Read the Official Description

Gambaran keseluruhan

Dengan peluang untuk memilih pilihan dalam undang-undang antarabangsa dan swasta, kursus ini akan membolehkan anda memperoleh kelayakan yang luas di dalam undang-undang antarabangsa

Anda boleh memilih dari pelbagai modul yang berkaitan dengan undang-undang komersial antarabangsa, undang-undang Eropah, keadilan jenayah, undang-undang hak asasi manusia dan undang-undang antarabangsa umum.

Pelbagai modul disampaikan oleh pelbagai akademik yang berbakat dan pelbagai. Ahli pasukan undang-undang antarabangsa di Nottingham telah menerbitkan karya pemenang hadiah. Ramai juga aktif mengambil bahagian dalam membuat dasar dan pelaksanaan norma hak asasi manusia di peringkat negeri dan antarabangsa.

Terdapat banyak tawaran untuk pelajar yang berminat dalam undang-undang antarabangsa. Kami menganjurkan siri seminar yang kerap menerusi Persatuan Undang-Undang Antarabangsa , yang disampaikan oleh pelawat terkenal dari seluruh dunia. Seminar baru-baru ini membabitkan perkembangan dalam undang-undang pelarian, undang-undang alam sekitar antarabangsa dan kaunter keganasan.

Ketahui lebih lanjut.

Butiran kursus

Anda akan menyelesaikan sekurang-kurangnya 90 kredit modul pilihan pakar. Baki 30 kredit boleh dipilih dari pemilihan penuh modul pilihan yang tersedia pada program LLM. Anda juga akan menjalankan disertasi 60 kredit.

Panduan dan sokongan untuk memilih topik disertasi undang-undang antarabangsa dan mereka bentuk projek anda akan disediakan melalui bengkel-bengkel terdahulu dan sokongan satu sama lain.

Mengajar

Kami mengajar di seminar-seminar kecil di mana mungkin, membolehkan pengalaman belajar interaktif yang bersepadu. Anda digalakkan dan dijangka bersedia untuk, dan mengambil bahagian dalam, seminar supaya anda mendapat manfaat maksimum daripada mereka.

Penilaian

Anda akan dinilai melalui peperiksaan atau esai, atau gabungan kedua-duanya. Semua penilaian dilakukan pada akhir musim bunga.

Tugas-tugas latihan, panduan mengenai teknik peperiksaan, bengkel pengurusan masa, dan sesi nasihat kemahiran undang - undang satu-ke-satu ditawarkan sepanjang tahun akademik untuk menyediakan anda untuk penilaian ini.

Syarat kemasukan

2.1 (atau setaraf antarabangsa) dalam undang-undang, kemanusiaan atau sains sosial

Keperluan bahasa Inggeris

IELTS: 7.0 (tidak kurang daripada 7.0 dalam tulisan, 6.5 dalam bacaan, dan 6.0 dalam bercakap dan mendengar)

Kerjaya

Graduan kami bergerak ke dalam pelbagai kerjaya . Ramai masuk ke profesion undang-undang atau kembali ke kerjaya undang-undang mereka yang terdahulu dengan pengetahuan pakar dan prospek yang dipertingkatkan. Orang lain berjaya mendapatkan pekerjaan dengan organisasi antarabangsa serta NGO antarabangsa dan tempatan. Destinasi lulusan terkini termasuk BAE Systems, Clifford Chance, Bursa Saham London dan Simmons

Sesetengah graduan melanjutkan kerjaya akademik mereka dengan maju ke program PhD kami. Pelajar-pelajar ini sering memilih untuk tinggal di University of Nottingham melampaui doktor mereka, dengan beberapa ahli akademik menjadi ahli kakitangan selepas menamatkan LLM / master dan PhD dengan kami.

Dengan ijazah undang-undang maju dari University of Nottingham, anda akan diletakkan dengan baik untuk meneruskan cita-cita kerjaya anda dan merealisasikan matlamat anda.

Program taught in:
English

See 12 more programs offered by University of Nottingham - Faculty of Social Sciences »

Last updated February 18, 2019
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date