Undang-undang Antarabangsa LLM

Umum

Penerangan Program

Undang-undang antarabangsa adalah bidang pengajian dan amalan yang semakin penting. Tidak pernah sebelum ini undang-undang antarabangsa mengambil kedudukan tengah dalam perdebatan awam. Pengawalseliaan pasaran kewangan, perlindungan alam sekitar, pengurusan migrasi atau pendakwaan terhadap penjenayah perang adalah semua bidang di mana undang-undang antarabangsa memainkan peranan utama.

Undang-undang antarabangsa bukan sahaja mempengaruhi tingkah laku negeri dan institusi antara kerajaan; sama ada disiplin diplomat, ahli akademik dan ahli falsafah. Undang-undang antarabangsa hari ini mendominasi aktiviti syarikat, NGO dan individu transnasional, dari pemain bola sepak kepada mangsa pelanggaran hak asasi manusia. Hasilnya, kerajaan, institusi antarabangsa, NGO, perniagaan dan firma undang-undang semakin mencari individu yang mampu menangani isu kompleks undang-undang transnasional.

LLM ini direka untuk mereka yang berusaha untuk membangunkan kepakaran yang diiktiraf dalam bidang utama undang-undang antarabangsa. Selain memberikan pengetahuan tentang peraturan, teori dan institusi asas antarabangsa, LLM menawarkan peluang untuk memperoleh pengetahuan terkini dalam mata pelajaran khusus dan secara kritis melibatkan pelbagai tema kontemporari dan kontroversi, termasuk keamanan dan keselamatan, perlindungan alam sekitar, manusia hak atau perdagangan dan pelaburan.

Bagaimana Kursus Diarahkan

Keele LLM dalam Undang-undang Antarabangsa termasuk lawatan belajar ke Geneva di mana pelajar melawat institusi antarabangsa seperti PBB, WTO atau ICRC dan bertemu dengan pegawai tinggi peringkat yang bekerja di bidang undang-undang antarabangsa dan hak asasi manusia.

Keperluan Kemasukan Akademik

Anda harus mempunyai ijazah kehormat kelas pertama atau kedua (atau setaraf asing) dalam Undang-undang atau disiplin yang berkaitan. Permohonan adalah dialu-alukan daripada pengamal undang-undang semasa atau mana-mana orang lain dengan kelayakan dan / atau pengalaman profesional yang sesuai.

Keperluan Kemasukan Bahasa Inggeris Untuk Pelajar Antarabangsa

Pemohon yang bukan bahasa pertama bahasa Inggeris mestilah menyediakan bukti kelayakan dalam bahasa Inggeris. Skor minimum untuk masuk ke LLM adalah IELTS 6.5 akademik (atau TOEFL 91). Pelajar yang telah mengambil salah satu kelayakan bahasa Inggeris tetapi tidak mencapai gred yang diperlukan boleh dimasukkan ke dalam program dengan syarat mereka belajar kursus Bahasa Inggeris pra sebelum ini.

Keele University kini menerima ujian Tofel iBT yang telah diambil di luar United Kingdom. Semua ujian IBT Tofel perlu diambil tidak lebih daripada dua tahun sebelum tarikh mula anda di Keele dan mesti boleh diverifikasi dengan ETS. Jika anda telah mengambil ujian Tofel iBT anda di UK, sila hubungi pasukan kemasukan untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Kerjaya

LLM dalam Undang-undang Antarabangsa akan membolehkan kemasukan ke dalam pelbagai pekerjaan di mana pengetahuan kepakaran pakar diperlukan. Ia menyediakan asas yang ideal bagi mereka yang mencari pekerjaan sebagai pengamal undang-undang antarabangsa dalam organisasi kebangsaan dan antarabangsa yang relevan (agensi kerajaan, badan PBB, NGO), syarikat multinasional, atau firma undang-undang transnasional. Begitu juga, program ini akan melengkapkan pelajar untuk melanjutkan pelajaran dalam bentuk program penyelidikan pascasiswazah, seperti PhD, dengan menyediakan latihan penyelidikan yang sesuai dan pengenalan kepada pemikir dan biasiswa utama.

Tarikh Akhir Kemaskini Feb 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Whether you’re considering a foundation course or an undergraduate degree, a master's or a PhD, Keele is a place where students thrive - we're proud to be joint No.1 in England for Course Satisfaction ... Baca lebih lanjut

Whether you’re considering a foundation course or an undergraduate degree, a master's or a PhD, Keele is a place where students thrive - we're proud to be joint No.1 in England for Course Satisfaction in the Guardian University League Table 2019, in addition to having been ranked No.1 in England for student satisfaction in the 2018 National Student Survey, of broad-based universities. We were also awarded Gold in the recent Teaching Excellence Framework. Baca Ringkas