Tuan universiti dalam undang-undang dan ekonomi (emel)

Umum

10 lokasi tersedia

Penerangan Program

master Eropah dalam undang-undang dan ekonomi (emle)

Program Master dalam Undang-Undang dan Ekonomi Eropah (EMLE) ini menawarkan peluang yang unik untuk kajian interdisipliner mengenai undang-undang dan ekonomi di dua atau tiga universiti Eropah dan bukan Eropah . Setiap universiti rakan kongsi anugerah Ijazah Sarjana (LL.M. / MA / M.Sc. atau Ijazah Bersama). Program ini menyediakan pelajar dengan kemajuan pemahaman kesan-kesan ekonomi undang-undang berbeza dan menyediakan pelajar untuk kerjaya profesional, sebagai contoh, dalam organisasi awam, di firma-firma undang-undang multinasional atau syarikat perundingan. Graduan juga bersedia untuk penyelidikan doktor falsafah dalam program PhD seperti Doktor Eropah dalam Undang-undang dan Ekonomi (Edle). EMLE telah diiktiraf oleh Suruhanjaya Eropah sebagai + Program Erasmus "kualiti akademik yang cemerlang". Erasmus + label membolehkan program EMLE untuk tahun memberikan sejumlah besar biasiswa (termasuk beberapa biasiswa penuh kepada pelajar dari "Negara-negara Partner"). Bagi pelajar undang-undang, pengetahuan tentang peraturan-peraturan tertentu negara asal mereka terlalu sempit asas untuk syarikat kaunseling yang aktif dalam perdagangan antarabangsa. Selain itu, kebiasaan dengan kesan ekonomi peraturan undang-undang telah menjadi penting untuk memahami keperluan komersial pelanggan mereka. Begitu juga, ekonomi pelajar akan mendapat keuntungan daripada pemahaman yang tepat mengenai rangka kerja undang-undang institusi ekonomi pasaran. Bagi kedua-dua peguam dan ahli ekonomi, pengetahuan disiplin yang lain dan hubungan antarabangsa adalah penting untuk kerjaya masa depan yang berjaya. Program EMLE adalah jawapan institusi untuk cabaran-cabaran ini.

Ciri-ciri Program EMLE

Program EMLE menawarkan kombinasi unik ciri-ciri berikut: Pendekatan yang benar-benar disiplin: - Ceramah dalam undang-undang dan ekonomi - Program yang terbuka kepada graduan undang-undang atau fakulti ekonomi - Fakulti besar yang terdiri daripada ahli akademik dan pengamal terkemuka dalam bidang undang-undang dan ekonomi Kurikulum antarabangsa, fakulti, dan badan pelajar - Kemungkinan untuk belajar di tiga universiti yang berbeza daripada tujuh rakan Eropah dan beberapa universiti rakan niaga bukan Eropah - Satu rangkaian pelajar yang berkelayakan dari lebih dari 30 negara Sebuah badan pelajar kecil di setiap rakan universiti untuk memastikan pengalaman pembelajaran yang intensif

Struktur Program

Program ini merangkumi satu tahun akademik , di mana pelajar yang berjaya akan menerima 60 mata ECTS . Kursus-kursus yang bermula pada awal Oktober dan berakhir pada bulan Jun. Tahun akademik dibahagikan kepada tiga syarat . Watak antarabangsa dan interdisiplin yang unik dalam Program EMLE dijamin melalui kerjasama yang intensif antara peguam dan ahli ekonomi di tidak kurang daripada lapan Universiti Eropah dan dua rakan bukan Eropah.

Para pelajar boleh belajar di sehingga tiga universiti yang berbeza tetapi tidak boleh menghabiskan semua terma di lokasi yang sama. Dalam kedua-dua istilah pertama pelajar boleh memilih di antara tiga pusat pengajaran. Ini membawa kepada saiz kelas purata sehingga 35 pelajar, diberikan maksimum 105 pelajar yang diterima masuk dalam keseluruhan program. -

- Dalam jangka masa pertama , kursus akan ditawarkan di Universiti Rotterdam, Hamburg dan Haifa. Kelas biasanya bermula pada minggu pertama bulan Oktober; peperiksaan selesai pada akhir bulan Disember.

- Dalam masa dua tahun pelajar akan belajar di Universiti Ghent, Hamburg atau Rotterdam. Kelas biasanya bermula pada minggu pertama Januari; peperiksaan selesai pada akhir bulan Mac.

- Dalam jangka masa ketiga terdapat lebih banyak pusat pengajaran dan saiz kelas purata yang lebih rendah. Kursus ditawarkan di Aix-en-Provence, Barcelona, ​​Rom, Hamburg, Mumbai, Warsaw, dan Vienna. Kelas secara umumnya bermula pada minggu pertama bulan April; peperiksaan selesai pada akhir bulan Jun.

Tahap induk program didokumentasikan melalui penggunaan kaedah konstitutif (analisis ekonomi) pada subjek tertentu (undang-undang) digabungkan dengan fakta bahawa analisis ekonomi ini berdasarkan perbandingan hukum yang berterusan.

Istilah pertama dan kedua terdiri daripada kursus pengenalan serta kursus teras mengenai topik utama dalam analisis ekonomi undang-undang, manakala dalam jangka masa ketiga, pelajar mengambil kursus khusus dan menulis tesis tuan mereka.

Program ini terdiri daripada tiga jenis kursus . Untuk menjadikan pelajar undang-undang lebih akrab dengan penalaran ekonomi asas beberapa kursus lebih berorientasikan ekonomi. Sesetengah kursus berurusan dengan undang-undang perbandingan untuk mengantarabangsakan latar belakang undang-undang pelajar. Kebanyakan kursus berurusan langsung dengan analisis ekonomi cawangan undang-undang persendirian, awam, antarabangsa dan Eropah yang paling penting. Rujukan kepada undang dalam kursus akan menjadi sejenis perbandingan, disebabkan sifat-sifat semua Eropah program dan komposisi antarabangsa penonton. Pelajar akan berhadapan dengan contoh-contoh mereka sendiri dan sistem undang-undang lain.

Bagi pengambilan pelajar seterusnya 2018-2019 , program EMLE akan memperkenalkan kemungkinan pengkhususan dalam tiga trek:

1) Trek Awam dan Antarabangsa,

2) Trek Inovasi dan Harta Intelek (IP), dan

3) Track, Korporat & Pengawal Selia (MCR) Track.

Syarat Kemasukan

The EMLE adalah kursus lepasan ijazah. Keutamaan akan diberi kepada pemohon yang telah memiliki ijazah sarjana pertama. Keperluan minimum untuk kemasukan adalah ijazah sarjana muda , dengan syarat gelar ini membawa kepada kebolehpasaran dalam pasaran tenaga kerja yang berkaitan. Pemohon dengan ijazah sarjana muda hanya perlu untuk menyediakan bukti bahawa tahap ini adalah tahap yang sesuai kelayakan dalam pasaran buruh di negara asal mereka. Selain daripada graduan dalam Undang-undang atau Ekonomi, pelajar ijazah pertama dalam Pentadbiran Perniagaan atau dalam bidang sains sosial yang lain juga boleh memohon jika kurikulum termasuk sebilangan besar kursus dalam undang-undang dan / atau ekonomi. Keperluan di atas berkenaan dengan pekerjaan dalam pasaran buruh sama terpakai.

Tatacara Permohonan

Prosedur permohonan berbeza bergantung kepada sama ada seseorang pemohon dianggap sebagai 'pelajar Program-negara-' atau 'Rakan-Country-pelajar mengikut kriteria Kesatuan Eropah. 'Program-Negara-pelajar' adalah mereka yang sama ada - mempunyai pasport Negara Anggota EU atau Bekas Yugoslavia, Republik Macedonia, Iceland, Liechtenstein, Norway, Switzerland, Turki atau - telah melaksanakan aktiviti utama mereka (kajian, kerja, dan sebagainya) selama lebih daripada 12 bulan dalam tempoh lima tahun yang lalu di mana-mana negara di atas. Semua pemohon yang mempunyai ciri-ciri kedua-syarat di atas adalah dianggap 'Rakan-Country-pelajar. Perhatikan bahawa pelajar dengan pelbagai warganegara yang merupakan warganegara salah satu negara yang disenaraikan dalam definisi, dan juga 'Rakan-Negara', dan yang tidak menghabiskan 12 bulan di Eropah boleh memilih sama ada mereka mahu memohon sebagai 'Program- Negara-pelajar 'atau' Rakan-rakan-negara-pelajar '.

Tempoh & Harga

Harga € 5,500.- untuk 'pelajar Program-negara-'; € 9,500.- untuk 'Rakan-Country-pelajar.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

As North Germany's largest research and educational institution and Germany's third-largest University, Universität Hamburg combines diverse study opportunities with excellent research. It provides a ... Baca lebih lanjut

As North Germany's largest research and educational institution and Germany's third-largest University, Universität Hamburg combines diverse study opportunities with excellent research. It provides a broad disciplinary spectrum with numerous interdisciplinary opportunities and pursues cooperation with an extensive network of top regional, national and international institutions. Universität Hamburg is devoted to long-term scholarship and science and promotes sustainability research in all schools. Baca Ringkas
Hamburg , Vienna , Ghent , Aix-en-Provence , Mumbai , Haifa , Rom , Rotterdam , Warsaw , Barcelona + 9 Lagi Kurang