Mengapa Program Dalam Kewangan Dan Undang-undang Islam?

Perbankan dan kewangan Islam adalah sektor yang paling pesat berkembang dalam Industri Perkhidmatan Kewangan, mencatatkan kadar pertumbuhan tahunan melebihi 15%. Inisiatif Afrika Selatan untuk memudahkan Perbankan dan Kewangan Islam dilaksanakan. Undang-undang cukai telah dipinda dengan tujuan untuk menarik petrodollars dari negara-negara Timur Tengah. Afrika Selatan boleh menjadi hab Perbankan Islam di Afrika. Di samping itu, terdapat peningkatan minat dalam Perbankan dan Kewangan Islam di Afrika dan Undang-undang Islam menjadi asas kepada perkara ini. Satu program dalam Kewangan dan Undang-undang Islam akan menyumbang kepada pembangunan modal insan dalam bidang ini.

Apa yang Akan Datang Saya Dari Program ini?

Program ini direka bentuk untuk memberikan pemahaman yang baik mengenai Undang-undang dan Kewangan Islam. Kursus ini bertujuan untuk melengkapkan peserta dengan pengetahuan tentang spektrum Kewangan Islam, Perbankan, dan isu-isu undang-undang yang berkaitan untuk meningkatkan kefahaman tentang kepraktisan Kewangan Islam, Perbankan dan Undang-undang Islam dalam keadaan sekular. Terdapat percambahan Bank Islam dan tingkap Islam di bank konvensional di Afrika Selatan dan di seluruh dunia. Peserta akan mempunyai pengetahuan dan kemahiran asas untuk membolehkan mereka mempunyai pandangan mengenai bidang Perbankan, Kewangan dan Undang-undang Islam.

Program ini akan menjadi pengalaman yang memperkayakan mereka yang mempunyai pengetahuan dan pengetahuan Islam (Shariah) dan calon dari pelbagai denominasi agama.

Penghantaran Program

Program ini akan disampaikan melalui gabungan kuliah dan kajian bebas. Kuliah akan difasilitasi oleh pakar kewangan dan undang-undang Islam yang terkemuka. Pelajar yang mengikuti program ini juga dapat menegaskan secara menegak ke program RBS BCom Degree.

Modul akan selesai

  • Prinsip Hukum Islam
  • Perbankan Islam
  • Undang-undang Keluarga Islam
  • Pengenalan kepada Prinsip Hukum Islam
  • Sistem Kehakiman dalam Islam
  • Undang-undang Jenayah Islam
  • Jurisprudensi Perubatan Islam
Program diajar dalam:
  • English
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Feb 2020
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Feb 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Feb 2020
Tarikh tutup permohonan

Feb 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date