LAWSTUDIES

{lawstudies-certificate:plural} dalam Amalan Perundangan 2020

Sijil adalah program pengajian yang memberi tumpuan kepada bidang tertentu, sama ada akademik atau berkaitan dengan perdagangan. Jenis pendidikan ini boleh mempunyai tahap yang berbeza, seperti sarjana, pascasiswazah atau lanjutan. Kebanyakan program sijil selesai dalam setahun atau kurang.

Apakah sijil dalam amalan undang-undang? Ia adalah program akademik yang memberikan pelajar kemahiran teknikal dan pengetahuan yang diperlukan untuk berkembang maju dalam bidang undang-undang. Sesetengah sijil boleh memberi tumpuan kepada amalan undang-undang tertentu, seperti pemeriksaan balas atau penyelesaian pertikaian, sementara yang lain mungkin mempunyai pendekatan yang lebih luas. Pelajar yang tepat boleh mengharapkan untuk mengambil akan berbeza dari sekolah ke sekolah. Walau bagaimanapun, kursus yang ditawarkan mungkin sama dengan etika profesional, pengantar, amalan jenayah, litigasi sivil dan prosedur jenayah.

Bukan sahaja sijil ini memberi pelajar kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam kerjaya undang-undang, tetapi ia juga menyediakan kemahiran yang boleh dipindah yang boleh digunakan sepanjang hidup seseorang. Peserta sering meningkatkan komunikasi, analisis dan kemahiran organisasi mereka.

Tuisyen untuk program sijil boleh berbeza-beza dari satu sekolah ke sekolah seterusnya. Sering kali, lokasi dan tempoh program memainkan peranan yang besar dalam kos keseluruhan. Pemohon boleh mendapatkan idea harga yang lebih baik dengan menghubungi sekolah langsung untuk anggaran.

Apakah jenis kerjaya yang membuat sijil dalam amalan undang-undang menyediakan pelajar? Kebanyakan graduan menjadi peguam, hakim dan penasihat undang-undang, tetapi terdapat banyak peluang kerjaya yang lain juga. Sebagai contoh, sesetengah ulama mungkin menjadi wartawan, penyelidik, profesor dan perunding. Peluang peluang kerjaya yang tepat selepas tamat pengajian dapat ditentukan oleh pendidikan dan sejarah kerja mereka yang lain.

Banyak universiti di seluruh dunia menawarkan program sijil. Anda mungkin dapat mencari program yang ditawarkan secara dalam talian. Jika anda ingin memohon, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

1 Hasil dalam Amalan Perundangan Filter

Sijil Siswazah dalam Amalan Undang-undang Profesional

University of Technology Sydney
Sijil
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
English
Kampus

Sijil Siswazah dalam Amalan Undang-undang Profesional membolehkan pelajar melengkapkan keperluan latihan undang-undang praktikal (PLT) yang diperlukan untuk kemasukan oleh Mah ...

Baca lebih lanjut