Sivil untuk Pentadbir dan Ahli-ahli Badan Pengawas (Seminar) *
 • Pemasaran (Seminar) **
 • Piawaian Perakaunan (Seminar) **

* Daripada empat seminar perundangan yang dicadangkan, pelajar mesti memilih sekurang-kurangnya dua, dan boleh menggantikan dua yang lain untuk unit kurikulum yang bersamaan dengan 6 ECTS bidang-bidang berikut Master of Law: Undang-undang Perniagaan dan Perniagaan, Undang-undang Cukai atau Undang-undang Buruh.

** Seminar Alternatif

Mobiliti

Peringkat Antarabangsa

Sekolah Undang-undang sangat komited untuk menyediakan pelajarnya dengan latihan komprehensif dan berkelayakan yang hasil daripada pengalaman mobiliti antarabangsa. Dalam konteks ini, ia menggalakkan dan mempromosikan kesesuaian pelbagai modaliti internship antarabangsa, mengikut objektif dan profil pelajar, dalam rangka Program Erasmus, Mobiliti Percuma atau Program Magang Kurikuler di Kementerian Luar Negeri.

Pelajar yang mengambil penempatan ini boleh, untuk tujuan ini, mendapat manfaat daripada geran Erasmus jika latihan dilakukan di negara yang diliputi oleh program ini (contohnya Negara Anggota Kesatuan Eropah, Iceland, Liechtenstein, Norway, Macedonia, Turki) serta kemungkinan pengurangan yuran pengajian semasa tempoh mobiliti.

Pengiktirafan latihan magang ini adalah hasil daripada pendaftaran dalam tambahan diploma, apabila mereka tidak diiktiraf sebagai mempunyai nilai kurikulum. Semua pelajar yang mendaftar dalam kitaran 2 Sekolah Undang-undang boleh memohon modaliti latihan berikut:

Magang Kurikulum di Kementerian Luar Negeri

Mobiliti pelajar ke misi diplomatik Portugis (kedutaan, misi, konsulat Program Magang Kurikulum di Kementerian Luar Negeri), dan boleh mendapat manfaat daripada beasiswa Erasmus.

Penyelidikan Penyelidikan

Mobiliti yang diarahkan kepada penyelidikan untuk disertasi tuan, yang akan dijalankan selepas tamat tempoh akademik, di institusi pengajian tinggi, dengan tempoh minimum 2 bulan dan maksimum 5 bulan, layak mendapat biasiswa Erasmus.

Latihan untuk Graduan Baru

Mobiliti para siswazah baru-baru ini untuk menjalankan latihan dalam konteks profesional yang pelbagai, dengan tempoh minimum 2 bulan dan maksimum 12 bulan, akan selesai selepas tamat program tuan, dan boleh mendapat manfaat daripada pemberian Erasmus.

Latihan musim panas

Mobiliti pelajar dalam konteks profesional atau universiti, dengan tempoh minimum 2 bulan dan maksimum 3 bulan, dan boleh mendapat manfaat daripada biasiswa Erasmus.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Criado em 1978, o curso de licenciatura em Direito foi o primeiro a ser oferecido no Porto. Gradualmente, conquistou prestígio nacional e internacional, não apenas pelos seus professores e alunos, mas ... Baca lebih lanjut

Criado em 1978, o curso de licenciatura em Direito foi o primeiro a ser oferecido no Porto. Gradualmente, conquistou prestígio nacional e internacional, não apenas pelos seus professores e alunos, mas também pelas suas iniciativas e excelentes instalações. Baca Ringkas