Undang-Undang Korporat dan Insolvensi LLM

Umum

Penerangan Program

Undang-Undang Korporat dan Insolvensi LLM

Undang-undang Korporat dan Insolvensi memberi tumpuan kepada organisasi korporat dan undang-undang kerana ia berkaitan dengan mereka. Kursus ini telah direka sebagai tindak balas kepada pertumbuhan pesat dalam pembangunan undang-undang korporat di Britain dan Eropah, dan untuk memenuhi keperluan profesion undang-undang di kawasan ini.

Mengenai Undang-Undang Korporat dan Insolvensi LLM

Nottingham Law School mempunyai reputasi terkemuka dalam bidang Insolvensi dan Undang-undang Korporat dan para pelajar mengenai kursus ini akan mendapat manfaat daripada penyelidik dan kakitangan pengajar pakar kami.

Undang-undang Pusat Perniagaan dan Insolvensi kami mempunyai kaitan dengan beberapa agensi antarabangsa termasuk INSOL International, Perkhidmatan Insolvensi, dan Bank Dunia. Ia juga menganjurkan Persidangan Insolvensi Antarabangsa tahunan dan beberapa acara lain sepanjang tahun dengan kerjasama agensi lain.

Mata pelajaran tradisional seperti Syarikat Awam, Organisasi Perniagaan, dan Pembubaran Korporat merupakan bahagian penting dalam kursus ini. Anda akan melengkapkan LLM anda dengan pemahaman yang kuat tentang Undang-undang Korporat dan Insolvensi dalam konteks Eropah dan Antarabangsa, serta dapat menunjukkan kesedaran tentang faktor-faktor ekonomi dan sosial yang lebih luas yang mempengaruhi institusi korporat.

Kenapa pilih kursus ini?

 • Memperoleh pemahaman Undang-Undang Korporat dan Insolvensi dalam konteks Eropah dan Antarabangsa.
 • Belajar dari kakitangan pengajar yang terkenal, termasuk Profesor David Burdette dan Profesor Paul Omar yang merupakan kedua-dua perunding untuk Bank Dunia.
 • Mendapat manfaat dari pautan yang kuat ke Pusat Undang-Undang Perniagaan dan Insolvensi kami.
 • Pilih laluan belajar yang sesuai dengan pilihan waktu sepenuh masa, separuh masa dan jarak jauh yang tersedia
 • Menghadiri Sekolah Musim Panas Antarabangsa dengan peluang untuk menerokai Undang-undang dalam konteks Eropah.
 • Beasiswa yang ada.
 • Modul individu boleh dikaji untuk anugerah Pembangunan Profesional Berterusan (CPD).

Modul

Anda akan mengkaji enam modul diajar diikuti dengan disertasi.

Pilih dari:

 • Organisasi Perniagaan *
 • Harta Intelek
 • Syarikat Awam
 • Majikan Korporat
 • Undang-undang Persaingan Antarabangsa
 • Prinsip Peraturan Perniagaan
 • Pembubaran Korporat *
 • Penyelamat Korporat
 • Antarabangsa
 • Transaksi Perdagangan Antarabangsa
 • Insolvensi Silang Sempadan
 • Mengamankan Hutang Korporat *

* Pelajar pembelajaran jarak jauh diperlukan untuk mengkaji modul ini

Anda akan memulakan disertasi anda setelah melengkapkan modul ini.

Penilaian

Dalam setiap modul kes dinilai melalui satu bahagian kursus. Ini biasanya mengambil bentuk soalan- atau soalan gaya esei tetapi akan berubah mengikut modul. Anda boleh menghantar dan menerima maklum balas mengenai penilaian sepanjang setiap modul.

Disertasi itu adalah 12,000 perkataan pada topik yang sesuai dengan pilihan anda dan termasuk penyeliaan satu sama lain dengan tutor yang pakar dalam bidang itu.

Bagaimana saya belajar?

Tahun akademik untuk kursus LLM dibahagikan kepada tiga bahagian: dua tempoh sepuluh minggu (Term Satu berjalan dari awal tahun akademik hingga percutian Krismas, Dua Term antara Krismas dan Paskah) dan tempoh musim panas.

Pelajar sepenuh masa - yang menyelesaikan kursus selama satu tahun akademik - mengkaji tiga modul dalam setiap istilah dan menyelesaikan disertasi sepanjang musim panas.

Pelajar separuh masa dan jarak jauh - yang menyelesaikan kursus selama dua tahun akademik - mengkaji tiga modul merangkumi Syarat Satu dan Dua dalam setiap tahun (enam jumlahnya), mula bekerja untuk meneliti disertasi mereka pada musim panas pertama dan menyelesaikannya semasa yang kedua.

Pada mod sepenuh masa dan separuh masa, modul diajar sepanjang minggu. Bergantung pada jadual anda, anda mungkin dijangka menghadiri lebih dari satu hari. Seminar diketuai oleh ahli akademik tetapi biasanya akan mengharuskan anda menjalankan kerja persediaan berpandukan yang luas dan akan sering melibatkan pembentangan pendek atau sumbangan lain.

Modul pembelajaran jarak jauh adalah berstruktur, mengarahkan aktiviti pembelajaran, yang dihantar melalui platform pembelajaran dalam talian Universiti - SEKARANG. Pelajar jarak jauh juga berpeluang untuk mengambil bahagian dalam perbincangan maya dengan pelajar dan kakitangan akademik yang lain dan akan diminta untuk menyelesaikan tugas tambahan - seperti menyediakan pelan esei atau pembentangan - sepanjang kursus setiap modul.

Syarat kemasukan

Graduan undang-undang

Anda memerlukan ijazah yang baik dalam Undang-undang (2.2 atau ke atas) atau, ijazah kepujian dalam disiplin yang lain ditambah sama ada CPE (Pemeriksaan Profesional Biasa) atau kelayakan penukaran GDL (Graduate Diploma in Law).

Graduan bukan undang-undang

Pemohon dari disiplin lain akan dialu-alukan dalam keadaan yang sesuai, terutamanya jika mereka mempunyai pengalaman di kawasan ini, walaupun bukan sebagai peguam.

Keperluan bahasa Inggeris

Pelajar antarabangsa perlu membuktikan mereka mempunyai pengetahuan yang cukup tentang bahasa Inggeris yang ditulis dan bertutur sebelum memulakan kursus. Kami biasanya memerlukan satu daripada yang berikut:

 • IELTS 6.5 dengan minima 5.5 dalam setiap kemahiran.
 • Kelayakan bahasa Inggeris yang setara.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to pr ... Baca lebih lanjut

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to prepare students for their future careers and we have a proven track record in graduate employability. The School's credentials speak for themselves... Baca Ringkas
Nottingham , Nijmegen + 1 Lagi Kurang