Status Kanan LLB

Umum

Penerangan Program

Sekiranya anda mempunyai ijazah bukan undang-undang dan ingin menjadi peguam atau peguam, kursus dua tahun ini, yang mana anda juga boleh belajar sebahagian secara dalam talian, akan memberi anda latihan akademik yang perlu anda beralih ke peringkat latihan profesional pendidikan undang-undang. Ia amat sesuai untuk pelajar luar negara yang badan profesional di rumah memerlukan LLB tradisional. Anda akan menamatkan pengajian dengan pelbagai kemahiran undang-undang dan akademik yang boleh dipindah dan pemahaman institusi, proses dan doktrin undang-undang Inggeris.

Status Kanan LLB (Kepujian) membolehkan anda menjalankan ijazah undang-undang yang terakreditasi secara profesional dalam masa dua tahun sahaja.

Anda mempunyai peluang untuk melengkapkan kursus di kampus atau melalui pembelajaran jarak jauh. Jika anda mengambil pilihan pembelajaran jarak jauh maka sokongan dalam talian disediakan oleh pasukan pengajaran dalam talian yang inovatif dan sangat memuji UCLan.

Kemahiran dan pengetahuan undang-undang dikembangkan pada tahap permohonan sesuai dengan mereka yang telah memperoleh kemahiran belajar melalui gelaran sebelumnya atau kelayakan yang setaraf. Sekiranya anda telah mendapat Diploma Undang-Undang Graduate (GDL), anda akan diberikan akreditasi untuk pembelajaran terdahulu.

Anda akan mengkaji subjek undang-undang asas, yang wajib untuk ijazah undang-undang yang layak dan juga boleh memilih dari pelbagai modul pilihan yang ditawarkan oleh Lancashire Law School. Anda akan melaksanakan empat pilihan pilihan anda, termasuk modul penyelidikan di mana anda boleh mengikuti minat anda.

Pensyarah kami adalah dari latar belakang akademik dan profesional yang memastikan komitmen kami untuk pengajaran yang diajar adalah dimaksimumkan.

Pendekatan kami untuk pengajaran dan pembelajaran adalah 'berpusatkan pelajar', yang bermaksud tanggungjawab untuk mencapai hasil pembelajaran diletakkan pada inisiatif pelajar dalam menguruskan diri program pengajian. Proses ini difasilitasi oleh kakitangan yang menyediakan bahan pembelajaran yang sesuai dan sokongan seperti buku panduan modul, garis panduan kuliah, senarai bacaan dan bahan dalam talian.

Anda akan menjadi sebahagian daripada kohort kedua-dua pelajar domestik dan antarabangsa dan akan diajar oleh akademik terkemuka. Anda juga akan mendapat manfaat daripada pengajaran kakitangan yang menjadi ahli peguam dan barter profesional yang berkelayakan.

Menggunakan rangkaian alumni kami , yang bekerja di organisasi North West yang besar, kami akan membantu anda mencari penempatan undang-undang dan anda akan mempunyai banyak peluang untuk melawat pertubuhan undang-undang yang relevan, baik di dalam dan di luar untuk contohnya Mahkamah Keadilan Negara dan banyak Institusi Eropah iaitu Kesatuan Eropah, termasuk Suruhanjaya, Majlis Menteri-menteri, Parlimen Eropah dan Mahkamah Keadilan Eropah semasa lawatan belajar selama seminggu di Brussels.

Lancashire Law School berada di canggih penyelidikan di beberapa bidang perundangan pakar termasuk penyiasatan ke jenayah dan keadilan jenayah. Projek dibiayai secara luaran kami termasuk melihat Dasar Alkohol untuk Eropah, Jenayah Benci di Eropah dan Jenayah Perang Antarabangsa.

Anda akan disokong secara akademik dan pastor melalui proses ini oleh kakitangan akademik yang bertanggungjawab terhadap modul yang dikaji dan juga oleh tutor peribadi, yang merupakan ahli akademik kakitangan yang bertanggungjawab khusus untuk menjaga anda sepanjang pendidikan anda di UCLan.

Setiap tahun kami menganjurkan pameran kerjaya undang-undang yang berdedikasi yang disokong oleh pelbagai majikan daripada Perkhidmatan Pendakwaan Crown (CPS) kepada firma-firma Majlis Peguam dan Peguamcara.

Terdapat peluang untuk pelajar menyumbang kepada projek penyelidikan melalui skim intern.

Anda boleh menyertai Persatuan Undang-Undang Pelajar, yang dikendalikan oleh pelajar untuk pelajar dan mengatur acara seperti lawatan ke London untuk melawat Mahkamah Agung, Mahkamah Keadilan Diraja dan Old Bailey, Ball Law tahunan dan banyak penceramah tetamu.

Syarat kemasukan

 • 2: 2 Hons Degree dalam mana-mana disiplin
 • Kelayakan Tahap 2 Bahasa Inggeris yang berkaitan. contohnya. Gred bahasa Inggeris GCSE C
 • IELTS gred 6.5 tanpa subscore yang lebih rendah daripada 6.0.

Gambaran Keseluruhan Kursus

Tahun 1

September hingga Januari

 • Undang-undang Kontrak
 • Undang-undang Tanah
 • Kemahiran Peguam
 • Esei Sistem Undang-undang Bahasa Inggeris

Januari hingga Jun

 • Undang-undang Kesatuan Eropah
 • Undang-undang awam
 • Undang-undang Jenayah
Tahun 2

September hingga Januari

 • Undang-undang Tort
 • Dan pilihan dua modul pilihan anda

Januari hingga Jun

 • Undang-undang Ekuiti
 • Dan pilihan dua modul pilihan anda

Pelajar yang memulakan kursus pada bulan Januari akan melengkapkan modul Januari hingga Jun pada semester pertama mereka, diikuti modul September hingga Januari pada semester kedua mereka.

Persekitaran dan Penilaian Pembelajaran

Kelayakan ijazah 3 tahun biasanya terdiri daripada 360 kredit dan setiap 20 kredit (modul standard) bersamaan dengan 200 jam pengajian, yang terdiri daripada campuran kuliah, seminar, tutorial, sesi praktikal dan kajian bebas. Kajian bebas merupakan aspek penting dalam kursus ijazah anda. Gabungan masa pengajaran yang tepat akan terperinci dalam deskriptor modul anda dan akan bergantung kepada pilihan pilihan anda.

Ini adalah kursus yang unik yang sangat dipuji oleh profesion untuk pendekatan inovatif untuk mengajar. Persekitaran pengajaran sekolah direka untuk merangsang pembelajaran. Semua teater kuliah kami di seluruh kampus dan bilik pengajaran kecil moden dan dilengkapi dengan kemudahan sokongan audio visual dan kemudahan persembahan yang terkini untuk meningkatkan dan menyokong pengalaman pembelajaran.

Seperti yang anda jangkakan dari Sekolah Undang-undang yang komited untuk meningkatkan kebolehpasaran graduannya, terdapat beberapa bilik pembangunan kemahiran berdedikasi dengan kemudahan rakaman dan main balik di Sekolah itu sendiri. Terdapat juga ruang mahkamah yang mengagumkan yang kelihatan seperti sebuah mahkamah yang sebenar dan menyediakan pelajar dengan pengalaman pendidikan kehidupan sebenar yang tidak ternilai. Bilik sidang itu juga digunakan secara meluas untuk aktiviti kokurikulum seperti pertandingan mooting, latihan advokasi dan pembicara lawatan. Perpustakaan kami mengandungi Perpustakaan Undang-undang yang berdedikasi dengan kebanyakan buku teks, laporan undang-undang dan jurnal, dan memberikan ruang yang tenang untuk pelajar belajar secara individu dan sebagai sebahagian daripada kumpulan. Kemudahan Perpustakaan e-undang yang luas di Law School memberikan akses kepada banyak sumber undang-undang dan akademik dari UK dan seterusnya dan tersedia untuk pelajar di mana sahaja dengan akses ke PC.

Terdapat halaman Blackboard yang berdedikasi untuk setiap modul yang menyediakan sokongan dalam talian yang luas, dari buku panduan modul dan garis panduan kuliah untuk kuiz ujian diri dan bahan semakan interaktif.
Kursus pembelajaran jarak jauh disampaikan menggunakan teknologi pengajaran terkini dengan teks kerja interaktif, audio dan video serta soalan ujian diri. Interaksi dengan tutor dan rakan-rakan pelajar dilakukan dengan menggunakan papan perbincangan serentak dan asinkron dan pautan video.

Penilaian dijalankan dalam pelbagai cara:

 • Peperiksaan yang tidak kelihatan tradisional (keperluan profesional untuk semua modul asas teras) dan pemeriksaan yang dilihat,
 • Tamat pengajaran modul dan modul kursus formatif,
 • E-penilaian: e-kuiz; kajian e-kes,
 • Persembahan kumpulan dan individu,
 • Portfolio; podcast,
 • Diari reflektif pembangunan peribadi; moots dan debat, dan
 • Prestasi lisan dalam seminar.

CJAM

Pelajar undang-undang tahun akhir dan pasca siswazah berpeluang untuk terlibat dalam acara tahunan majikan cJAM kami. cJAM menggoncangkan format pameran kerjaya tradisional dan memberikan pelajar UCLan secara bersemuka dengan sehingga 30 profesional industri berjaya yang semuanya telah hadir dengan tawaran peluang penempatan kerja yang berharga. Format acara cJAM terdiri daripada empat komponen utama:

 • Pelajar mendengar daripada penceramah industri utama yang berkongsi perjalanan kerjaya peribadi mereka dan bagaimana mereka sampai ke tempat mereka sekarang.
 • Industri Q
 • Peluang rangkaian tidak rasmi semasa rehat dan makan tengah hari.
 • Elemen utama cJAM adalah sesi pitch kelajuan gergasi. Murid-murid mempunyai masa lapan minit untuk menyampaikan kepada tetamu industri tertentu untuk mencuba dan memenangi penempatan. Pelajar boleh memilih untuk mengemukakan idea, sebab mereka ingin penempatan dengan firma undang-undang tertentu atau mempamerkan semangat, kemahiran dan bakat mereka. Segera mengikuti sesi pitching, peletakan diputuskan dan acara ditutup dengan semua pelajar yang menang dibentangkan dengan anugerah penempatan mereka.

Peluang

Anda boleh mengambil banyak peluang untuk pengalaman kerja kehidupan sebenar dan pembangunan kemahiran peribadi, contohnya, mengambil bahagian dalam pertandingan mooting kebangsaan, rundingan dan pengantaraan, menjalankan penempatan kerja, mini-pupillage dan menghadiri Sekolah-sekolah Musim Panas. Pelajar kami sangat dihargai oleh majikan kerana profil aptitude dan kemahiran mereka. Mereka mempunyai rekod yang mengagumkan untuk mendapatkan pekerjaan peringkat siswazah atau kontrak latihan profesional.

 • Anda mempunyai peluang untuk belajar atau bekerja di luar negara, melalui skim Erasmus atau melalui pertukaran dan penempatan antarabangsa, dan melawat Suruhanjaya Eropah di Brussels, Parlimen Eropah dan Suruhanjaya Eropah di Luxembourg.
 • Penyelesaian LLB (Hons) yang berjaya membolehkan anda meneruskan ke bidang profesional latihan undang-undang sama ada sebagai peguam cara (Kursus Amalan Undang-Undang) atau sebagai seorang peguam (Kursus Latihan Profesional Bar).
 • Kajian akademik yang lebih lanjut boleh dilakukan dengan cara Masters in Law (LLM), atau doktor, PhD.

Pada 2018, terdapat empat peristiwa cJAM dan sejumlah 320 penempatan telah dianugerahkan. Semua ini membolehkan pelajar kami mewujudkan hubungan yang boleh dipercayai sejajar dengan aspirasi kerjaya mereka. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai cJAM: Undang-undang, lihat video dan baca siaran akhbar.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Lancashire Law School is proud of its national and international reputation, offering a range of law and criminology courses at both undergraduate and postgraduate level. Our highly qualified staff in ... Baca lebih lanjut

Lancashire Law School is proud of its national and international reputation, offering a range of law and criminology courses at both undergraduate and postgraduate level. Our highly qualified staff include internationally renowned research experts, award winning teachers and legal professionals with extensive practical experience. Baca Ringkas