Status Senior LLB (Hons)

Umum

Penerangan Program

Status Kanan LLB

Ijazah Status Senior LLB (Hons) kami telah dirancang khusus untuk graduan yang ingin masuk ke pengajian undang-undang. Selain memperoleh ijazah undang-undang yang layak dalam dua tahun, anda akan dapat mempelajari tiga pilihan LLB untuk meningkatkan prospek kerjaya anda. Bagi pelajar luar negara, ijazah ini juga membolehkan anda pengecualian dalam bidang kuasa rumah anda (pemohon yang berminat mesti memeriksa kemungkinan pengecualian dengan bidang kuasa asal mereka sebelum mengikuti kursus) Dalam Kajian Pelajar Nasional 2020, Universiti Undang-undang telah menduduki tempat pertama di antara universiti untuk kepuasan pelajar secara keseluruhan di England.

JD Kanada Pathway : jika anda berminat untuk mengamalkan undang-undang di Kanada atau seorang graduan universiti Kanada, kursus ini mempunyai Canadian Pathway modul persembahan dalam Canadian Law yang akan membantu menyediakan anda untuk Canadian NCA (Jawatankuasa Kebangsaan Akreditasi) peperiksaan * The. modul undang-undang adalah 'Foundations of Canadian Law' dan 'Canadian Constitutional Law' dan hanya boleh didapati di kampus London Bloomsbury. 'Asas Undang-Undang Kanada' akan memberi anda pengetahuan yang baik mengenai sejarah, prinsip dan sumber utama sistem perundangan Kanada, sementara modul 'Undang-undang Perlembagaan Kanada' menyangkut sejarah undang-undang Perlembagaan Kanada dan prinsip asas perlembagaan. Untuk mengikuti JD Canadian Pathway , pilih modul Kanada pilihan semasa pengajian anda.

* Pemberitahuan Penting: Anda dinasihatkan untuk membuat pertanyaan sendiri dengan mana-mana badan profesional yang boleh anda dapatkan kemasukan, untuk menentukan sama ada anda akan memenuhi semua syarat mereka, termasuk syarat akademik, watak dan kesesuaian. Universiti tidak akan bertanggungjawab atas sebarang keputusan yang kemudian diambil oleh badan profesional mengenai syarat-syarat ini.

Keperluan Kursus

  • Pemohon mestilah memiliki 2: 2 atau lebih tinggi dari ijazah sarjana dalam mana-mana disiplin.
  • Pelajar yang berumur di bawah 18 tahun tetapi tidak berumur 17 tahun pada permulaan kursus dibenarkan.
  • Pemohon antarabangsa: mesti mempunyai tahap bahasa Inggeris bersamaan dengan IELTS 6.5 atau ke atas dengan minima 6.0 dalam setiap komponen.

Bayaran

Bayaran September 2021: UK: £ 9,250 setahun. Antarabangsa: £ 14,150 setahun. Yuran dikunci untuk tahun pengajian akan datang iaitu pelajar akan membayar harga yang sama setiap tahun.

Harap maklum: kerana kursus ini hanya boleh diambil oleh mereka yang sudah memiliki ijazah sarjana, maka tidak layak mendapat pinjaman pelajar sarjana.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Law (ULaw) is one of the UK's longest-established specialist providers of legal education. In fact, we've trained more practising lawyers in the UK than anyone else

The University of Law (ULaw) is one of the UK's longest-established specialist providers of legal education. In fact, we've trained more practising lawyers in the UK than anyone else Baca Ringkas
Guildford , London , London , Chester , Manchester , Bristol , Birmingham , Leeds , Móstoles , Nottingham + 9 Lagi Kurang