Undang-undang Antarabangsa LLM dan Alam Sekitar

Umum

Penerangan Program

Dunia sedang mengalami krisis alam sekitar yang belum pernah terjadi sebelumnya. Badan yang kaya dengan norma dan institusi antarabangsa telah berkembang sebagai tindak balas terhadap krisis ini, cuba menangani masalah seperti perubahan iklim, kehilangan biodiversiti, penebangan hutan, atau pencemaran lintas batas.

LLM ini memberi peluang kepada pelajar untuk secara kritis menilai cara undang-undang antarabangsa mengawal hubungan antara manusia dan alam semula jadi. Kursus ini menetapkan undang-undang alam sekitar antarabangsa dalam konteks falsafah, sejarah dan politik yang lebih luas, dan melibatkan pelajar dalam kajian interdisipliner mengenai proses undang-undang transnasional yang direka untuk mencegah dan memberi respons kepada cabaran alam sekitar. LLM juga menekankan hubungan yang kompleks di antara peraturan alam sekitar dan bidang-bidang lain seperti undang-undang perdagangan atau hak asasi manusia.

Mengapa Kajian Undang-undang dan Alam Sekitar Antarabangsa di Keele?

Sekolah Undang-undang Keele mempunyai tradisi akademik yang panjang dalam bidang undang-undang antarabangsa. Mata pelajaran ini telah diajar di Keele oleh ahli-ahli terkenal di dunia seperti Michael Akehurst dan Patrick Thornberry. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, Sekolah Undang-undang Keele telah melabur dalam bidang undang-undang antarabangsa. Pelajar akan diajar oleh staf akademik dinamik dengan pelbagai kepakaran dan kepentingan penyelidikan.

Keele adalah perintis dan pemimpin dalam pendidikan silang disiplin. Pelajar di LLM dalam Undang-undang Antarabangsa dan Hak Asasi Manusia akan mengambil modul di Sekolah Undang-undang dan Sekolah Politik, Perhubungan Antarabangsa dan Alam Sekitar (SPIRE). Pelajar juga berpeluang mempelajari bahasa moden - termasuk bahasa-bahasa utama PBB - sebagai sebahagian darjah mereka, meningkatkan kemahiran profesional mereka. Keele kini menawarkan kursus dalam bahasa Arab, Mandarin Cina, Perancis, Jerman, Jepun, Rusia dan Sepanyol.

Struktur Kursus

Program ini boleh disiapkan dalam 12 bulan sepenuh masa, atau 24 bulan sambilan. Terdapat juga peluang untuk mengikuti kursus secara modular, menyebarkan modul selama tempoh 2 hingga 5 tahun, yang membolehkan fleksibiliti maksimum.

Keperluan Kemasukan Akademik

Anda harus mempunyai ijazah kehormat kelas pertama atau kedua (atau setaraf asing) dalam Undang-undang atau disiplin yang berkaitan. Permohonan adalah dialu-alukan daripada pengamal undang-undang semasa atau mana-mana orang lain dengan kelayakan dan / atau pengalaman profesional yang sesuai.

Keperluan Kemasukan Bahasa Inggeris Untuk Pelajar Antarabangsa

Pemohon yang bukan bahasa pertama bahasa Inggeris mestilah menyediakan bukti kelayakan dalam bahasa Inggeris. Skor minimum untuk masuk ke LLM adalah IELTS 6.5 akademik (atau TOEFL 91). Pelajar yang telah mengambil salah satu kelayakan bahasa Inggeris tetapi tidak mencapai gred yang diperlukan boleh dimasukkan ke dalam program dengan syarat mereka belajar kursus Bahasa Inggeris pra sebelum ini.

Keele University kini menerima ujian Tofel iBT yang telah diambil di luar United Kingdom. Semua ujian IBT Tofel perlu diambil tidak lebih daripada dua tahun sebelum tarikh mula anda di Keele dan mesti boleh diverifikasi dengan ETS. Jika anda telah mengambil ujian Tofel iBT anda di UK, sila hubungi pasukan kemasukan untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Kerjaya

LLM dalam Undang-undang Antarabangsa dan Alam Sekitar adalah pintu masuk kepada pelbagai peluang pekerjaan. Ini termasuk kerjaya di NGO antarabangsa, badan amal, organisasi antarabangsa seperti PBB, pemikir dasar, kumpulan advokasi, kerajaan dan akademik. Semakin, sektor swasta juga mencari para profesional dengan latar belakang yang kuat dalam undang-undang dan dasar alam sekitar disebabkan pembangunan pesat CSR (tanggungjawab sosial korporat) dan piawaian kemapanan korporat.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Whether you’re considering a foundation course or an undergraduate degree, a master's or a PhD, Keele is a place where students thrive - we're proud to be joint No.1 in England for Course Satisfaction ... Baca lebih lanjut

Whether you’re considering a foundation course or an undergraduate degree, a master's or a PhD, Keele is a place where students thrive - we're proud to be joint No.1 in England for Course Satisfaction in the Guardian University League Table 2019, in addition to having been ranked No.1 in England for student satisfaction in the 2018 National Student Survey, of broad-based universities. We were also awarded Gold in the recent Teaching Excellence Framework. Baca Ringkas