LAWSTUDIES.COM.MY

{lawstudies-certificate:plural} dalam Jurisprudens 2020

Sijil adalah anugerah akademik yang unik yang boleh dikejar sebelum ijazah, selepas ijazah atau semasa karier, bergantung pada tahap program. Program sijil biasanya mengambil masa setahun atau kurang untuk diselesaikan.

Apakah sijil dalam perundangan? Ia adalah program pendidikan yang memberi tumpuan kepada teori undang-undang. Sijil sering melihat aspek-aspek tertentu sistem undang-undang untuk memberi peserta pemahaman yang menyeluruh tentang satu aspek bidang. Pelajar dapat memilih fokus mereka atau universiti boleh memutuskannya untuk mereka. Kursus yang tepat untuk sijil boleh berubah bergantung pada tahap akademik program serta universiti yang dihadiri. Beberapa contoh kursus termasuk falsafah undang-undang, mahkamah dan dasar sosial, dan asas undang-undang dan ekonomi.

Pelajar yang mengambil sijil dalam bidang perundangan sering kali menjauh dengan kemahiran yang menjadikan mereka calon pekerjaan yang menarik. Kemahiran tertentu, seperti komunikasi, penyelesaian masalah dan organisasi, bahkan dapat membantu orang menjadi lebih berjaya dalam kehidupan peribadi mereka.

Sijil tidak mempunyai kos sejagat, jadi sukar bagi pemohon mendapatkan perkiraan yang tepat. Malah, satu-satunya cara yang pasti untuk mendapatkan kutipan yang boleh dipercayai adalah untuk menghubungi sekolah atau sekolah secara langsung.

Pemahaman yang lebih mendalam mengenai perundangan dapat membantu para pelajar meneruskan karier mereka dalam bidang undang-undang. Sudah tentu, tidak ada satu jalur kerjaya yang ada selepas tamat pengajian. Sebaliknya, ia bergantung kepada pendidikan terdahulu dan pengalaman kerja yang lain. Sesetengah peserta telah menjadi penganalisis penyelidikan undang-undang, hakim, penasihat undang-undang, peguam dan perunding sains undang-undang. Pengetahuan dan kemahiran yang diperolehi sepanjang program sijil bahkan boleh menjadi asas untuk pendidikan yang lebih banyak.

Anda boleh mengambil sijil di universiti di seluruh dunia. Malah, beberapa program ditawarkan dalam talian. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

1 Hasil dalam Jurisprudens Filter

Sijil Siswazah dalam Amalan Undang-undang Profesional

University of Technology Sydney
Kampus Sepenuh masa Sambilan 0.5 - 1 tahun Januari 2020 Australia Sydney + 1 lagi

Sijil Siswazah dalam Amalan Undang-undang Profesional membolehkan pelajar melengkapkan keperluan latihan undang-undang praktikal (PLT) yang diperlukan untuk kemasukan oleh Mahkamah Agung NSW untuk mengamalkan sebagai seorang peguam. Program PLT UTS diakreditasi oleh Lembaga Pengakuan Profesional Undang-Undang (LPAB) Mahkamah Agung NSW dan menawarkan pelajar satu tahap pengajaran standard universiti, yang melibatkan latihan interaktif seperti gelanggang amalan, transaksi amalan simulasi dan latihan kemahiran.