Tadbir Urus Korporat LL.M dalam talian - University of Cumbria (UK)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Tadbir Urus Korporat LLM memenuhi permintaan semasa untuk pengetahuan dan kemahiran pakar dalam bidang undang-undang komersial antarabangsa dan undang-undang tadbir urus korporat yang berkembang pesat. Ini memberi siswa kesempatan untuk menjelajahi, secara mendalam, peraturan undang-undang dunia perniagaan antarabangsa dan tadbir urus korporat. Tegasnya secara akademik, LLM akan mendedahkan pelajar kepada aplikasi undang-undang dunia praktikal.

Program ini membolehkan anda menghidupkan kembali kerjaya anda dengan mempelajari beberapa konsep praktikal yang dapat anda terapkan dengan segera untuk menyelesaikan situasi yang mencabar. Aspek yang unik dari program ini adalah kemungkinan untuk belajar melalui kajian kes yang diaplikasikan dan nyata yang akan meningkatkan kemahiran menyelesaikan masalah anda dan dengan itu memaksimumkan potensi kerjaya anda.

LLM ini diajar oleh pasukan kakitangan penyelidikan profesional aktif yang mempunyai pengalaman dan pengalaman akademik yang luas. Program ini bertujuan untuk meningkatkan pengetahuan dan pemikiran kritis dalam bidang ini.

Program ini memberikan analisis kritikal lanjutan mengenai tema-tema utama dan cabaran yang muncul yang dihadapi perniagaan, dalam konteks global seperti dalam persekitaran perniagaan antarabangsa dan global dan inovasi dan perusahaan.

Belajar di kolej swasta utama Switzerland dan lulus, dengan pelajar dari lebih 130 negara yang berbeza, dari University of Cumbria .

Tempoh

Minimum 12 bulan, maksimum 5 tahun.

Garis Panduan Program

Tutor yang mengajar dalam program ini adalah profesional undang-undang dengan banyak pengalaman dalam teori akademik dan praktikal teori-teori tersebut.

Profesor David Costa, Dekan Robert Kennedy College , yang akan menerajui modul undang-undang perniagaan transnasional, mempunyai pengalaman luas dalam bidang undang-undang antarabangsa, termasuk pengajian doktoral di fakulti Undang-undang University of Basel, Switzerland, pengajian pascasiswazah dalam undang-undang AS di Universiti Washington di St. Louis School of Law dan University of Northumbria di Newcastle Law School. Selain itu, Prof Costa adalah tetamu tetap sebagai pakar strategi pasaran di rangkaian TV antarabangsa seperti CNBC dan televisyen Bloomberg.

Pelajar dalam program LL.M akan mempunyai akses ke perpustakaan undang-undang canggih seperti LexixNexis dan Westlaw.

Teras
  • Kemahiran Undang-Undang Lanjutan
  • Penyelesaian Pertikaian Alternatif Antarabangsa
  • Undang-undang Perniagaan Transnasional
  • Tadbir urus korporat
  • Disertasi Individu

Terma

Empat terma setahun (musim sejuk, musim bunga, musim panas, dan musim luruh).

Pengiktirafan di seluruh dunia

Program University of Cumbria LL.M yang ditawarkan dalam talian diiktiraf di seluruh dunia. University of Cumbria menerima gelaran Universiti, dan kuasa pemberian ijazah, dari Majlis Privy Yang Mulia. Ia diiktiraf sepenuhnya oleh Kerajaan Inggeris dan disenaraikan dalam senarai Jabatan Perniagaan, Inovasi dan Kemahiran Inggeris institusi pengiktirafan UK yang diiktiraf.

Dapatkan lebih banyak maklumat mengenai Tadbir Urus Korporat LL.M Dalam Talian!

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Our mission is to provide academic excellence in distance education for students worldwide, through application of leading-edge technologies. Robert Kennedy College is a private educational institutio ... Baca lebih lanjut

Our mission is to provide academic excellence in distance education for students worldwide, through application of leading-edge technologies. Robert Kennedy College is a private educational institution in Zürich, Switzerland that was founded in 1998. Baca Ringkas
Zürich , Switzerland Online , York , Salford , UK Online , City of Carlisle + 5 Lagi Kurang